Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Re: Ne brže od života!

Post od ftj »

U Beogradu imate safedrivera tako da mozete i da pijete i vozite a cesto ispadne jeftinije od taksija.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

sebekkg napisao:upravo, zato i gustiram, ne pijem barem sat sat ipo pre polaska, a za 5 sati mislim da 3-4 piva nije puno, uz neprestano igranje. i normalno podlogu pre i posle grada, odemo da pojedemo nesto i posle pravac. a to naravno da ne zelim da vidim pandure.. hehe ne bih da fasujem hatiferman :D
Jednom kad toliko popiješ i ne budeš vozio kući navataj negde pandure i zamoli ih da duvaš.
Kad si pijan šta god da se desi ti si kriv.
Najsvežiji primer koliko alkometri lažu je momak iz nesrećnog BMV-a Alkometar na licu mesta je izmerio 0,39, a kad su ga odveli da vadi krv bilo je 0,7x. Imaj ovo na umu.

Neka prosta računica (nije tačna ali je najuopštenija) je da je jedna kafanska alkoholna jedinica oko0,25 promila. Po tome ispadne da ti popiješ toliko da naduvaš 0,75 - 1 promil. Tolikoj količini treba puno vremena da izađe iz krvi. Subjektivni osećaj i objektivni nalaz su često jako različiti.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

postujem, i upravu si. iako izlazim tako u kafanicu jedno u 3-4 meseca, pa i opet sam popio toliko, ali kad bolje razmislim, bolje je tako.

a za navatavanje pandura, ... znas da je sada zakon da ako pijan setas ulicom, isto imas kaznu :(
Slika
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

sebekkg napisao:ako pijan setas ulicom, isto imas kaznu :(
Ima smisla, po analogiji vezivanja pojasa, jer ljudi kazu "sta ja ima da vezujem pojas, kada je to samo do moje sigurnosti", a u sustini ako se njemu nesto dogodi jer nije vezao pojas to nekog drugog moze da kosta ROBIJE ili novca u boljem slucaju. Isto i kada neko ide pijan ulicom. Ne daj Boze da izleti na put takav, moze neki vozac da popije zatvor zbog toga.

Mada, ne verujem da se placa kazna ako si pijan, a imas u pratnji nekog treznog... A i taj trezan ce valjda imati dovoljno mozga da strpa pijanca u taxi pa pravac kuci.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

sebekkg napisao: a za navatavanje pandura, ... znas da je sada zakon da ako pijan setas ulicom, isto imas kaznu :(
Nek te trezan drug doveze do pandura u zidarskim kolicima. :rofl:
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

evo pajo, prvo proveri moze li tako, i ako ne bude kazne i ja cu isto.
Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Ma može sigurno, al moraš da si vezan.

Zamisli panduru facu. :o :trljamoci: poslao bi vas ili mene u Lazu.

Sad bez zezanja da li si siguran da pijan čovek ne sme da se kreće ulicom?
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

A kuda će drugo neg' ulicom (trotoarom)? Da se teleportira? :rofl:
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ni ja nigde ne videh da je zabranjeno biti pijan pesaka... Biciklom jeste itekako
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:

Post od sebekkg »

cuo sam kada je izasao ovaj novi zakon, mada je i on sigurno lose interpretiran od strane medija, znaci grujane, u zakonu nema podatka da ne smes pijan ici peske, samo ne smes ucestvovati u saobracaju(kola/bicikla)?

Ali ti cim hoces preci ulicu ili nesto slicno, ti si vec ucesnik u saobracaju?!?
Slika
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Cudi me da je objavljeno u novinama, s obzirom da vozac nije zli vlasnik BMW-a :x
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/311071 ... -i-pobegao
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ali čovek je sakrio Punta...
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Strasno je to sta ljudi prave od svojih zivota. Nikada necu razumeti ljude prvo koji svaki dan piju, i koji pijani sedaju za volan. Jedna fatalna greska i cao.
Jedan moj kolega 27 godina. skoro se ozenio ima malo dete, imao je ritual da popije tri-cetiri casice rakije svaki dan, krene na posao i ubije kolima dedu na bicikli, naravno po alkotestu je bio pijan. To je bilo pre par meseci, decko je bio u pritvoru i sada ceka sudjenje. Robija mu ne gine, ostace bez posla, upropastio je i svoj zivot i zivot svoje porodice, Zbog cega zbog rakije.
Poznajem jos dosta ljudi koji piju svakodnevno i voze kola najnormalnije kao da je to normalno, tek kad se desi nesto strasno onda znaju da kukaju.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Cesto prolazim tuda, to mi je najbliza veza sa blokovima. Nije ni neosvetljeno ni nepregledno, ako normalno vozis i pazis nema frke za pesake.
Dok ne budemo poceli da sve koji piju i voze trpamo u zatvor po automatizmu, nece se narod opametiti. Jbte, muka mi je vise od tih "nisi binSr ako ne pijes rakiju" likova - u stanju je da te satima ubedjuje da normalno vozi sa promilom u krvi a onda ode i ubije nekoga...
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

ja bih se samo nadovezao na pricu o liku sa bmw-om -
pre desetak godina moja komsinica je poginula u ceonom sudaru izmedju sela platicevo i hrtkovci, krenula kuci sa drugom iz sela ( njih 5, ona sedela nazad u sredini nevezana ), i lik poceo da divlja ( inace ne pije nesto posebno mnogo, ali divlja kad god sedne za volan ) i sudari se ceono sa nekom kamioncinom... auto je bio golf 3 1.9tdi, njih 4 je prezivelo a ona je izletela kroz soferku i otklizala par desetina metara niz put... presli u suprotnu traku, kamiondzija je gotovo sisao sa puta pokusavajuci da se skloni ali uzalud. vozac kamiona od soka nije satima mogao da dodje sebi...
epilog - posto je naravno tatin sincic sudilo mu se dugo dugo, dobio je valjda 3 godine u zatvoru u mitrovici, u nekom povlascenom odeljenju, tako da je vise proveo napolju nego iza resetaka...a prvi sledeci auto mu je bio pasat g60...posle je poceo i motore da vozi...ma haos...
Odgovori