Zimske gume - da ili ne?
Re: Zimske gume - da ili ne?
Zimske gume kupuju pi**ice. Pravi muškarci voze i po snegu letnje gume. 

- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
I ja nisam zadovoljan sa Lexusom Ix68, sa BMWom 579, a zadovoljan sam sa Doblom 3.0TDI quattro.maniaxxx napisao:Ja sam zimskim bridgestone imam dobra iskustva, ali zato loša sa letnjim. Sa dunlopom nisam bio zadovoljan ni sa zimskim ni sa letnim kompletom. Continental sam vozio letnje i super sam bio zadovoljan sa svim modelima...a šta se zimskih tiče najzadovoljniji sam bio sa vredestein gumama, pa posle michelin ( ali samo na suvome i kiši, u snegu su bile loše ), zadovoljan sam i iznenađen sa performansama bf goodrich zimskih guma na avtu od devojke, fulda kristal montero 3 ili šta su več su katastrofa, Sava eskim HP, prodao sam posle 2000 km prevoženih, a super su bile i semperit speed grip 2, speed grip 1 su lošije dosta...
Evo neka moja iskustva
Elem, sa cim si bio zadovoljan, sa cime nisi, sta ti se ne svidja konkretno sta, ovako si se samo ispisao bez ikakvog iskustva.

ja sam vozio ug7+ u 185/60/14 i u 205/55/16, a ws 4d u 205/50/17. izmedju ove dve poslednje je razlika tolika da ce tesko primetiti nesto konretno tokom cele aksploatacije...nisam primetio ni da je 4d nesto posebno tiha niti da je ug7+ posebno bucniji niti slabiji, jedino mi je dunlop bolje drzao pravac, ali to objasnjavam time sto je nov a gy je vec imao 2 sezone iza sebe, i udoban je kao gy na /05 visem profilu i na tvrdjem autu...
sve u svemu, od tih modela ( ug7+, ug8, wc 3d, ws 4d ) uzeti najjeftiniju koju nadjes, moja preporuka...
Ajmo po redudag81 napisao:I ja nisam zadovoljan sa Lexusom Ix68, sa BMWom 579, a zadovoljan sam sa Doblom 3.0TDI quattro.maniaxxx napisao:Ja sam zimskim bridgestone imam dobra iskustva, ali zato loša sa letnjim. Sa dunlopom nisam bio zadovoljan ni sa zimskim ni sa letnim kompletom. Continental sam vozio letnje i super sam bio zadovoljan sa svim modelima...a šta se zimskih tiče najzadovoljniji sam bio sa vredestein gumama, pa posle michelin ( ali samo na suvome i kiši, u snegu su bile loše ), zadovoljan sam i iznenađen sa performansama bf goodrich zimskih guma na avtu od devojke, fulda kristal montero 3 ili šta su več su katastrofa, Sava eskim HP, prodao sam posle 2000 km prevoženih, a super su bile i semperit speed grip 2, speed grip 1 su lošije dosta...
Evo neka moja iskustva
Elem, sa cim si bio zadovoljan, sa cime nisi, sta ti se ne svidja konkretno sta, ovako si se samo ispisao bez ikakvog iskustva.

bridgestone lm 25 185 60 14..tiha, udobna i dobra po kiši, po snegu ej nisam baš imao prilike da isprobam,
Dunlop ws3, slaba po snegu, ( neka mala dimenzija ne sečam se tačno )
Dunlop sport maxx letna, katastrofa po kiši, ( 215 40 17 )
Dunlop spo01, brzo se troši, više prosečna nego dobra ( 185 55 15 )
Conti preimium contact ( 185 55 15 ) super u svim uslovima
conti premium contact 2 ( 185 55 15 ) odlična u svim uslovima, istrošena za 17kkm,
Vredestein snowtrac3 ( 175 65 14 ) nenormalno dobra po snegu, dobra u svim ostalim uslovima
Michelin alpin a4 ( 195 65 15 ), slaba na snegu, inače OK
BF goodrich winter g ili nešto slično ( 185 65 15 ), solidna u svim uslovima, tiha, ne troši se mnogo, odlična po suvom i kiši
Fulda kristall montero 3 ( 205 55 16 ) slabe po snegu i kiši, tresle su non stop, centrirao sam jih svake dve nedelje )
Sava eskimo Hp ( 205 55 16 ), vozio samo 2000 km, kad se mi je na avtoputu ( suvom!! ) upalio ESP kod preticanja jer me je malo zanelo letele su sa avta odma..katastrofa od guma !!!
Semperit speed grip 2 ( 205 55 16 ), odločne u svim uslovima, malo se troše, tihe, odlične u snegu i suvome, dobre i na kiši
Semperit speed grip 1 ( 185 60 15) dosta se troše, slabije na snegu
Michelin pilot sport 3 ( 205 55 16 ) odlične po kiši, malo slabije po suvome!
Vredestein ultrac cento ( 205 55 16 ) tihe udobne, kad su bile potrošene malo slabije po kiši
Pirelli p7 cinturato ( 205 55 16 ) vrlo malo se troše, dobre u svim uslovima, ali nikde nisu iznad proseka )
Vredestein sportrac 5 ( 205 50 17 ) odlične u svim uslovima .
to je malo recenzije ...ako koga još neki model zanima neka pita, pošto svake sezone menjam gume i uvek uzmem neke druge provozao sam dosta toga

Znaci Continental Uber Alles 

Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
-
- Banned
- Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12
semperit speed grip 2,vozim je vec dve sezone i odlican je

Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
Pa meni je osobno vredestein TOP, ali conti je stvarno vrhunska guma, posebno jer drži do kraja, ne izgubi gripa kad je malo potrošena. A kako se ponaša kad je stra, ne znam za nijednu gumu, nisam je još imao tako dugo za sadaMilos napisao:Znaci Continental Uber Alles

I to čelave, profil je za pussyepaja napisao:Zimske gume kupuju pi**ice. Pravi muškarci voze i po snegu letnje gume.

- ivancho
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:59
- Garaža: Octavia 1,6d
- Kontakt:
@maniaxxx
Ti si prvi za koga cujem da su mu Dunlop 3D , Fulda KM3, Eskimo HP ocajni, mozda neko nije bio prezadovoljan, ali nikome nisu bile toliko katastrofa kao tebi. Komentar da si tockove balansrao svake nedelje mi je neverovatan. Ili su gume bile krive, ali to ti vulkanizer odmah kaze i zamene se. Ili ti majstor nije valjao. Ili si ti lupao po rupama.....
Dunlop SP01 je sve samo ne ocajna, jer je guma koja se najduze kao dezen zadrzala na trzistu, te to nikako nebi mogla da je tako. Pirelli jedna od vrhunskih guma sa izuzetnim drzanjem, malo tvrdja samo, Conti PC dosta dobra, mi imali par reklamacija nedostojnih guma premium brenda, pa ja licno malo skeptik sada......
No ovako mozemo u nedogled. No svako ima svoja iskustva i osecaj za kola, samim tim i gume
Ti si prvi za koga cujem da su mu Dunlop 3D , Fulda KM3, Eskimo HP ocajni, mozda neko nije bio prezadovoljan, ali nikome nisu bile toliko katastrofa kao tebi. Komentar da si tockove balansrao svake nedelje mi je neverovatan. Ili su gume bile krive, ali to ti vulkanizer odmah kaze i zamene se. Ili ti majstor nije valjao. Ili si ti lupao po rupama.....

Dunlop SP01 je sve samo ne ocajna, jer je guma koja se najduze kao dezen zadrzala na trzistu, te to nikako nebi mogla da je tako. Pirelli jedna od vrhunskih guma sa izuzetnim drzanjem, malo tvrdja samo, Conti PC dosta dobra, mi imali par reklamacija nedostojnih guma premium brenda, pa ja licno malo skeptik sada......
No ovako mozemo u nedogled. No svako ima svoja iskustva i osecaj za kola, samim tim i gume

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Re: Одг: Zimske gume - da ili ne?
Ne mogu da se slozim da je Alpin A4 los po snegu jer bas na snegu ima odlicne ocene a tako mi se i u praksi pokazao.
Mnogo je bolji od prethodnog A3 koji sam u istoj dimenziji vozio.
Najlosije do sada su mi bile GY ali ne znam koji je to model bio..
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Naravno! Šaru imaju sano na HK edition vozilima.maniaxxx napisao:I to čelave, profil je za pussyepaja napisao:Zimske gume kupuju pi**ice. Pravi muškarci voze i po snegu letnje gume.

Svake nedelje, i to ne samo ja, nego i brat u drugoj dimenziji, izgleda je bila loša serija ili nešto, a sve te ocene su naravno subjektivne i polaze od avta na kojima su bile, sam znaš da se ne ponaša svaka guma na svakom avtu istoivancho napisao:@maniaxxx
Ti si prvi za koga cujem da su mu Dunlop 3D , Fulda KM3, Eskimo HP ocajni, mozda neko nije bio prezadovoljan, ali nikome nisu bile toliko katastrofa kao tebi. Komentar da si tockove balansrao svake nedelje mi je neverovatan. Ili su gume bile krive, ali to ti vulkanizer odmah kaze i zamene se. Ili ti majstor nije valjao. Ili si ti lupao po rupama.....![]()

SPO1 nije očajna, nisam to napisao, ali je vrlo vrlo prosečna, očajna je sport maxx ( bez rt ili gt ) i to po kiši. Pirelli je bila OK, posebno jer je vrlo tiha i izdržljiva a i ima dobar grip.
Opet zavisi dosta i od avta, ne samo od gume, brat je naprimer bio zadovoljan sa A4, ja sam jih imao na mazdi prošle zime i nisam baš bio zadovoljan, ali dosta je tu do avta isto, ne samo do gume.Day Walker napisao:Ne mogu da se slozim da je Alpin A4 los po snegu jer bas na snegu ima odlicne ocene a tako mi se i u praksi pokazao.
edit. dunlop je bila m3 ne 3d, sad sam se setio, bilo je to tada, kad je bio taj model aktuelan, i koliko je meni poznato, taj model stvarno nije bio nešto posebno po snegu.
Re: Одг: Zimske gume - da ili ne?
Imam A3 na Golfu, kudio sam ga vec ranije (Michelin A3, ne Golfa)Day Walker napisao: Mnogo je bolji od prethodnog A3 koji sam u istoj dimenziji vozio.

Po kisi i suvom je ok (koja nije?), ali kada je podloga utaban sneg, uzas! Za zimsku gumu po meni nedopustivo.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3