Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Milos »

Ko nece da se zeza sa time kupi iPhone,on je vec spreman za upotrebu :) a inace kako bi te motivisali da kupis novi telefon.
Mada sam ja cackao i iPhone (jeste da je zatvoren sistem,sto je na kraju i odlicno za neuke korisnike,ali je UNIX pa kad ga otvoris,pa mozes da mu radis sta hoces).
Android kao i sve dolazi sa brdom gluposti koje ti ne trebaju,ali otvoren je sistem,mozes da ga cackas posle roota odmah,meni je trebalo 15 minuta da ubacim prvi ROM u Xperia.
I zajednica na XDA napravi slikovite tutorijale + za Galaxy S2 sta rade ljudi i dalje,ono je bukvalno drugi telefon sa nekim ROM iz 2013.

A to da telefon crkne posle godinu dana,pa kevi je neki Samsung na preklop samo odjednom prestao da radi :kezo: to ako ti je sudjeno,sudjeno je :D
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Inace svi Androidi se zovu po nekoj vrsti slatkisa,kao posle rucka umesto da uzmes jabuku (Apple) da se zasladis,uzmes slatkis :D
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
podvarak
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:00

Post od podvarak »

^ko o cemu, debeli o klopi :-)

Vamos wm8 i najfon :-D ... lele al cu da vas kvotujem dogodine kad se vratite na android :-D

Sent from my LG-E975 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

^ Tek sam sad skontao da imas Optimus G...Sta si imao pre njega, i da li si zadovoljan fonom? Sta mu najvise zameras?

Sent from LG Optimus G
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Meni Desire X sa Android 4.1.1 i samo 768MB memorije radi bez ikakvih problema. Imam preko 20 naknadno instaliranih aplikacija i smatram sebe zahtevnijim korisnikom. Telefon nije ni rutovan niti je instalirana neka aplikacija koja nagleda sistem i ubija sve što je nepotrebno. Generalno ne volim takve apk i ne koristim nikad. Dakle sve stock, sa preko 20 dodatnih apk i zahtevnije korišćenje telefona.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Tek kad bi uzeo neki jaci telefon video bi razliku...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

hehe, ja sa box paketom uzeo za dinar alcatel 2005D. Odlican telefon, svidja mi se meni kakav ima, i kako radi. Jedina zamerka sto nema 3G i email client, ali dobro, za dinar je ok. U drugi sim slot moze bilo koja kartica, ne mora mts, pa je idealan za putovanja, samo dodas lokalnu prepaid karticu i uzivas u jeftinijem razgovoru :)

Slika
podvarak
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:00

Post od podvarak »

trojanac napisao:Meni Desire X sa Android 4.1.1 i samo 768MB memorije radi bez ikakvih problema. Imam preko 20 naknadno instaliranih aplikacija i smatram sebe zahtevnijim korisnikom. Telefon nije ni rutovan niti je instalirana neka aplikacija koja nagleda sistem i ubija sve što je nepotrebno. Generalno ne volim takve apk i ne koristim nikad. Dakle sve stock, sa preko 20 dodatnih apk i zahtevnije korišćenje telefona.
Kod HTCa i Samsunga se nedostatak rama u osnovnim modelima kompenzuje brzom internom memorijom i dobrim cipsetom. Kod drugih proizvodjaca to nije slucaj, pa telefoni sa manje od 1Gb rama multitaskuju prilicno tuzno.
Milos_kg napisao:^ Tek sam sad skontao da imas Optimus G...Sta si imao pre njega, i da li si zadovoljan fonom? Sta mu najvise zameras?

Sent from LG Optimus G
Nema sta nisam :) Sto se tice kvaliteta izrade, Optimus G je najbolji fon koji je LG napravio do sad i prava je steta sto su odustali od unibody resenja u novijim modelima. Hardverski je u samom vrhu, perfektan ekran, ultra stabilan cipset, 2Gb rama i 4-jezgarni Krait garantuju brutalne performanse u svim mogucim izazovima. Jedino sto po meni fali je IR blaster jer planiram malo da developujem na tu stranu, al moze da se prezivi i bez toga.
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:

Post od Milos_kg »

Ne sumnjam da si imao sve i svasta, al sam mislio bas na prethodni model, jer sam se nesto istripovao da si imao HTC One pre njega. :)
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Bas sam neki dan poredio moj Optimus g sa novim G2. Razocarao me malo kvalitet izrade kod g2, sad podseca na samsung... :twisted:
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:

Post od Milos_kg »

Mnogo podseca, pokupili su sve sto se pokupiti moze... :kezo:
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

trojanac napisao:Meni Desire X sa Android 4.1.1 i samo 768MB memorije radi bez ikakvih problema. Imam preko 20 naknadno instaliranih aplikacija i smatram sebe zahtevnijim korisnikom. Telefon nije ni rutovan niti je instalirana neka aplikacija koja nagleda sistem i ubija sve što je nepotrebno. Generalno ne volim takve apk i ne koristim nikad. Dakle sve stock, sa preko 20 dodatnih apk i zahtevnije korišćenje telefona.
Moj Skatic ima 512 mb rama, malo budzeni fabricki rom(modovan kernel radi OC) i sto se mene tice radi i dalje odlicno.
Stos je sto sam ja ostao na starim verzijama aplikacija, tako da na njemu novi office radi zasu, ali stos je sto mi i ovaj prastari savrseno zavrsava posao.
Pisao sam vec odziv u radu je iznad daleko skupljih uredjaja, kojo su visestruko jaci.
Problem je sto je Android uzasno neefikasan os, pa ne ume da koristi jezgra, aj da se ogradim od onih sto renderuju u kaficu ;)

Sent from my ZTE-SKATE
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Djole
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 16:50

Post od Djole »

Mislim da je G2 bolji od nexusa.. sem dizajna naravno :)
I don't have a short temper, I just have a quick reaction to bullshit !
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Gde zameniti samo staklo na S3? Ima li vajde od toga, da ne bude skuplja dara nego mera? Ekran i digitajzer rade.

TT
Odgovori