Banke - odabir, utisci...
Re: Banke - odabir, utisci...
Kes krediti su i ovde preskupi...ne bas kao u SRB ali se svakako ne isplate.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Nuzno zlo, bilo i bice..
Sent from my Lumia
Sent from my Lumia
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Nuk, to je ukupna kamata za 5 godina. Kad se priča o kreditima gleda se kolika je godišnja stopa i tako se porede razni krediti. A koliko ispadne na kraju je druga priča, što duži rok to više para ode banci.
- nuk
- Kontakt:
Ja kao iskusni korisnik istih znam, samo sam hteo da preciziram dag-ov post 
Sent from my Lumia

Sent from my Lumia
jes, jes papreno. Dobio sam tabelu u postanskoj, tek kad je period otplate manji od 48 meseci, ukupan iznos otplate je manji od 40%, na 5 godina i vise je preko 50%, tipa uzmes 200.000 vracas 310.000. + bolna stvar ispisana sitnim slovima svaka banka uzima 1,5 ili 2% od iznosa za obradu kredita + 50 din menica + neko sranje 500 din... znaci opaljuju preko usi, ali kako rece Nuk nuzno zlo.
Inace, u postanskoj nema tog stambenog ili kako vec, samo klasican gotovinski, ali dobra stvar je sto ne treba zirant i dobije se kredit odma'
Inace, u postanskoj nema tog stambenog ili kako vec, samo klasican gotovinski, ali dobra stvar je sto ne treba zirant i dobije se kredit odma'

- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Drugar uzeo za auto (verovatno kesh kredit) 320 000 na 60meseci, rata 7800din i u startu platio obradu kredita 6500,osiguranje 2400.
468-320=148k/60=2460 kamata mesecna + mesecni anuitet 7800,
Poznanica takodje kesh kr al u Erste (valjda) 210 000 na 84meseca,izadje da vrati 430 000,znaci 220k kamate i ostalih "efektivnih zahebancija"
Ko mora da uzme kredu po ovim uslovima nek mu Bog pomogne
.
468-320=148k/60=2460 kamata mesecna + mesecni anuitet 7800,

Poznanica takodje kesh kr al u Erste (valjda) 210 000 na 84meseca,izadje da vrati 430 000,znaci 220k kamate i ostalih "efektivnih zahebancija"

Ko mora da uzme kredu po ovim uslovima nek mu Bog pomogne

- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Banke - odabir, utisci...
Grujicd ja gledam koliko me kosta kredit sa svim troskovima za celokupan period. Da li je nominalna 10% koga to briga osim onog sto nudi da te privuce, efektivna je bitna i jedina prava. A najprostije je pomnoziti pa videti cenu kostanja.grujicd napisao:Nuk, to je ukupna kamata za 5 godina. Kad se priča o kreditima gleda se kolika je godišnja stopa i tako se porede razni krediti. A koliko ispadne na kraju je druga priča, što duži rok to više para ode banci.
Nuk, hvala na ispravci nisam tacno racunao, ali jos gore. Ludost uzimati takav kredit za auto.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Znam na šta misliš, ali opet koristiš pogrešan termin. Efektivna kamata je isto kamata na godišnjem nivou (a ne za sve godine) ali u kojoj se vide svi dodatni troškovi (npr. obrada kredita). A za to koliko para ukupno daješ za ceo rok kredita - ne znam ni da li postoji ime, bankari ne vole da razmišljaš o tome 

- nuk
- Kontakt:
Ne vole ni klijenti, uglavnom 
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Banke - odabir, utisci...
Znam ja da se uvek kamata izrazava na godisnjem nivou, zato sam i napisao najbolje je pomboziti br. rata i mesece otplate, i dodati troskove odobrenja i ostale glupist. E onda vidis koliko te kosta stvarno kredit, a da li se isplati u 95% slucajeva sigurno ne fizickom licu, pogotovu ne za auto.
Za auto se po meni izima na godinu dana, jer su kratkorocni krediti dosta jeftiniji.
A u poslednje vreme imaju jos bolji prikaz kamate, 1.9%, ali na mesecnom nivou. Slusam dok cekam na salteru, i vidim kako ljudi prave zadovoljne face.
Za auto se po meni izima na godinu dana, jer su kratkorocni krediti dosta jeftiniji.
A u poslednje vreme imaju jos bolji prikaz kamate, 1.9%, ali na mesecnom nivou. Slusam dok cekam na salteru, i vidim kako ljudi prave zadovoljne face.
- somi-car
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
- Garaža: Skoda Superb, Opel Combo
Jeste kamata ogromna i u neku ruku neisplativa....moja racunica je sledeca:
Uzeo na 60 meseci da bi rata bila sto niza. U medjuvremenu obrnuo kes i posle januara 2014 (tacno posle 2 godine placanja kredita) mogu da ugasim kredit u jednom danu. Bilo prodajom vozila ili novcem koji sam u medjuvremnu obrnuo. Trebao mi je drugi auto a nisam hteo da kesiram za isti.
Ideja je da otvorim kredit za sledeci auto i idemo dalje...
Mozda je nekome smesno ali meni se ovakav plan uklopio u ostale investicije i planove.
Uzeo na 60 meseci da bi rata bila sto niza. U medjuvremenu obrnuo kes i posle januara 2014 (tacno posle 2 godine placanja kredita) mogu da ugasim kredit u jednom danu. Bilo prodajom vozila ili novcem koji sam u medjuvremnu obrnuo. Trebao mi je drugi auto a nisam hteo da kesiram za isti.
Ideja je da otvorim kredit za sledeci auto i idemo dalje...
Mozda je nekome smesno ali meni se ovakav plan uklopio u ostale investicije i planove.
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
A stambeni krediti - kolike su kamate?Floyd napisao:Kes krediti su i ovde preskupi...ne bas kao u SRB ali se svakako ne isplate.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Koliko sam upućen, idu od 4-4.5 do 7%, zavisno od banke, stepena izgrađenosti nekretnine i statusa koji imaš u banci tj. koliko novca dobijaš na tekući račun, koliko si zadužen, da li nekada kasnio sa vraćanjem duga... bukvalno sve gledaju pa onda ti daju ponudu. Recimo, dovoljno je da je investitor od koga kupuješ nekretninu klijent banke u kojoj podnosiš zahtev za kredit pa da kamata bude povoljnija.
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
Hvala Slobo
, znam koliki i kakvi uslovi su kod nas.
Citirao sam Flojda zato što me interesuje stanje u CH što se tiče stambenih kredita.

Citirao sam Flojda zato što me interesuje stanje u CH što se tiče stambenih kredita.
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Aha, izvini, prevideo sam citat.