Kupovina polovnjaka do 2.000€ (2.200€)

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Fernandinho
Reactions:
Pridružio se: 03 Nov 2013, 08:26

Kupovina polovnjaka do 2.000€ (2.200€)

Post od Fernandinho »

Prvi put kupujem auto, tj. planiram da kupim do 2000e (maksimalno 2200e) pa da vidim sta kazu strucnjaci sa foruma.
Odmah da kazem da mi nije bitno godiste jer me vrednost automobila ne zanima kao ni predjena kilometraza, kupujem ga za sebe i da bude kvalitetno odrzavan i ocuvan.

Neke moje zelje su Golf, Audi jaje ili auto slicnih karakteristika a nikako Opel, Reno Laguna, Fiat Punto i tako ti automobili koji ni novi ne valjaju a kamoli polovni :loool: . Auto treba da ima jeftino odrzavanje i neku OK potrosnju (do 1600cc). Svaka pomoc je dobrodosla :).
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Re: Kupovina polovnjaka

Post od Day Walker »

VW uber alles :rofl:

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Koja generacija Golfa te interesuje za te pare?

Dopunio sam naslov topica kako bi podforum "kupovina" bio pregledniji.
Fernandinho
Reactions:

Re: Kupovina polovnjaka do 2.000€ (2.200€)

Post od Fernandinho »

Sve jedno, od dvojke pa nadalje :). Odlican golf 2 je isto dobra kupovina, sta vi mislite? Tu do 350000km predjenih bi bilo idealno da se uzme neki auto za to godiste samo da je ocuvan i pravilno odrzavan. Ovo sto prodaju po internetu je blagi uzas u vecini slucajeva.
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Fernandinho napisao:Prvi put kupujem auto, tj. planiram da kupim do 2000e (maksimalno 2200e) pa da vidim sta kazu strucnjaci sa foruma.
Odmah da kazem da mi nije bitno godiste jer me vrednost automobila ne zanima kao ni predjena kilometraza, kupujem ga za sebe i da bude kvalitetno odrzavan i ocuvan.

Neke moje zelje su Golf, Audi jaje ili auto slicnih karakteristika a nikako Opel, Reno Laguna, Fiat Punto i tako ti automobili koji ni novi ne valjaju a kamoli polovni :loool: . Auto treba da ima jeftino odrzavanje i neku OK potrosnju (do 1600cc). Svaka pomoc je dobrodosla :).

Sa takvim izjavama nečeš baš mnogo simpatija da stekneš. Ako imaš tih 2000 evra, trebaš da gledaš kde dobiješ najviše za svoj novac, a to obično nije kod VW a kamoli audi, koji imaju preterane cene
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Moj kolega prodaje Mk2 sa dvoja vrata, 1.6D, 1986. godište, dosta korektan primerak. Naravno, cena je dosta ispod onog što si planirao da daš.

Cene delova za taj Golf jesu smešne i ima ih u milion izvedbi. Npr, 800 dinara kopštaju pločice, glavni kočioni 2.000 dinara i sl... ali ipak...
Fernandinho
Reactions:

Post od Fernandinho »

Pazi, ja sam rekao sta bi voleo a sta nikako ne zelim da kupim (valjda se i ja nesto pitam kao kupac hehehehe :kezo: ) a ako nema ono sto bi mozda voleo imas li nesto bolje da predlozis :) ? Tu sam da cujem svacije misljenje :pivo:
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Nisi shvatio, sam bi kod relativno niskog budgeta gledao šta mogu da dobijem da je najbolje očuvano, nebi se toliko fokusirao na marku. A kao predlog, šta kažeš na focusa mk1?
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

Kako sta, pa kanta u odnosu na njegovo visocanstvo Golf 2. :kezo:
Fernandinho
Reactions:

Post od Fernandinho »

Budzet jeste mali :( to se slazem ali da imam para kupio bi nov zar nije tako :) ? Fokus jeste lep auto ali kakav je po kvalitetu? Da li je bolji od Golfa 2 ili od Audia 80 po kvalitetu, potrosnji i rezervnim delovima?
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Svaki auto star 10 godina je bolji od auta starog 25. Ja bih za te pare gledao Pandu, Fiestu prethodne generacije, nesto sto novije i mehanicki sto jednostavnije. Al to sam samo ja.

HUAWEI P6 via TT
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Uroš isto razmišlja na tu temu, samo što se on neće ponoviti ove godine. U svakom slučaju, analizira tržište, pa svaki njegov savet treba razmotriti.
Posetite www.garaza.rs !
Fernandinho
Reactions:

Post od Fernandinho »

Po cemu znas da je svaki auto star 10 godina bolji od auta starog 25 god???? Hoces da kazes da je Jugo 2008 godiste bolji od Audia 1990 god. ? Drugar ima Audi 80 iz 1990 godine i nikada mu nije stao ide sa njim na more itd, odlicno odrzavan utegnut i nigde truo a radio sam instalaciju na jednom Jugu iz 2008 godine (inace sam po struci elektronicar, radim u TV servisu 11 god.) i ono je blagi uzas od samog kvaliteta kabla, prekidaca itd. kad su tu stedeli mogu da zamislim kakva im je mehanika :). Koji je Fiat dobar a da je proveren? Za punta znam da je krs i da mu stalno nesto fali i mnogi iz mog komsiluka ga prodaju bas zbog lose elektronike koju ima.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Jel 2000 cifra sa registracijom, gumama, popravkama ili bez? A inace krenuo si pogresnom logikom i generalizacijom za Punta. Na ovom forumu ces bas cuti da su mnogi zadovoljni istim. Mnogo tu faktora ucestvuje da bi se za jedan model moglo olako reci da je krs.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

Upravo tako. Punto je cak jedan od najjeftinijih auta po pitanju odrzavanja na trzistu.
Odgovori