Pеšaci

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Re: Pеšaci

Post od cozmo »

Evo jednog strasnog snimka za opomenu pesacima.

Ipak, svi sa snimka su OK - brzina je bila mala (30kmh). Imali su neverovatnu srecu.

Ovo je primer za sve roditelje kako NE SME da se izlece sa decom u saobracaj i koliko su pesaci nekad nepazljivi i ne shvataju saobracaj oko sebe.

Sa druge strane krivica vozaca je sto je vozio u suprotnom smeru (jednosmerna ulica). Bez obzira na to, ovo je primer kako pesaci ne smeju da se ponasaju u saobracaju pogotovo kad se ovako izlece izmedju parkiranih auta. Mogao je neko krenuti u rikverc i isto bi bilo.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... C1F73J812Q
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

http://www.kurir-info.rs/saobracajka-te ... nak-974421
SMEDEREVO - Smederevljanka Draginja N. (74) teško je povređena u saobraćajnoj nesreći, pošto je dok je pešačila sredinom autoputa zakačilo jedno vozilo, rekao je dežurni istražni sudija Marko Jocić.

Draginja se, prema nezvaničnim informacijama, vraćala autobusom iz banje, a vozač tog autobusa je zaboravio da stane kod isključenja za Smederevo, što ga je ona prethodno zamolila, pa je stao oko kilometar dalje od naznačenog mesta.

Putnicu je na isključenju sa auto-puta puta čekao sin i kada je video da je autobus prošao, pošao je svojim vozilom za autobusom ne znajući da mu je majka krenula u susret, pešice, sredinom auto puta, između brze i srednje trake, naveo je Jocić
:trljamoci: Znam da je starija zena, ali majku mu, sredinom autoputa da ide!?
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Deset najopasnijih pešačkih prelaza u gradu

Crna statistika saobraćajnih nezgoda i ove godine, nažalost, ukazuje da su pešaci najugroženiji od svih učesnika u saobraćaju. Zato su u saobraćajnoj policiji još 2010. započeli detaljnu analizu nezgoda na ulicama u kojima stradaju pešaci i izdvojili više od 10 najkritičnijih lokacija.

PRELAZ - Jedan od najrizičnijih pešačkih prelaza nalazi se u blizini Kineskog tržnog centra u Ulici Jurija Gagarina. Na toj lokaciji zabeležena je čak 21 nesreća u prethodne tri godine, a poslednja tragedija dogodila se u avgustu kada je starija žena poginula pošto je na nju naleteo tramvaj.

- Od tog broja skoro 80 odsto nezgoda dogodilo na samom prelazu. Zato bi pešaci morali da obrate pažnju pre nego što kroče na prelaz. Ukoliko to ne učine, i oni snose odgovornost - kaže Goran Ivančev, komandir za uviđaje saobraćajnih nesreća.

Od početka 2010. do kraja 2012. u gradu je zabeleženo ukupno 2.604 saobraćajnih nezgoda u kojima je poginulo čak 138 pešaka. Od početka ove godine do avgusta u 579 saobraćajnih nesreća život je izgubilo 26 pešaka koliko ih je poginulo u istom periodu prošle godine.

Slika

- Najveći broj pešaka strada u raskrsnicama i to najčešće prilikom skretanja vozača ulevo, zatim u slučajevima prelaska kolovoza van pešačkog prelaza, na pešačkim prelazima ili prilikom kretanja duž kolovoza. Pešaci su posebno ugrožena kategorija učesnika u saobraćaju zbog izloženosti riziku, ranjivosti, grešaka subjektivnog karaktera i vozača i pešaka i propusta regulative - objašnjava Ivančev, koji zajedno sa Zlatkom Belencanom, pomoćnikom načelnika Uprave saobraćajne policije, i Draganom Lončarevićem, saobraćajnim inženjerom, čini stručan tim za analizu saobraćajnih nesreća sa pešacima.

Analiza je pokazala da je najviše poginulih pešaka bilo na Novom Beogradu (20), a najmanje na Vračaru (3) i u Barajevu (2).

Izvor: Blic
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Bas jutro dolazim na posao i razmisljam koliko je narod bezorazan, a samim tim i pesaci.
Da napomenem, bio sam u svojstvu pesaka, ne vozaca, pa da mi je neko skocio pod auto i sl.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Taj pešački kod pravnog ka tašu gde je tramvajsko ostrvo je jako nezgodan.. Verovatno ljudi kad idu od pravnog pređu ostrvo misle da je drugi smer i onda gledaju desno umesto levo.. To uz gomilu studenada i čest prelazak na crveno..
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Zato što tu prvu polovinu prelaze na crveno. Da poštuju propise, ne bi bilo problema.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Ovu trudnicu bi golim rukama zadavio. Em vozi u 8. mesecu, em vozi CLA (mislim da je taj model) ko zna koliko brzo i bahato:

http://www.kurir-info.rs/tragedija-trud ... ak-1067783

TRAGEDIJA: Trudnica ubila devojku na pešačkom prelazu!

Nastradala devojka bila je s majkom, prelazila je ulicu na pešačkom prelazu, kad je na nju, iz pravca Borče ka Beogradu, naletelo vozilo marke „mercedes“, kojim je upravljala trudnica u osmom mesecu J. J. (31)

Od siline udarca telo devojke odletelo je oko 50 metara, gde je od zadobijenih povreda i preminula. Majku tragično nastradale devojke, koja je bila u potpunom šoku, Hitna pomoć prevezla je u Urgentni centar.

Ovo je mnogo veca brzina nego ona kojom je vozio Mitrovicev sin. A sam model automobila govori da je ova trudnica cerka nekog bahatog "tate" ili "muza". Ovo je bilo daleko preko 100kmh, mozda i preko 120-130.

I koliko znam CLA ima pametne farove bese i tesko je da se bas ne vidi pesak na pesackom prelazu. Osim ako ste bahati i u 8. mesecu trudnoce.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Ne vezano na prethodni post ali ja bih zakonom zabranio stajanje avtobusa i ostalih vozila na autoputu, a kazu bi dao najvišu moguču. To je nenormalno koliko je to razšireno u Srbiji, u normalnoj državi nešto takvo ne bi niko ni pomislio.

p.s možda i je zabranjeno zakonom, ali poštuje se očigledno slabo.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Cenim da novinari opet preuvelicavaju celu stvar,ali da je tragedija,tragedija je!
Em sto je nastradala nevina devojka zbog budaletine,em sto ce dete budaletine sada odrastati bez majke.
Ako je sve ovo sto novinari kazu tacno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Svaka zena u dobrom automobilu je kurva?! :ccc:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:

Post od cozmo »

Kada neko vozi u 8. mesecu trudnoce i na pesackom prelazu oduva pesaka 50m u "dalj" (grub proracun brzine je oko 140kmh) sa Meckom CLA sigurno nije "mamina" maza.

Primeri bahate voznje zena (poznatih) sa dobrim kolima to i pokazuju. Isto vazi i za muske.

Ja vozim preko 20 godina i dosad nisam video zensko i musko sa tako dobrim i skupim kolima da vozi normalno. Bilo je izuzetaka ali veoma retko. U 90% slucajeva je bila bahata i jako opasna voznja posto verovatno im novac daje mogucnost da kazne izbegnu.

Ili sam ja mozda "lud". Kad sam vozio RAV4 od 150KS par dana nije mi palo na pamet da ludujem, cak naprotiv postovao sam propise i izazivao salvu negodovanja ostalih bahatih vozaca u skupocenim automobilima jer boze moj kako smem da ga vozim tako sporo i po propisu. Sa druge strane vozaci "normalnih" automobila su bezali od mene. Veoma zanimljivo kakav utisak ostavlja jedno SUV vozilo na normalne vozace - jednostavno velika vecina vozaca takvih vozila se ponasa bahato u saobracaju (isto vazi i za ovakve, skupe, automobile).

U suprotno me niko ne moze ubediti.

Cast izuzecima, ali oni su u velikoj manjini.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Što jes jes nikad nisam video da neko vozi mercedesa a da nije bahat. :mrgreen:
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ja ne znam kakve ja to ljude onda srecem...

Zamisli, ukljucujem se iz sporedne ulice juce i od cele kolone, stane lik sa novim GLK, a svi oni sa Punticima, Golficima i ostalim su prozujali kao da ne postojim...

U zadnje vreme mnogo vise problema imam sa vozacima jeftinih kola (sto starije i razdrkanije, veci kompleks za volanom), a pustaju me ljudi sa novijim/skupljim kolima...
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Stao ti je jer i ti vozis Mecku... I meni stanu ugl vozaci Opel-a :D
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Odgovori