Sto se guma tice,slazem se,pozadi uvek bolje,pogotovo sto prednja vuca ima lagan zadnji deo,pa lakse bezi bulja...
Sent from my HTC One using Tapatalk
Druže, ja sam kao student vozio Juga kog sam platio 1200DM, ali je imao uvek nove gume. To što ja gumu istrošim, bacim i kupim novu, nije isto kada kupim polovnu gumu koja se gazila u ko zna kojim uslovima i na kom automobilu. Nemoj da mešaš babe i žabe.gumco napisao:Alo ovde ima punuisica, omnih koji voze vece od 16 cola gume i kupuju nove. Svaka vama cast i na svesti i na parama koje imate. Kako god okrnemo voze se vise polovne gume i skoro svako vozi poovnu gumu.
Evo kako. Uzmete sve 4 nove i vozite jednu sezonu i one koje su bile na pogonskim uvek se vise potrose nege one gruge. A svedece sezone stvaite obrnuto tako da opet na jednom delu vozila imate gume koje su vise potrosene i one su polovne. Kako vi pricate gume treba menjati svake godine i uzimati nove. Pa to ne rade ni na zapadu.
Da se ja pam ja bi uveo kontrolu tih guma jer se tu moze naci svega i svacega to stoji. Radio sam sa polovnim guma i znam kako to ide. Nudili su mi ljudi sve i svasta i svega i svacega ima. To bi trebalo nekako da se sredi i da ne moze svako da ih prodaje kao sto je sada slucaj. Treba omoguciti polovne gume ali da se uvede neki red i onda bi sve bilo kako treba.Jer medju njima ima i dobrih guma naveo sam primer.Da se ja pitam, zabranio bih masovan uvoz tih guma. Postoje čitave "prodavnice" guma iz raznih zemalja zapadne Evrope. Kad se guma skine da se, baci, ona treba da ide na reciklažu, a ne u dalju prodaju u Srbiju.
ja sam napisao... nisam ni jedne vozio vise od 10.000km, tako mi se najvise isplatigumco napisao:Trazio sam i ne dobi odgovor na koliko vi menjate gume?
eee da je srece da se kotrljam na 24"sashicus napisao:Pa zato ja tvoje gume stalno vidjam na oglasima, r18, r19, ....r24..
Ja nisam punisic ali sam kupio 8 novih pneumatika 4 zimske i 4 letnje. Gume se ne menjaju svake sezone kao sto ti pises nego otprilike 6 godina ili 50 000 km po setu. Zimske gume planiram da vozim do 5mm sare sad su namontirane i ovo im je pocetak trece sezone presle ukupno 9000 km. Pre ce biti da cu ispuniti starost gume nego da dodjem do 5mm sare.gumco napisao:Alo ovde ima punuisica, omnih koji voze vece od 16 cola gume i kupuju nove. Svaka vama cast i na svesti i na parama koje imate. Kako god okrnemo voze se vise polovne gume i skoro svako vozi poovnu gumu.
Evo kako. Uzmete sve 4 nove i vozite jednu sezonu i one koje su bile na pogonskim uvek se vise potrose nege one gruge. A svedece sezone stvaite obrnuto tako da opet na jednom delu vozila imate gume koje su vise potrosene i one su polovne. Kako vi pricate gume treba menjati svake godine i uzimati nove. Pa to ne rade ni na zapadu.
Nije pitanje para nego bezbednosti. Niko ne voli da baci pare na gume, to uvek boli, ali to je jedan od najvažnijih segmenata kad je bezbednost u pitanju i ne vidim poentu štedeti na tome. Nismo mi bogati nego smo samo prosvećeniji od "običnog" naroda.gumco napisao:Alo ovde ima punuisica, omnih koji voze vece od 16 cola gume i kupuju nove. Svaka vama cast i na svesti i na parama koje imate. Kako god okrnemo voze se vise polovne gume i skoro svako vozi poovnu gumu.
Tako i treba, ali sam ja ovd eon nekih tako shvatio ali onda vi jako malo prelazite po sezoni. I zato traju duze vreme a malo kilometra i prodje im rok. To je optimalna zamena na tri sezone ili na 50 000km.Gume se ne menjaju svake sezone kao sto ti pises nego otprilike 6 godina ili 50 000 km po setu.