Mobilne telekomunikacije
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Mobilne telekomunikacije
8 KB/s

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Brzina prenosa podataka u mrezi se izrazava u bits per second.
Niko ne vredja niciju inteligenciju jer ograncavanje brzine prenosa kad se potrose MB iz paketa postoji i na zapadu i super je resenje (meni posle potrosonog paketa koji imam u ugovoru, ogranice na 256 kbps sto zavrsava posao).
Kome treba vise / brze, on ce to i da plati.
Niko ne vredja niciju inteligenciju jer ograncavanje brzine prenosa kad se potrose MB iz paketa postoji i na zapadu i super je resenje (meni posle potrosonog paketa koji imam u ugovoru, ogranice na 256 kbps sto zavrsava posao).
Kome treba vise / brze, on ce to i da plati.
- steva_anya
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
- Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011
Evo slika sa Lumia 925. Sve podeseno na "auto".

Kamera je brutalna!
Evo npr panorama. Na Arc S-u nikako nisam uspeo da je napravim. Kao zubar imam izuzetno laku ruku, ali ne dovoljno za Arc S, pa mi je uvek pisalo "hold phone stady" i sl. Na Lumia 925 iz prve je svaka uradjena!

Kamera je brutalna!
Evo npr panorama. Na Arc S-u nikako nisam uspeo da je napravim. Kao zubar imam izuzetno laku ruku, ali ne dovoljno za Arc S, pa mi je uvek pisalo "hold phone stady" i sl. Na Lumia 925 iz prve je svaka uradjena!

stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Sasvim dovoljno za pregled mail-ova ako zagusti...Ogi napisao:Znaci surf na 8kb u sekundi ??? To je ipak vredjanje inteligencije.Heinz napisao:Bita.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Nekad je 64 kbit/s bila vrhunska konekcija, kako se lako ljudi razmaze 

Odlicna aplikacija

Koji model HTCa je ovo?
Nisam zagledao mnogo HTC one ali mialim da je ovo one...
Edit: pretece me Gruja
Aplikacija je sjajna!
Sto se tice brzine neta, nije mi sam net bitan koliko luksuz da ne moram non stop da razmisljam da li cu potrositi taj net i otici u racun s 5 cifara za dva dana...
Edit: pretece me Gruja
Aplikacija je sjajna!
Sto se tice brzine neta, nije mi sam net bitan koliko luksuz da ne moram non stop da razmisljam da li cu potrositi taj net i otici u racun s 5 cifara za dva dana...
Postoje aplikacije koje ograničavaju net. Android od verzije 4 takođe ima kontrolu protoka.
Ali, slažem se da je najbolje kada sam provajder ima tzv "throttling". Kako stoji stvar sa VIP-om? Telenor to ima odlično rešeno, MTS mislim da nema.
Ali, slažem se da je najbolje kada sam provajder ima tzv "throttling". Kako stoji stvar sa VIP-om? Telenor to ima odlično rešeno, MTS mislim da nema.
Sad kada uvede MTS, sve tri mreze, Telenor, Vip, MTS, imace "besplatan" internet, posle potrosenih redovnih minuta, poruka, interneta kod postpaid paketa, smanjenom brzinom,, vazi za fizicka lica i post paid.
Za poslovne korisnike, nisam siguran, ali postoje paketi gde ima besplatnog interneta.
Za poslovne korisnike, nisam siguran, ali postoje paketi gde ima besplatnog interneta.
Za poslovne korisnike na Telenoru sigurno ide net sa smanjenom brzinom kad se probije paket. Nema govora da kreće klepetanje po ušima, i to bi trebali svi da uvedu. Ružan način da se zaradi ekstra novac, ako mene pitate. Obično najebu ljudi koji se ne razumeju u gedžete, a paketi su hvala bogu kod svih maksimalno zapetljani za običnog čoveka.
Trebao bi uskoro da obnovim ugovor u Telenoru pa gledam ovaj ZTE Blade G?
Kakav je i kakva je zte marka generalno?
Kakav je i kakva je zte marka generalno?
Jel moze neko od korisnika telenora da mi objasni kako mu se isplati telenor u odnosu na mts? Moze slobodno da uzme svoj primer. Bas sam racunao zadnjih dana i nikako mi telenor ne ispadne bolji. Imam neku zelju da predjem jer je mts stvarno ispao kretenska firma s ovim racunima za net (ja nisam nagrabao ali mnogi jesu) ali kako god da okrenem osetno je jeftiniji mts...
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ja imam tarifu prenesi i surfuj 1000 - 300 min, 1000 poruka, 1000min u telenor mrezi, 1gb brzog interneta, a kad to iskoristim onda imam i dalje neogranicen net ali sporiji. Sve sto ne potrosis se prenese.
A posto sam presao na android, 95% mojih poruka posaljem preko Wattsup-a ili Vibera, tako da za 4 meseca imam na racunu 3500 poruka. Gigabajt interneta sam samo jedan mesec uspeo da potrosim. Jeidno su minuti diskutabilni ako dosta pricas, ja ih ne potrosim, ali znam dosta ljudi koji ih potrose.
Cena paketa je 1820dinara.
Imas i onaj neki za oko 2000-2100din, i dobijes 400minuta i Deezer muziku.
A posto sam presao na android, 95% mojih poruka posaljem preko Wattsup-a ili Vibera, tako da za 4 meseca imam na racunu 3500 poruka. Gigabajt interneta sam samo jedan mesec uspeo da potrosim. Jeidno su minuti diskutabilni ako dosta pricas, ja ih ne potrosim, ali znam dosta ljudi koji ih potrose.
Cena paketa je 1820dinara.
Imas i onaj neki za oko 2000-2100din, i dobijes 400minuta i Deezer muziku.