Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od nenad.fil »

Ma svi su govnari. Meni recimo ni za koji k... nisu potrebni brojevi u mrezi, jer su mi svi u drugim mrezama a u telenoru ih imam jedno... 10 mozda. Umesto da mi kazu, dacemo ti neki giga-mega tel. za dinar ili dacemo ti toliko i toliko minuta prema SVIM mrezama, oni kazu, imas 1.000 minuta u mrezi! koji ce mi moj to!?

Pritom, meni su potrebni MINUTI i MEGABAJTI, poruke, koje dele sakom i kapom mi ne trebaju ni za k. jer ih posaljem mozda 30 mesecno.
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Re: Одг: Mobilne telekomunikacije

Post od dunx81 »

Meni je tih 20% popusta na pretplatu ok obzirom da sam svakako planirao da produzim ugovor.

sent using Tapatalk
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Moja keva je dobila 50% popusta na pretplatu ako produzi ugovor kod MTS-a, sto je i uradila...
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

dunx81 napisao:Meni je tih 20% popusta na pretplatu ok obzirom da sam svakako planirao da produzim ugovor.

sent using Tapatalk
Cudi me da su ti dali tu opciju. Da su mi nudili moguce da bih i ostao kod njih.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Day Walker napisao:Jeste, al vas dvojica ste uzeli sa 50% popusta i bez telefona
Pa da, mnogo je bolje (jeftinije) 50% popusta nego telefon.
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

@dragvorl
I mene je iznenadilo jer nisam ni cele 2 god kod njih a pozivaju se na dugogodisnju vernost,poverenje,bla,bla...
Mada ide kraj godine,bice sigurno jos nekih popusta. Cini mi se da su prosle zime pred NG prepolovili cene nekih tel.uz odredjene pakete pa ce verovatno biti nesto slicno.

sent using Tapatalk
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Bas tako, treba sacekati ko moze. VIP ubacio interesantnu ponudu HTC modela, do sada je ponuda bila ocajna.
Mada mi deluju skupi, recimo Desire 300 koji nije nista posebno sem sto ima veliki ekran, mislim da bi mogao biti jeftiniji. Nego sad VIP daje popust na pretplatu, ali nadoknadjuje to kroz skuplje telefone. To je moj utisak.

Tapatalk 4.2.0 from my HTC ;)
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ja sam sa Telenorom pregovarao mesecima oko biznis brojeva.
Na trenutke ti vredjaju inteligenciju, a kao ekstra ekstra ekstra ponudu nude neki saobracaj u mrezi. Koj' ce mi Q...

Kako god, promenila su se tri "menadzera", a ja ostadoh jedan. Ne mogu oni biti jaci od mene :kezo:

Presli bi u MTs, ali su tada bile dve prepreke:
1. U biznis paketima nisu imali normalan net, vec kroz neke dodatke. Dok je u Telenoru to normalno, sa "neogranicenim: netom, pa ne moram da razmisljam o visini racuna.
2. Tada nije bilo moguce iskljuciti poruku o prelasku u drugu mrezu. Vrlo lose sa obzirom na prirodu posla, gde bi ljudi prekinuli vezu, misleci da ide poruka o nedostupnosti. Mi uvek moramo biti dostupni, pa bi nam takva zabluda napravila dosta stete. (ukinuto par dana po potpisivanju ugovora sa Telenorom :glavomuzid: )

Inace, MTS je nudio svasta za prelazak kod njih, cak i da nam pokriju deo troskova ka Telenoru (za telefone koji su pod ugovornom obavezom), da umreze fiksne telefone sa mobilnim, extra povoljan ADSL za kancelariju, plus popust za zaposlene (privatni ADSL, ko hoce), popust na telefone... Sa obzirom da mi je mobilni net dosta bolji na MTSu i da one prepreke polako iscezavaju, eto nas u MTSu od narednog leta, iako od Telenora mozemo dobiti cak milijardu minuta u mrezi :kezo:
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Nerealni ste za zeljama za telefone, ali ja sam se jako razocarao kako radi Telenor internet u NS i okolini...

Ovih dana prakticno prvi put zapravo koristim net na telefonu i jako lose radi.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Apdejtovo sam na 4.3 android i cini mi se da radi bolje al ne garantujem da nije placebo.
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

Instalirao i ja, sta znam, jede bateriju, ali sacekacemo par ciklusa... Nije los, mada u sustini je nedovrsen.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Српски телефон "Тесла" уз помоћ "Интела"
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... la%22.html

Од следеће године, у Србији би требало да почне производња мобилних телефона, најавили су из америчке компаније "Интел" након састанка код премијера Ивице Дачића. Реч је о домаћем телефону са домаћом ценом, истакао је потпредседник "Интела" Џон Дејвис за РТС.

Потпредседник "Интела" Џон Дејвис рекао је у интервјуу за РТС да би од следеће године у Србији требало да почне производња мобилних телефона. Како сазнајемо, телефон би се звао "Тесла", а за почетак би било произведено 50 хиљада апарата.

"Наш план је да се производе мобилни телефони у Србији. Треба да одаберемо који би то био телефон, који модел, по којој цени би се продавао са Интеловим софтвером. Био би то свакако домаћи телефон са домаћим именом", истиче потпредседник "Интела" Џон Дејвис.

Дејвис је истакао да би технологију за камеру дизајнирали софтверски инжењери у Србији и да би сви од тога имали корист.

Говорећи о висини инвестиције, Дејвис је рекао да није реч о доларима, већ о подизању и изградњи капацитета, а у Србији конкретно о ангажовању домаћих стручњака, повећању запошљавања и едукацији.

"Сада правимо планове, али наш циљ је да то буде идуће године. Све се може одвијати веома брзо, то смо већ радили и у другим земљама. Српске компаније имају капацитета да буду наши партнери у производњи мобилних телефона", рекао је Дејвис.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: Mobilne telekomunikacije

Post od Floyd »

ftj napisao:Apdejtovo sam na 4.3 android i cini mi se da radi bolje al ne garantujem da nije placebo.
Definitivno radi brze.
Laki021 napisao: ja sam se jako razocarao kako radi Telenor internet u NS i okolini...

Ovih dana prakticno prvi put zapravo koristim net na telefonu i jako lose radi.
Razmazila te Svica :kezo:
Ja mobilni net u SRB nisam koristio od kad koristim android telefone ali zato VIP u HR razbija kako radi.

Gesendet von meinem GT-I9505
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Net radi kako gde. Uglavnom sasvim dovoljno za ono što treba. Ne radi ni po evropi net svuda podjednako dobro.

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Geza napisao:Српски телефон "Тесла" уз помоћ "Интела"
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... la%22.html

Од следеће године, у Србији би требало да почне производња мобилних телефона, најавили су из америчке компаније "Интел" након састанка код премијера Ивице Дачића. Реч је о домаћем телефону са домаћом ценом, истакао је потпредседник "Интела" Џон Дејвис за РТС.

Потпредседник "Интела" Џон Дејвис рекао је у интервјуу за РТС да би од следеће године у Србији требало да почне производња мобилних телефона. Како сазнајемо, телефон би се звао "Тесла", а за почетак би било произведено 50 хиљада апарата.

"Наш план је да се производе мобилни телефони у Србији. Треба да одаберемо који би то био телефон, који модел, по којој цени би се продавао са Интеловим софтвером. Био би то свакако домаћи телефон са домаћим именом", истиче потпредседник "Интела" Џон Дејвис.

Дејвис је истакао да би технологију за камеру дизајнирали софтверски инжењери у Србији и да би сви од тога имали корист.

Говорећи о висини инвестиције, Дејвис је рекао да није реч о доларима, већ о подизању и изградњи капацитета, а у Србији конкретно о ангажовању домаћих стручњака, повећању запошљавања и едукацији.

"Сада правимо планове, али наш циљ је да то буде идуће године. Све се може одвијати веома брзо, то смо већ радили и у другим земљама. Српске компаније имају капацитета да буду наши партнери у производњи мобилних телефона", рекао је Дејвис.
A da ne bude ovo kao zastava 10 ili fiat punto varijanta. Ne znam da li.se njima stvarno isplati da nas "edukuju" kad imaju kineze za smesne pare. Jbm li ga

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Slika
Odgovori