Vazduhoplovi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Re: Vazduhoplovi

Post od Laki021 »

I sad ima dva.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ja sam bio ubedjen da je bio jedan let JAT-a, a Swiss je ostao standardno sa dolaskom u Bg u 14h.
Tako da sad ima ukupno 3 leta dnevno.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Bila su dva i ranije, osim kad ne otkazu jedan a to nije bilo tako retko :)

Ima sad dosta letova za Ch, krece Swiss da leti za Zenevu od decembra a onda i Easy Jet. Plus Wizz leti za Bazel par puta nedeljno. Bio je par puta nedeljno i let za Bern al to je mislim ukinuto.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Floyd napisao:
pedja napisao:Od Beograda do Zeneve za 32€
Kompanija Izidžet, koja upravlja vodećom evropskom mrežom za avio transport, objavila je danas da otvara novu liniju iz Beograda do Ženeve, koja će startovati 24. januara 2014. godine.
Lepa vest...nadam se da ce uskoro kerenuti i letovi iz Bazela.

A koliko bese sme da se nosi stvari u kg, kada se leti preko njih?

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Članak u vezi sletanja AN225 u Zagreb. Autor je IT novinar Oleg Maštruko.
Širim haos!
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Slika
Slika
Slika
Slika

:)

Slika
Slika
Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Sa'će naš forumski stručnjak za pranje da uleti sa pričom kako Galina ne treba koristiti sunđer, izgrebaće lak i napraviće swirlove. :kezo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Sta se desava sa ovim Genexovim 737-200, al ga je camuga ofarbao, iznad slova sve mu otisla zelena boja ;) Ne bi me cudilo da ovaj avion zavrsi na otpadu posle ovih :mrgreen:
Slika

Googlajuci vidim da Westairbenin iznajmljuje i iz Turske B737-400, zanimljivo je da su ispod pilotske kabine napisali ime pilota i to sa obe strane pise CAPT Z.KILIC, kao da je pilot vojnog aviona :kezo:
Slika
Slika
Slika
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Nisi daleko od istine - upravo je tako.
To je ovde obicaj u manjim kompanijama. Po bojama bih rekao da je ovaj uzet od Tailwind-a.
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Ovo ona varijanta "Što je babi milo..." :mrgreen:
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Mogle bi da operuMiga :kezo:
Slika
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Ostaje ovaj deo u Air Serbia.

Ваздухопловно медицински центар - ординација медицине рада

Air Serbia Делатност Ваздухопловно медицински центар - ординација медицине рада је високо специјализована медицинска установа овлашћена за:
прве, односно селекционе прегледе за све врсте ваздухопловних дозвола;
прегледе за продужавање свих врста ваздухопловних дозвола (класа 1 и класа 2);
прегледе запослених из области медицине рада (за раднике Air Serbia-e и за трећа лица);
прегледе за приватна лица из области ваздухопловне медицине и медицине рада;
едукацију из ваздухопловне медицине за ваздухопловно особље;
едукацију из ваздухопловне медицине за лекаре и психологе;
оцену радне способности свих профила занимања;
психолошку селекцију и тестирање при запошљавању и промени радног места;
комплетне и специфичне лабораторијске услуге, укључујући детекцију наркотика и психоактивних супстанци, функционалну дијагностику укључујући најсавременији 12 канални EKG са холтер-мониторингом и анализом, компјутеризовану спирометрију и савремени ултразвук;
високо квалификовану и квалитетну пратњу болесних путника.
http://www.airserbia.com/sr-cyrillic/ho ... icine.html
Ove nedelje sam imao premijeru sa Air Jatom :), leteo sa Tutom Bugarinom YU-AOU. Nisam slučajno napisao Air JAT, objasniću kasnije.

Idemo redom, čini mi se da je na najvećem udaru, usled ekpanzije Er Srbije, u stvari Aerodrom Beograd. Na moje opšte iznenađenje, za veoma kratko vreme su uspeli da se značajno uozbilje kada je izgled zgrade u pitanju. "Blokade" u vidu nefunkcionalnog inventara po prolazima su nestale, sve je očišćeno, jednostavno aerodrom zaista drugačije izgleda. Veoma lepa promena.

Na žalost, promene kada je u pitanju osoblje nije pratilo promene zgrade, ne iznenađuje, trebaće vremena ali kurs je dobar.

Čekiranje na Er Srbija ček inu je prijatno, nije bilo gužve, lepo brendirano, organizovani redovi, osoblje prijatnog stava i izgleda :)... Doduše da budem iskren nisam preterano leteo JAT-om tako da možda nisam najkompetentniji.

YU-AOU
Ne vredi trošiti bit-e, napakovan 733 kao za low cost, neudobna sedišta, skučen prostor, kretenski full size stočići (17" dijagonala) koji još mogu i da se izvuku, itd, itd. Treba ga vratiti gde je bio što pre...

Slika

Piloti
Na visini zadatka kao i uvek. Prosto je uživanje pratiti njihove postupke, "čitanje vazduha" oko aviona i pripremanje aviona.
Veoma sam znatiželjan da saznam da li će zadržati taj nivo virtuoznosti i sa A319, bila bi velika šteta da se to ispusti. Recimo, način pilotiranja je za mene zaštitni znak Er Srbije.

Ketering
1h 30' let, interesatna kesica, lepo spakovana.

Slika

Slika

Slika

U kesici nalazimo
- sendvič
- kolač
- flašica vode
- vlažna maramica
- čaša za kafu/čaj
- paketić (šećer, so, salveta...)

Senvič
Slika

Ko je jeo Dufry-jev 747, to je taj ukus.
Ah da, zamislite da ste stranac i da želite da pročitate sastav onoga što jedete ... ups.

Kolač
Slika

Dva šnita, ukusno sveže.

Vlažna, ali baš vlažna maramica, prosto plače da se ugreje, na žalost daju ih hladne.
Slika

Osoblje
Slika

YU-AOU opslužuju četiri člana kabinskog osoblja, malo previše za moj ukus.
Malo je konfuzija... recimo, na tray-u su imali gomuli sokova, vino, voda, itd.
I sve je lepo funkcionisalo dok ja nisam poželo crveno vino a flaša nije otvorena. Skoro pa panika u avionu, gde je otvarač? nervoza, skoro trčanje ka početku aviona. A pritom nema potrebe za time, dešava se, polako, jedno po jedno. Ovde još uvek nije došlo do velike revolucije, u obe posade do sada je bila po jedna predstavnica Abu Dhabi škole i 3 člana stare garde.
Razlika u pristupu je toliko velika da je malo mučno gledati. Stara garda se zaista trudi, tu je namešteni osmeh, uredna odeća, međutim odaju utisak kao da su puškom naterani, neprirodno je.

Čuveni jastučići
Slika
Slika

Lepo, međutim KO to nosi kući? Stvarno mi nije jasno.
Klasični avionski jastučići sa "papirnim" navlakama. Sve to jako lepo služi svrsi ali nije premium business class.

Ukupan utisak
Usluga je recimo na nivou dooobre Lufthanse (nekadašnje, ovih meseci je ovo pojam za Lufthansu), međutim usluga nije na nivou Turkish-a.
Još uvek se oseća jak miks JAT / Er Srbija, ali treba biti iskren i priznati da je za dva meseca zaista napravljen korak od 1000 milja. Ono što je mnogo važnije je utisak da je zauzet dobar kurs.

LF na prvom letu je bio, po slobodnoj proceni, 55-65%, dok je drugi bio 75-85%. Najveće iznenađenje je da je po mojoj proceni jedno 50% tranzitnih putnika! Ljudi iz Larnake lete za Istanbul, iz Istanbula za Rim?! Izgleda da talasi zaista daju rezultate.

U isto vreme izgleda da upravo "connecting flights" prave problem sa zakašnjenjima od 10-15 minuta. Izgleda da timetable treba naštelovati, neki ljudi su danas trčali na let za Rim.

Nadam se da AB neće zabrljati sa prtljagom i da će sve biti prebačeno gde treba :) to je izuzetno bitno jer izgleda da habić raste polako.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Bilo bi lepo da stavis odakle postujes ovo sto si iskopao.

Lep prikaz uz par pr0&€r@¥@nj@:

- zagrejane maramice nisam video da se daju nigde sem upravo u avionima Jat
- sastav hrane nisam video da pise nigde, cak u Lufthansi na cuvenom mafinu od gume nije bio ni rok trajanja
- osoblje dobro da je isporucilo i lazni osmeh, pod kakvim pritiskom radi. U prosli petak ih je 190 dobilo otkaz...
Odgovori