Kupovina polovnjaka do 2.000€ (2.200€)

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Kupovina polovnjaka do 2.000€ (2.200€)

Post od trojanac »

Ništa nećemo postići ako se tema nastavi u istom tonu, pljuvanjem po nekim porizvođačima i modelima, a izdizanjem do neba nekih drugih.

Da se razumemo, za te pare nećeš naći auto u besprekornom stanju koji će te služiti izvanredno i u koji nećeš imati ulaganja, sem redovnog servisa, narednih 5 godina. Od celokupne ponude, nemoj se vezivati za marku ili model već gledaj da kupiš auto u što boljem stanju. Ja lično isto ne preferiram Astru F, ali da imam 2.000e i da mi neko istera iz garaže Astru F sa 60.000km na satu, bez trunke korozije, u perfektnom stanju, naravno da bi je kupio. Nadam se da shvataš šta želim da kažem.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Druze, pa ti se prvo postavljas da se ne razumes u automobile, a sada odjednom znas kako Astra truli isto kao Kadet. A samo cu ti reci da prosetas jedan dan po parkinzima, nadjes Golfove 2 i Astre F i prebrojis ko ima vise korozije na sebi.

Druga stvar, ne znam da li si se vozio u G2 iz 87. godine i u nekom novijem automobilu kao sto je Megan 1 ili ta Astra F tipa '99 godiste. Ako si se vozio, onda si trebao da primetis koja je razlika u voznji izmedju ta dva automobila kao sto je udobnost, ergonomija, zvucna izolacija i slicno.

Takodje, to sto si cuo da G2 ne moze da se pokvari, to je cinjenica koja je bila tacna do pre nekih 7-8 godina, kada je taj auto bio u koliko toliko originalnom stanju(pitanje da li je bio i tad, ali ajde) sto se tice nekih vitalnih delova. Sad bi na tom G2 imao da radis generalnu(ko zna koji put), menjas creva, stelujes karburator, remontujes bos pumpu ili kupujes zamensku tursku i slicno. Dok za tu Astru ili Megana, nebitno sad, dobijas automobil koji nije zgazio pola miliona km(naravno ne svaki), nije bio vozen kod nas tokom sankcija kada je bilo ko zna sta od goriva, nije orao njive i prevozio stoku po gepeku, ima mnogo vise vitalnih delova koji su iz fabricke ugradnje i koji je pre svega daleko udobniji i laksi za voznju automobil od Golfa iz 80ih godina.

Ja mislim da nema o cemu d arazmisljas, ali ti ces voziti taj auto tako da ti treba da znas sta ti vise odgovara.

Sent from my LG-P705 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Bravo za post
@Fernandinho
Kad se vec toliko razumes, evo pojasni mi gde to truli i sta to truli na Opelu novijih generacija... posto sam ja neiskusan pa nudim nesto sto truli :(
Da te kojim slucajem ne zovu Mange?

EDIT:
Evo jedan predlog
http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... _limuzina/
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Fernandinho
Reactions:
Pridružio se: 03 Nov 2013, 08:26

Post od Fernandinho »

Ne zovu me Mange, ja sam Darko nadimak Dare, drugi nadimak nemam :). Truli tamo iznad zadnjeg tocka, juce sam video jednu astru iz 1995 god. bas kao onu sto si mi ti preporucio i trula je ko niko, tako da ko god je imao opela od mojih rodjaka i okolnih prijatelja, zalio se ko niko :). Nemam nameru da pametujem na forumu a pogotovo ne na tematici u koju se slabo razumem ali ako sam rekao da ne zelim Opela jer znam da je krs i to svaki opel (svi ce oni da istrule za 15 god. i ovaj najnoviji i to govori sve o autu ) zasto mi onda njega preporucujete ako je krs? Nije dzabe Golf toliko na ceni a Opel suza toliko propala a istog su ranga. Mislite o tome, to vam je najbolji pokazatelj. Za Reno i Ford zaista ne znam sta da kazem jer ih ne poznajem ali Opel ne, to nikako, svaki je truo posle 15 god bar ja koji sam video svaki je truo
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

E dobro ako ti tako kazes da Opel truli i da je svaki Opel krs :)
Mozes nastaviti da zivis u svojim iluzijama a ja se visu necu mesati u tvoj izbor :)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Zna covek, ne vredi se raspravljati.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Fernandinho
Reactions:

Post od Fernandinho »

Ovo je odlicno zbog garancije i ako je istina sve to
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ok je plac, generalno nisu prevaranti. Naravno, kao i svi, zamažu malo gde treba, ali u principu prodaju dobra kola.
Što naravno ne znači da ne treba proveriti auto pre kupovine.
Posetite www.garaza.rs !
Fernandinho
Reactions:

Post od Fernandinho »

Mislite da je sigurnije mozda kupiti na proverenom placu nego on nekog nepoznatog lika? Postoji li neki ugovor ili nesto drugo sto kupcu garantuje da ce dobiti dobar auto? Cene jesu malo jace ali ako posle toga nema nerviranja, mozda je i bolja ta opcija. Ima li neko iskustva sa placevima ?
Korisnikov avatar
robbief
Reactions:
Pridružio se: 10 Mar 2012, 00:03

Post od robbief »

Kakva dilema...

Nije mi jasno sto od "nepoznatog" lika? Prvo ga zovi da popijete pice, da se upoznate. ako sve prodje ok, onda mozete u bioskop, pa na vecericu. Kad se dobro upoznate, e onda pocni pricu o kolima. Ali znaj, ako to predje u nesto ozbiljnije, mozda imas sansu da auto postane pola tvoj u nekoj buducnosti.
Fernandinho
Reactions:

Post od Fernandinho »

robbief napisao:Kakva dilema...

Nije mi jasno sto od "nepoznatog" lika? Prvo ga zovi da popijete pice, da se upoznate. ako sve prodje ok, onda mozete u bioskop, pa na vecericu. Kad se dobro upoznate, e onda pocni pricu o kolima. Ali znaj, ako to predje u nesto ozbiljnije, mozda imas sansu da auto postane pola tvoj u nekoj buducnosti.
?????

Gospodine, ja ne mislim da nekome otmem ili ukradem auto nego da kupim pravim novcem :mrgreen: . Iskreno, koliko ima internet prevara vrlo je moguce da mi proda auto koji ima skrivenih mana a to ni covek koji se razume za pola sata bez neke opreme ne moze da utvrdi zar ne :) ;) ? Realno, polovan auto bez garancije, malo je rizicno kupiti :)
Poslednja izmena od Fernandinho u 08 Nov 2013, 12:21, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

robbief napisao:Kakva dilema...

:rofl: :rofl: :rofl:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

:kezo: :kezo: :kezo:
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Ako su dežurni završili sa humoreskama...
Garancije na polovan automobil koga kupuješ od nekog nepoznatog nema, a garancija na kupovinu na nekom placu je više na papiru, nego u stvarnosti. Mogu ti navesti primer kod mene. Brat je uzeo Floridu pre par meseci. Za to vreme je morao da promeni auspuh, prvo je bila cev izvučena od prvog lonca do kraja (naravno skinut katalizator), pa je zamenjeno povratno crevo u rezervoaru koje je istrulilo, pa je sređen anlaser, jer su otišle četkice. Treba sad da radi veliki servis, a kod polovnjaka stalno ima nekih ulaganja. Nemoj se zanositi da ih neće biti i kod tebe.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Odgovori