Zašto je Srbija tu gde jeste?!
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
У подстанарима због грешке комшије инвеститора
Након што се 3. априла ове године иза леђа престрављене Даринке Типуре обрушио зид њихове породичне куће у Толстојевој 42, о чему је “Дневник” пролетос писао, инвеститор суседног објекта Драган Спасојевић, власник “Метална” д.о.о,овој је породици обећао да ће након вештачења настале штете санирати њихову кућу у року од три месеца, али Типуре су и до данас подстанари, а радови на санацији нису ни почели.
– Како је кућа била опасна за боравак, издато нам је решење Грађевинске инспекције по коме смо је морали напустити, а уз признавање властите грешке Спасојевић се 25. априла и писмено обавезао да ће у року од три месеца санирати нашу кућу по пројекту заједнички изабраног судског вештака Миливоја Дувњака. Од тада је “Метална” завршила две стамбене зграде на плацу поред нас, због чијег нестручног ископа темеља нам је и пао зид, зима само што није, а ми смо још увек подстанари – очајан је Јосип Типура. - Уговор је предвиђао да, уз надзор судског вештака, санација буде завршена у року од три месеца, али нашу кућу није још нико ни обишао, а камоли да су започети радови – тврди Типура, уз опаску да је инвеститор на њима суседном објекту Драган Спасојевић, односно његова фирма “Метална”, поред нарушавања статике, што је и разлог за урушавање његове куће, за преко пола метра ушла са својим објектом у плац Типуре.
Према речима Јосипа Типуре, на основу настале штете на стварима у кући али и претрпљеног страха његове супруге Даринке, као и трошкова подстанарства за предвиђена три месеца за колико је требала да се заврши санација, Спасојевић им је исплатио 4500 евра, али од тада је прошло седам месеци а још се увек не зна када ће Типуре моћи да се врате у свој дом. Мада у уговору Типуре и Спасојевића, у који је “Дневник” имао увид, стоји и одредба да ће у случају пролонгирања рокова санације, власник “Металне” наставити да плаћа трошкове “егзила” породице чију је кућу оштетио и учинио неподобном за становање, то се није у потпуности и десило.
– Након истека рока од три месеца Спасојевић нам је још само два месеца плаћао станарину, али ево већ трећи месец како нам је дужан, а радови на санацији не почињу. Заиста не знам шта да радим и ко то може да натера човека који нас је оставио без крова над главом, да исправи своју грешку – пита се Јосип Типура.
http://www.dnevnik.rs/novi-sad/u-podsta ... nvestitora
Након што се 3. априла ове године иза леђа престрављене Даринке Типуре обрушио зид њихове породичне куће у Толстојевој 42, о чему је “Дневник” пролетос писао, инвеститор суседног објекта Драган Спасојевић, власник “Метална” д.о.о,овој је породици обећао да ће након вештачења настале штете санирати њихову кућу у року од три месеца, али Типуре су и до данас подстанари, а радови на санацији нису ни почели.
– Како је кућа била опасна за боравак, издато нам је решење Грађевинске инспекције по коме смо је морали напустити, а уз признавање властите грешке Спасојевић се 25. априла и писмено обавезао да ће у року од три месеца санирати нашу кућу по пројекту заједнички изабраног судског вештака Миливоја Дувњака. Од тада је “Метална” завршила две стамбене зграде на плацу поред нас, због чијег нестручног ископа темеља нам је и пао зид, зима само што није, а ми смо још увек подстанари – очајан је Јосип Типура. - Уговор је предвиђао да, уз надзор судског вештака, санација буде завршена у року од три месеца, али нашу кућу није још нико ни обишао, а камоли да су започети радови – тврди Типура, уз опаску да је инвеститор на њима суседном објекту Драган Спасојевић, односно његова фирма “Метална”, поред нарушавања статике, што је и разлог за урушавање његове куће, за преко пола метра ушла са својим објектом у плац Типуре.
Према речима Јосипа Типуре, на основу настале штете на стварима у кући али и претрпљеног страха његове супруге Даринке, као и трошкова подстанарства за предвиђена три месеца за колико је требала да се заврши санација, Спасојевић им је исплатио 4500 евра, али од тада је прошло седам месеци а још се увек не зна када ће Типуре моћи да се врате у свој дом. Мада у уговору Типуре и Спасојевића, у који је “Дневник” имао увид, стоји и одредба да ће у случају пролонгирања рокова санације, власник “Металне” наставити да плаћа трошкове “егзила” породице чију је кућу оштетио и учинио неподобном за становање, то се није у потпуности и десило.
– Након истека рока од три месеца Спасојевић нам је још само два месеца плаћао станарину, али ево већ трећи месец како нам је дужан, а радови на санацији не почињу. Заиста не знам шта да радим и ко то може да натера човека који нас је оставио без крова над главом, да исправи своју грешку – пита се Јосип Типура.
http://www.dnevnik.rs/novi-sad/u-podsta ... nvestitora

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=772963pedja napisao:A bilo je i situacija kada Rusi nisu ostali duzni.
Odnosno, ostali su duzni prilicno... Kao kod Jezde i Dafine - sve lepo krene - isplate unapred, a kada te navuku, nestanu sa tvojim parama/robom.....
Vracaju se 90te?
Vidi ti tu konstituciju, jagnjeca brigada, svuda je vlast slatka...
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=773993
Vidi ti tu konstituciju, jagnjeca brigada, svuda je vlast slatka...
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=773993
Kad je teško - Bax !
Zasto ne moze da se potpuno zabrani pusenje u ugostiteljskim objektima?
Zasto na stolu pise "Dozvoljeno pusenje" pa jos podseca i motivise goste da zapale?
Zasto nakon boravka u restoranu moram da smrdim kao da sam izasao iz pusnice i da mi narednih pola dana bude muka od dima nevaspitinih i samozivih sugradjana???
Zasto na stolu pise "Dozvoljeno pusenje" pa jos podseca i motivise goste da zapale?
Zasto nakon boravka u restoranu moram da smrdim kao da sam izasao iz pusnice i da mi narednih pola dana bude muka od dima nevaspitinih i samozivih sugradjana???
Eh, i ja se to često pitam. U te objekte bar možeš da ne ulaziš. Mnogo je gore što se puši na ulicama, uključujući i stanice gradskog prevoza. Pa onda još kad krene bacanje cigareta na ulicu kada naiđe autobus... 
Ђенерал Јанковић
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ma 'beš zakone, mene poražava koliko je pušenje rasprostranjeno i pozitivno prihvaćeno kod nas...
Ne mogu da ne ulazim, u svim mojim omiljenim restoranima u NS je dozvoljeno pusenje. Takodje ako ne ulazim onda pustam da me slepci izbace iz mesta na koja volim da idem.snork napisao:Eh, i ja se to često pitam. U te objekte bar možeš da ne ulaziš. Mnogo je gore što se puši na ulicama, uključujući i stanice gradskog prevoza. Pa onda još kad krene bacanje cigareta na ulicu kada naiđe autobus...
Meni recimo uopste ne smeta sto neko pusi na ulici, to me ne gusi, bar ne ista vise od svog smrada poluraspadnutih automobila i dizel autobusa.
Danas sam sedeo za stolom izmedju dva druga stola za kojima su likovi palili cigare jednu za drugom, pogotovo su simpaticni bili likovi koji kao da su sa njive dosli... Zaista sam hteo da im odrzim lekciju iz kulture ponasanja, ali sta da radim kad ispred njih stoji natpis "dozvoljeno pusenje" te mogu savrseno spokojno da mi izduvavaju dim u lice sa 50cm...
I da, kako je moguce da se niko ne smiluje da u roku od odmah sve autobuse gradskog saobracajnog prebaci na gas...
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Mozda nema veze skroz sa temom i ne treba odmah izvalciti neke implikacije i mozda lista nije skroz kompletna, ali...

http://en.wikipedia.org/wiki/Number_of_ ... by_country
http://en.wikipedia.org/wiki/Number_of_ ... by_country

Ovo za oruzje mi je neverovatno, mada koliko se na mapi vidi tu je ukalkulisano i Kosovo, a tamo verujem da ima oruzja kolko hoces.
Kad je teško - Bax !
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Mene cudi da Bosna i Hrvatska nisu vise plasirane.

Sirija se sada popela na listi.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:

Re: AW: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Mozda je u pitanju samo prijavljeno oruzje. Mene cudi da na listi nema Svice gde svaki vojni obveznik duzi i pusku koju cuva kod kuce, zatim BIH i HR gde se za vreme rata za 100 grama kafe (karikiram) moglo kupiti i zabranjeno, automatsko oruzje.
Gesendet von meinem GT-I9505
Gesendet von meinem GT-I9505
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
CH je 4. na listi sa 45 komada na 100 stanovnika.