Računari
Re: Računari
Cekaj malo, to zaboravih da napisem, sta je sa tim sto ih windows ne "vidi" iako su stekane obe komponente?
Nema ih nigde, ne postoje...
Nema ih nigde, ne postoje...
Opusteno. Znaci sigurno je zabo sistem. Zaglupeo ga je neki update program ili slicno.
Moj savet ti je da sacuvas bitne dokumente ako imas. Onda restartujes komp u safe mode i odatle uradis system restor na neki raniji datum kada je sve lepo sljakalo.
U safe mode ides tako sto komp restartujes i kada ocita one parametre ploce i treba da krene ona boot slika windowsa pritiskas F8 i odaberes safe mode.
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Moj savet ti je da sacuvas bitne dokumente ako imas. Onda restartujes komp u safe mode i odatle uradis system restor na neki raniji datum kada je sve lepo sljakalo.
U safe mode ides tako sto komp restartujes i kada ocita one parametre ploce i treba da krene ona boot slika windowsa pritiskas F8 i odaberes safe mode.
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Znam bre SebeKg nisam noob, sve sam radim: sklapam racunare, sam kupujem i biram komponente reinstaliram sys. itd.
Nisam se setio safe mod-a ali vidim ja da cu da prepeglam opet windows, hell mozda probam i onu nesrecnu osmicu.
Skoro sam radio reinstall i nikako mi ova verzija nesto nije "legla"pomalo je bagovita, ocigledno los torrent. Prethodna mi je bila godinu dana, nikad nije stucnula.
Idemo dalje: neka preporuka za zvucnu? Kakav je Asus Xonar u poredjenju sa Creative-om?
Nisam se setio safe mod-a ali vidim ja da cu da prepeglam opet windows, hell mozda probam i onu nesrecnu osmicu.
Skoro sam radio reinstall i nikako mi ova verzija nesto nije "legla"pomalo je bagovita, ocigledno los torrent. Prethodna mi je bila godinu dana, nikad nije stucnula.
Idemo dalje: neka preporuka za zvucnu? Kakav je Asus Xonar u poredjenju sa Creative-om?
xonar ima opasne modele zvucnih, samo reci da li kacis samo zvucnike ili vise gledas da kacis neke jace slusalice?
windows 8 nemoj da ubacujes savetovao bih ti najiskrenije. to je trenutno fijasko kao sa vistom, samo malo blaza varijanta, bar po mom misljenju.
ili odradi system restore iz safe mode-a, ili uzmi novi win, i odradi update biosa maticne i najnovije drajvere sa zvanicnog sajta.
sad ne znam da li ti je revizija 1.0 ili 1.3 .
windows 8 nemoj da ubacujes savetovao bih ti najiskrenije. to je trenutno fijasko kao sa vistom, samo malo blaza varijanta, bar po mom misljenju.
ili odradi system restore iz safe mode-a, ili uzmi novi win, i odradi update biosa maticne i najnovije drajvere sa zvanicnog sajta.
sad ne znam da li ti je revizija 1.0 ili 1.3 .
Ma kacim na AV receiver a zvucnici su JBL Cinema 500, koji takodje idu na AV receiver koji je povezan i sa Led smart tv-om.
Iskreno nemam, pojma, mislim da je moja ova 1.0
Iskreno nemam, pojma, mislim da je moja ova 1.0
oket onda skini najnoviji bios, onda skini nove drajvere i pregazi windows. veruj neces imati problema
evo drivera za grafu
http://www.techpowerup.com/downloads/22 ... it/mirrors
sad ne znam koji ti ide sa zvucnu.
evo drivera za grafu
http://www.techpowerup.com/downloads/22 ... it/mirrors
sad ne znam koji ti ide sa zvucnu.
Thanks man, sutra peglam windows...
Hajd' pa tako, laku noc...
Hajd' pa tako, laku noc...
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Ovaj Sebek zaradio tonu piva do sad u ovoj temi, nemojte mu se vise obracati!
Ili da svi damo po 100 din i eto naslona za ruku za Fabiu, ili da ti dam malo felne na koriscenje, ti kupis samo dve gume (polovne) i koristis felene do 1. aprila
Nego danas sam zbog BF 4 apdejtovao drajver na grafickoj, sa 314 na (ja mislim) neki 332. Jel to ok da to radim s vremena na vreme? Za cega bih jos mogao da trazim apdejt od hardvera? Mozda je nekome glupo pitanje ali u zivotu nisam nikad skidao apdejte za komponente hardvera. I kad sam skinuo tripovao mi se jako komp dok ga nisam restartovao, sad je vlajda sve oke.

Nego danas sam zbog BF 4 apdejtovao drajver na grafickoj, sa 314 na (ja mislim) neki 332. Jel to ok da to radim s vremena na vreme? Za cega bih jos mogao da trazim apdejt od hardvera? Mozda je nekome glupo pitanje ali u zivotu nisam nikad skidao apdejte za komponente hardvera. I kad sam skinuo tripovao mi se jako komp dok ga nisam restartovao, sad je vlajda sve oke.
SebeKg buduci da nikada nisam flash-nuo Bios da li treba da flash-nem sve one fajlove izlistane na sajtu Gigabyte-a? Svaki radi nesto drugo, tako da pretpostavljam da treba. Pitanje br. 2 se odnosi na to da li bios flash-ujem iz windowsa kao i svaku drugu instalaciju?
Znaci prvo reinstall, pa onda bios flash, pa tek onda grafika i ostale zajebancije?
Da li je sequence ok ili treba drugacija?
Znaci prvo reinstall, pa onda bios flash, pa tek onda grafika i ostale zajebancije?
Jao gagi vragolanu, pa zar da me tako mucis? Da se zaljubim u one felne i posle da mi srce slomis. cccc Bolje televizor u boji, junica, ektar zemlje...Gaginh0 napisao:Ovaj Sebek zaradio tonu piva do sad u ovoj temi, nemojte mu se vise obracati!Ili da svi damo po 100 din i eto naslona za ruku za Fabiu, ili da ti dam malo felne na koriscenje, ti kupis samo dve gume (polovne) i koristis felene do 1. aprila
![]()
![]()

Za update nisi ni morao opusteno, jer je igrica izbacena prerano da bi bila pre COD-a, i zato je puna bagova, ja sam isto update-ovao, da vidim ima li razlike i nema, osim sto je driver za mene bio neadekvatan i vratio sam stari.
Pazi ti fleshnes samo jedan i to poslednji stabilni bios, nikako sve!nenad.fil napisao:SebeKg buduci da nikada nisam flash-nuo Bios da li treba da flash-nem sve one fajlove izlistane na sajtu Gigabyte-a? Svaki radi nesto drugo, tako da pretpostavljam da treba. Pitanje br. 2 se odnosi na to da li bios flash-ujem iz windowsa kao i svaku drugu instalaciju?
Moras da znas koja ti je revizija ploce, pogledaj na pocetku paljenja kompa ili udji u bios.
bios ces fleshovati ovako
http://www.youtube.com/watch?v=hbIPY8NjdN8
gde ti kaze kako ces i dos flash da napravis i da pokrenes to.
ALI PRVO NADJI REVIZIJU!!!, ako uzmes pogresnu ode ploca
i kad fleshujes bios u dos rezimu, restartuj, onda pregazi sistem, i drajvere koje budes skinuo sa nekog od ona dva linka, instaliraj, i stavi driver za graficku sto sam ti dao, i driver za zvucnu. I neces imati problema. Samo pazi sta stavljas od update-a sa windows-a.
Ako treba jos nesto javi

Evo ovako: flash biosa nisam odradio, prepeglao sam windows zvuk je proradio, ali grafika i dalje nije. Izgleda da ipak nije ploca, jer sada "vidi" zvuk ali grafiku i dalje ne.
Zaboravih da napomenem, skoro mi je vrisnuo iz cista mira hdmi out na istoj grafickoj. Resio sam to tako da sam uzeo hdmi to dvi kabl i stavio u drugi izlaz grafike (posto ima dva) Plasim se da joj mozda nije odzvonilo...?
GPU radi, cuje se, vrti cooler ALI ne vidi je windows i ne prepoznaje je kao hardver, cak sam je premestio u drugi PCI express X16 slot, i dalje je nema.
Driver za GPU ne mogu da instaliram, jer cim pocne instalacija skenira hardver i napise "no nvidia product found on system" i zatvori instalaciju.
Ne znam sta da radim jbm ti glupu grafiku!
Zaboravih da napomenem, skoro mi je vrisnuo iz cista mira hdmi out na istoj grafickoj. Resio sam to tako da sam uzeo hdmi to dvi kabl i stavio u drugi izlaz grafike (posto ima dva) Plasim se da joj mozda nije odzvonilo...?
GPU radi, cuje se, vrti cooler ALI ne vidi je windows i ne prepoznaje je kao hardver, cak sam je premestio u drugi PCI express X16 slot, i dalje je nema.
Driver za GPU ne mogu da instaliram, jer cim pocne instalacija skenira hardver i napise "no nvidia product found on system" i zatvori instalaciju.
Ne znam sta da radim jbm ti glupu grafiku!
izgleda da je do grafike onda. jel ima ona na sebi onaj prekidac za bios? da nije njoj bios vrisnuo ili je ona sama pri kraju
.
probaj da ocistis onaj ulaz u pci-ex port. Za to koristi gumicu za olovku .
Ako to ne pomaze, probaj da zamenis pastu na gpu, ako i to, onda nosi u servis vidi da li mogu nesto da urade? Ali videcu sa nekim likovima u bg-u ko radi graficke karte, ali to nam je krajnje resenje.
probaj jos neciju pci grafiku da ubodes da vidis da li ce je prepoznati win.
ako ne onda ces morati da menjas
nesto od zamena tog ranga da bude i malo manje je
http://emmi.rs/grafi%C4%8Dke-kartice-(vga" onclick="window.open(this.href);return false;)-geforce-gtx770-asus-oc-2gb-ddr5.11.html?productId=35735

probaj da ocistis onaj ulaz u pci-ex port. Za to koristi gumicu za olovku .
Ako to ne pomaze, probaj da zamenis pastu na gpu, ako i to, onda nosi u servis vidi da li mogu nesto da urade? Ali videcu sa nekim likovima u bg-u ko radi graficke karte, ali to nam je krajnje resenje.
probaj jos neciju pci grafiku da ubodes da vidis da li ce je prepoznati win.
ako ne onda ces morati da menjas
nesto od zamena tog ranga da bude i malo manje je
http://emmi.rs/grafi%C4%8Dke-kartice-(vga" onclick="window.open(this.href);return false;)-geforce-gtx770-asus-oc-2gb-ddr5.11.html?productId=35735
Nisam ni gledao da li ima prekidac za BIOS iskreno, mislim da nema. Radije bih je popravio ali kada sam svojevremeno zvao za ovaj HDMI out, ljudi su mi listom govorili,:" to se ne isplati, to ne moze da se popravi, kupi novu..."
SebeKg da li si bre luuuuddddd.. Pa ovo kosta 40k dinara...
Sad nemam tu lovu jer me ceka jbnh 80k dinara za registraciju mecke u decembru...
Znaci popravka-definitivno.
Edit: probacu, brat ima GTX 260 njegova radi normalno a kupljena je pre moje...
SebeKg da li si bre luuuuddddd.. Pa ovo kosta 40k dinara...
Sad nemam tu lovu jer me ceka jbnh 80k dinara za registraciju mecke u decembru...
Znaci popravka-definitivno.
Edit: probacu, brat ima GTX 260 njegova radi normalno a kupljena je pre moje...
pa mozes da kupis bilo koju, ali generecijski uzeti tvoju koja je dual gpu, i danasnji dual gpu je preskupa, a ovakav tip grafike serije 7xx iz nvide ce rediti odlican posao par godina bez ikakvog problema.
ili ovako nesto upola cene
http://emmi.rs/grafi%C4%8Dke-kartice-(v ... ctId=35929
ili ovako nesto upola cene
http://emmi.rs/grafi%C4%8Dke-kartice-(v ... ctId=35929