Računari
Re: Računari
Ma ne treba meni dual gpu ali mi treba sto vise bit-a tj. protocnost magistrale. Ekvivalent 896 bita koje sada iama (tj. nemam) su kartice koje kostaju ni manje ni vise nego 90k dinara sto mi je ludost. Za te pare kupim sony 3 ili mozda i 4 i igram sve sto mi padne na pamet...
Videcu, nasao sam brojeve nekih servisa, neki Bgd elecronic iz Brankove dolazi za 2.500 din i po navodima, resava sve probleme vezane za GPU i MB. Pozvacu ih pa cu da vidim, koliko sutra, ako rade (drzavni praznik)
Videcu, nasao sam brojeve nekih servisa, neki Bgd elecronic iz Brankove dolazi za 2.500 din i po navodima, resava sve probleme vezane za GPU i MB. Pozvacu ih pa cu da vidim, koliko sutra, ako rade (drzavni praznik)
Vidis ja se ne slazem. WIN 8 ima drugih problema i mnogo bolje je utegnut "ispod haube". Vista je bila totalna propast(pored 2000). Jedini OS Microsofta koji nisam imao ni na jednom mom kompu.sebekkg napisao:
windows 8 nemoj da ubacujes savetovao bih ti najiskrenije. to je trenutno fijasko kao sa vistom, samo malo blaza varijanta, bar po mom misljenju.
WIN 8 gubi na drugom planu: pokusali su da privole nove/stare korisnike promenom interfejsa-promenivsi odjednom sve. Naravno da je to los potez, uvek kad se sedna za komp za windows-zna se kako "prozori" izgledaju.
JBG mnogo ljudi se i dalje kune u XP...sedmica je stabilna koliko toliko ali voli memoriju mamu joj...
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Kada sam uzeo lap top dobio sam uz njega win 8 i trebalo mi je dosta vremena da se naviknem. Nije me nesto odusevio... al ajde prebacim se na windows 8.1 . Sve je bilo super,brze,bolje..dok nisam instalirao drajvere. Znaci ubilo ga je komplet,pogotovo ovaj za graficku. Tako da se ozb razmisljam da instaliram win7. Mozda je to do komponenti lap topa,koje nisu nimalo lose,al opet...
Trpim ga jos mjesec max.
Sent from my GT-S7562 using Tapatalk
Trpim ga jos mjesec max.
Sent from my GT-S7562 using Tapatalk
arhitektura samog sistema je dobra, ali kasna implementacija je dno. zato sam i tog stava da je kao vista, u smislu adaptacije korisniku. Ikakav stariji korisnik koji je prosao sto sta, nece biti zadovoljan sa win8, dok onaj koji je nov, i to mu je prvi sistem nece ni primetiti kakav je ui djubre.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Sto generalizujes, u mom slucaju tvrdnja ne stoji. Sasvim sam zadovoljan osmicom, trebalo mi je da se naviknem i nisam uspeo iz prvog puta 

Ja mogu da je koristim ali suvise je drugacije od koncepta kakav je bio od kad znam za rqcunar. Pa i na starim 486 i 386 je bio drugaciji pristup. Trebali su jednostavno da podvoje interfejs za tablet i za pc. Meni nije problem da predjem upotrebom startisback programa. Ali sta kad oni opet forsiraju koriscenje njihovog odeljka photo pa video pa trt pa mrt koji veze sa zivotom nema. To je meni kao zivo blato. A ne neka sloboda izbora.
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
- somi-car
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
- Garaža: Skoda Superb, Opel Combo
Jedno pitanje...posedujem LED TV koji je HD Ready specifikacije:
Dijagonala: 32" / 82 cm
Rezolucija: 1366x768
Format: 16:9 (wide screen)
Vreme odziva: 5ms
Osvežavanje: 60Hz
Kontrast: 3000:1
Osvetljenost: 250 cd/m2
problem koji me muci je pustanje filmova sa USB-a. Konkretno, problem je kada zelim da pustim MKV format koji inace TV ne prepoznaje.
Pomocu dekompresije prebacujem u MPEG 4 AVI u 1280x720 5kbps i tu dolazi do seckanja posle par minuta. Onda sam prebacio u identican format, iste rezolucije ali na 2kbps. Tu je slika perfektna i nema stucanja osim zvuka koji posle nekog vremena pocne da secka,koci i posle kasni u odnosu na sliku.
Da li imate savet kako da resim ovaj problem a da sto manje izgubim na dekompresiji MKV formata? (Da li da idem na nizu rezoluciju, manje kbps ili na neki drugi format nakon dekompresije)
Dijagonala: 32" / 82 cm
Rezolucija: 1366x768
Format: 16:9 (wide screen)
Vreme odziva: 5ms
Osvežavanje: 60Hz
Kontrast: 3000:1
Osvetljenost: 250 cd/m2
problem koji me muci je pustanje filmova sa USB-a. Konkretno, problem je kada zelim da pustim MKV format koji inace TV ne prepoznaje.
Pomocu dekompresije prebacujem u MPEG 4 AVI u 1280x720 5kbps i tu dolazi do seckanja posle par minuta. Onda sam prebacio u identican format, iste rezolucije ali na 2kbps. Tu je slika perfektna i nema stucanja osim zvuka koji posle nekog vremena pocne da secka,koci i posle kasni u odnosu na sliku.
Da li imate savet kako da resim ovaj problem a da sto manje izgubim na dekompresiji MKV formata? (Da li da idem na nizu rezoluciju, manje kbps ili na neki drugi format nakon dekompresije)
imenjace ja bih tu pogledao update firmware-a, ako je ikako moguc, jer to do podrzanih formata i brzine citanja podataka sa flash-a. Ako bude moglo mislim da ces imati znatna poboljsanja, ako ne, ne preostaje ti nista drugo osim da kacis neki home-media pc pored ili da stavljas u slabiji format.
- somi-car
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
- Garaža: Skoda Superb, Opel Combo
Pomislio sam i ja na update firmwera ali cisto sumnjam da bi to pomoglo. Bice da hardverski TV ne moze da izgura pomenutu rezoluciju i protok(mada bi trebalo po fabrickim specifikacijama).
Ili ja radim losu dekompresiju iz MKV-a u slabije formate.
Samo da napomenem da ostale formate cita odlicno i da komotno gledam filmove i serije u razlicitim formatima. Naravno dosta slabijim rezolucijama i kompresijama od MKV-a.
Ili ja radim losu dekompresiju iz MKV-a u slabije formate.
Samo da napomenem da ostale formate cita odlicno i da komotno gledam filmove i serije u razlicitim formatima. Naravno dosta slabijim rezolucijama i kompresijama od MKV-a.
Poslednja izmena od somi-car u 12 Nov 2013, 14:44, izmenjeno 1 put ukupno.
Jel zna neko kako najjednostavnije i najbrze da pobrisem ona sranja sto dolaze sa free softwareom? Neko mi je instalirao na racunar neki free program, koji mi je ubacio gomilu sranja, search toolbar (ASK neki
) i slicne gluposti, koje maksimalno smaraju. Obrisem ih, odnosno uninstall u control panel, disable ili remove extension u chrome, ali ne vredi. Kada upalim chrome sledeci put, opet se pojave, kao posast neka 
Jel moze to nekako da se isece u korenu, da ne nice vise, ili mora neki spec software da se koristi za to?

Jel moze to nekako da se isece u korenu, da ne nice vise, ili mora neki spec software da se koristi za to?
Revo unistaller.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
FX6300 ili alternativa? Koja? Max TDP 95W. Am3+ socket. Treba da radi 5 godina i da tera GTA 5 jednog dana.
HUAWEI P6 via TT
HUAWEI P6 via TT
fx 6300 ili 8350 , neces pogresitiUroš S. napisao:FX6300 ili alternativa? Koja? Max TDP 95W. Am3+ socket. Treba da radi 5 godina i da tera GTA 5 jednog dana.
HUAWEI P6 via TT

I don't have a short temper, I just have a quick reaction to bullshit !