Daklem, kod caleta na autu se redovno desava da me drmne elektricitet kada izlazim iz kola... Tj onog ko prvi dodirne metal sa spoljne strane. Solidno pecne
Zna li neko zasto do toga dolazi i kako da se to resi ako moze? Negde sam citao da zamena guma ume da pomogne, to ce se uskoro desiti pa cemo videti, ovo se dugo desava, mada ne smem da tvrdim kako se ponasa u odnosu na gume...
Verovano ce se naci neko ko zna detaljnije i preciznije da objasni, ali po meni nema veze sa samim vozilom. Vec sa procentom vlaznosti u vazduhu (ako je suvlji vazduh), odredjenim naelektrisanjem izmedju tela, samom osetljivoscu tela na elektricitet (u ovomm slucaju Grujicevog i Nemanjinog) i ko zna sta jos.
Ja sam uzasno osetljiv na elektricitet. Zvuci smmesno, ali umelo je da me pecne pri dodiru vrha lista sobne biljke Adam. Iskljucivo u zimskom periodu kada se grejalo u kuci i kada je vazduh bio isuseniji nego inace u prostoriji. A tek sporet... Dotaknem, a ono udari struja po prstu. Ostali ukucani nikad nista... => najosetljiviji sam u porodici
Pored onogo sto je stjepa napisao,i martin dodao, materijal od kog je sasivena odeca kao i onaj kojim su odradjena sedista u autu igraju najvecu ulogu.
Mislim ipak da ima veze sa samim autom (a ne sa odecom). Recimo, na BMW-u me nikad od kad ga posedujem nije pecnulo, a desavalo mi se ranije na svim kolima.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!