Dnevnik odrzavanja/ RENAULT MEGANE 2 1.5dCi /swemir
Re: Dnevnik odrzavanja/ RENAULT MEGANE 2 1.5dCi /swemir
Ako auto vuče u levo, volan je na pravcu pomeren u desno (da bi išao pravo, praktično kontrira). Međutim, normalno bi bilo da je volan obično pomeren malo u levo, zbog geometrije puteva.
Šta se dešava kad se dodaje gas, i kad se pušta?? Ima li razlike? Ako ima, može biti i do nekog silen bloka...
Na kraju, neka se uvozaju gume, pa onda proverite ima li razlike.
Šta se dešava kad se dodaje gas, i kad se pušta?? Ima li razlike? Ako ima, može biti i do nekog silen bloka...
Na kraju, neka se uvozaju gume, pa onda proverite ima li razlike.
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
Meni je stari majstor Cira tu enigmu resio, tako sto je zamenio prednju levu i desnu gumu, zajedno sa tockom, da se vrte u nazad, i auto je krenuo na drugu stranu da vuce.
Dakle bile su gume, Winter1, lose.
Bilo je isto kao kod tebe.
A i novi auto je isto to radio, do pre neki dan, volan sam vukao u levo, a auto je bacao u desno, to je vec reseno na reglazi kod Kompresora. Sad je prav ko strela, mene ti detalji bas nerviraju, ako je nesto krivo ili trese.
Izgleda da moze vise stvari da bude uzrok.
Dakle bile su gume, Winter1, lose.
Bilo je isto kao kod tebe.
A i novi auto je isto to radio, do pre neki dan, volan sam vukao u levo, a auto je bacao u desno, to je vec reseno na reglazi kod Kompresora. Sad je prav ko strela, mene ti detalji bas nerviraju, ako je nesto krivo ili trese.
Izgleda da moze vise stvari da bude uzrok.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Dnevnik odrzavanja/ RENAULT MEGANE 2 1.5dCi /swemir
I ovde je probano zamena I felni I guma, mislim na strane,ali apsolutno isto ponasanje.naravno gume rotirane zbog smera.
Послато са GT-I9001 користећи Тапаток 2
Bas to, niste trebali da rotirate gume zbog smera, samo da im zamenite mesta.
Cuveni Cira iz ADAMA je tako testirao.
E da mnogo mi dobro zvuci taj fazon sa merenjem visine vozila, kad radis reglazu, sa tim konopcetom je i cuveni Cira reglirao...
Cuveni Cira iz ADAMA je tako testirao.
E da mnogo mi dobro zvuci taj fazon sa merenjem visine vozila, kad radis reglazu, sa tim konopcetom je i cuveni Cira reglirao...
cira iz adama je totalni car, i jedino kod njih sam video da su centrirali bez i sa vozacem i tegovima na suvozackom mestu na autu...
ja sam imao slican problem na kliju 2 sa fuldama budjavim, skoro novim gumama. stalno je vukao u jednu stranu ( s tim sto se strana menjala kako se zarotiraju gume ) i cim sam stavio novi mislen problem je nestao, a gume su presle jos 90tak hiljada km ( dakle trap je dokazano bio ispravan )...
i ovde su gume garantovano, pogotovo sto se problem javio kad su stavljene druge a na prvim nije postojao...
ja sam imao slican problem na kliju 2 sa fuldama budjavim, skoro novim gumama. stalno je vukao u jednu stranu ( s tim sto se strana menjala kako se zarotiraju gume ) i cim sam stavio novi mislen problem je nestao, a gume su presle jos 90tak hiljada km ( dakle trap je dokazano bio ispravan )...
i ovde su gume garantovano, pogotovo sto se problem javio kad su stavljene druge a na prvim nije postojao...
- dag81
- Kontakt:
A sto smo trebali da je stavimo naopacke sa smerom? Kada guma vuce ako se promene strane treba da vuce u drugu stranu a ne da sve ostane isto.
I ne vuce auto sad da kida ruku, vec ide pravo 150-200m i onda krene lagano. A volan ako stoji pravo tj ako ga drzis pravo za 40- 50m si iz desne trake skrenuo u levu na bulevaru sa 2 trake.
I ne vuce auto sad da kida ruku, vec ide pravo 150-200m i onda krene lagano. A volan ako stoji pravo tj ako ga drzis pravo za 40- 50m si iz desne trake skrenuo u levu na bulevaru sa 2 trake.
Ne znam pokusao sam da pomognem, prenoseci svoj iskustvo.
Taj Cira je meni to resio, tj dijagnozu uradio bas na taj nacin, znam 100 posto.
To je jeftino da se proba.
Taj Cira je meni to resio, tj dijagnozu uradio bas na taj nacin, znam 100 posto.
To je jeftino da se proba.
- dag81
- Kontakt:
Pa kazem ti, probano je to samo i smer okrenut kako treba, i felna leva i desna promenjena. I sve apsolutno isto.
E sad cu da namontiram na neke felne sto imam polovne gume pa da probamo. Jer ako prebacimo opet zadnje mozda su se uvozale pa drze pravac.
E sad cu da namontiram na neke felne sto imam polovne gume pa da probamo. Jer ako prebacimo opet zadnje mozda su se uvozale pa drze pravac.
Bez skidanja guma, samo zamenite levi i desni tocak, nista vise, nista manje.
Aj pa javite sta je bilo.
Aj pa javite sta je bilo.
Hvala na predlozima...
Sad cu ga voziti par dana jer sam juce izgubio dva tri sata zezanjem sa gumama...
Ljubitelj znam da putevi nisu idealni ali pricamo o promeni ponasanja auta jer megi je drzao pravac kao lud. Volan pravo . Sad mi smeta jer volim da sve bude savrseno i kad vuce u stranu me nervira posebno sto je nov problem... tesko da se poklopilo mehanicki problem sa promenom guma mada nije iskljuceno.... vozim uglavnom iste relacije po tri neseca pa znam kako se ponasa na tim deonicama...
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
Sad cu ga voziti par dana jer sam juce izgubio dva tri sata zezanjem sa gumama...
Ljubitelj znam da putevi nisu idealni ali pricamo o promeni ponasanja auta jer megi je drzao pravac kao lud. Volan pravo . Sad mi smeta jer volim da sve bude savrseno i kad vuce u stranu me nervira posebno sto je nov problem... tesko da se poklopilo mehanicki problem sa promenom guma mada nije iskljuceno.... vozim uglavnom iste relacije po tri neseca pa znam kako se ponasa na tim deonicama...
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Evo dok odmaram stare kosti listam novi AutoBilde. U pismima čitalaca naleteh na ovo, pa se odmah setih tvog problema.

Širim haos!
teorija:
šara na gumama nije dobro podeljena, samim tim ti se volan pomerio u stranu, obzirom da megan ima električni volan i da ima poziciju "0" moraćeš da odeš na optiku da to podese taj tzv. nulti položaj i sce biti kako treba. Imaćeš isti problem na proleće kad vratiš letnje gume, onda će se volan pomeriti u levo
šara na gumama nije dobro podeljena, samim tim ti se volan pomerio u stranu, obzirom da megan ima električni volan i da ima poziciju "0" moraćeš da odeš na optiku da to podese taj tzv. nulti položaj i sce biti kako treba. Imaćeš isti problem na proleće kad vratiš letnje gume, onda će se volan pomeriti u levo
Danas sam jos jednom proverio optiku na savet prijatelja jer mi je bilo neverovatno da je dobra. Opet je pokazalo da je dobro.
Verujem da je do guma jer na optici je ravno volan kad je sve podeseno pravo...bas su mi posvetili posebnu paznju...ostaje mi rotiranje guma kad ugrabim vreme...
Mada.me nervira kad god sednem jer sam navikao da je mehanicki sve Tip top
E mm to sam ja u biltu
)
Verujem da je do guma jer na optici je ravno volan kad je sve podeseno pravo...bas su mi posvetili posebnu paznju...ostaje mi rotiranje guma kad ugrabim vreme...
Mada.me nervira kad god sednem jer sam navikao da je mehanicki sve Tip top
E mm to sam ja u biltu

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
A ovo sa servom što pominju u AB? Jel može to da zeza? 

Širim haos!
mozda, mada je volan pravo na optici, kad je podeseno na ravno...
volan pravo optika dobra...sve dobro, a auto ide ustranu
sa druge strane cudno bi bilo da se volan pokvario sa promenom guma, mada nije iskljuceno da se poklopilo. Vodim ga i na to kad ugrabim vreme..
. I da pohvalim megija, dok sam punta nosio jednom godisnje na optiku, i sav se rastimao, megane nisam vodio 3 godine, i nije mu potrebna stelovanje, jer je pravo. Nije da nisam pokupio neke rupe, a i dosta vozim razlicimim putevima...
znaci sigurno 50.000km mu nije pomerilo optiku, a menjao sam gume tri puta...
Bolje i od pugija koji sam imao ranije,
volan pravo optika dobra...sve dobro, a auto ide ustranu

sa druge strane cudno bi bilo da se volan pokvario sa promenom guma, mada nije iskljuceno da se poklopilo. Vodim ga i na to kad ugrabim vreme..
. I da pohvalim megija, dok sam punta nosio jednom godisnje na optiku, i sav se rastimao, megane nisam vodio 3 godine, i nije mu potrebna stelovanje, jer je pravo. Nije da nisam pokupio neke rupe, a i dosta vozim razlicimim putevima...
znaci sigurno 50.000km mu nije pomerilo optiku, a menjao sam gume tri puta...
Bolje i od pugija koji sam imao ranije,