Mazda CX-5
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Re: Mazda CX-5
Voleo bih da probam i tog benzinca, a ako zaista raspolaže sa dovoljno snage kao što kažu u tekstu (mada je test prilično štur), definitivno bi to bila odlična kupovina! Jedino mi je nejasno da auto u tom cenovnom rangu nema izduve ventilacije nazad...
- Misha
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
- Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive
Voleo bih i ja da ga testiram,odlicno se pokazao na testovima. Sto se tice ventilacije za zadnju klupu,ima ispod prednjih sedista (tacnije duva na noge) a moguce da ce ubaciti posle redizajna u sredinu,kao kod ix35.
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Ne mogu da predjem preko relativno niskobudzetnog enterijera, kako sto se tice kvaliteta, tako i sto se tice izgleda 
Ipak sa OK opremom to nije nimalo jeftin auto...
Spolja mi je prelep...

Ipak sa OK opremom to nije nimalo jeftin auto...
Spolja mi je prelep...

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Misha
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
- Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive
Ja nisam nasao ozbiljniju zamerku na sam kvalitet materijala u kabini,manje vise tu je negde kao CR-V,RAV4 i ostali.
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
- Delija
- Kontakt:
Verovatno bih mu oprostio da nema taj uzasni displej vec nesto poput nove Mazde 3...
Nem' pojma, ocekivao sam veci kvalitet od mog Civica... A bogami i bolji dizajn i udobnije sedenje...
p.s. Nisam trebao uopste da sedam u novi Audi / BMW / VW CC isti dan kad sam sedao u Mazdu...
Nem' pojma, ocekivao sam veci kvalitet od mog Civica... A bogami i bolji dizajn i udobnije sedenje...
p.s. Nisam trebao uopste da sedam u novi Audi / BMW / VW CC isti dan kad sam sedao u Mazdu...

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- DukeNS
Neiskustvo koje moze kostati 10-ak hiljada €
Ne znam, meni je kvalitet skroz zadovoljavajuci, a cak mi se i taj ugradjeni ekran vise svidja. Sedeo sam skoro u slabije opremljenom novom A6 i nisam mogao da se nacudim vise nego skromnoj izvedbi enterijera. Verovatno je u jacim paketima to osetno bolje, ali to onda osetno vise i kosta...

Ne znam, meni je kvalitet skroz zadovoljavajuci, a cak mi se i taj ugradjeni ekran vise svidja. Sedeo sam skoro u slabije opremljenom novom A6 i nisam mogao da se nacudim vise nego skromnoj izvedbi enterijera. Verovatno je u jacim paketima to osetno bolje, ali to onda osetno vise i kosta...
Vec sam jednom negde pisao, drugar radi u Toyoti. Kad je stigao novi RAV4 organizovali su im na NAVAKu test voznje sa vecinom crossovera koji su mogli da im budu konkurencija. Od svih automobila CX-5 se pokazao bas najgore. Vozili su dizela u najskupljoj varijanti sa 4WD. Da li samo taj primerak nije valjao ne znam ali pokazao se kao veoma nestabilan. Prvo je drugar pomislio da je mozda do njega jer je prvi probao Mazdu ali se posle ispostavilo da su sve kolege imale problema. Svaki put kad dodju do krivine Mazda uspori i iza nje se napravi kolona. Rekao mi je da im bukvalno nije bilo svejedno. Sa druge strane veoma je pohvalio Kiu Sportage.
- DukeNS
A sta se tacno desavalo sa kolima? Koju vrstu nesigurnosti je pokazala? Zanimljivo, posto sam na mnogim testovima citao kako je bas fino upravljiva...
Napisah, nestabilnost. Krivine u koje su normalno ulazili sa drugim crossoverima sa Mazdom nisu mogli, tj morali su da usporavaju da ne bi zavrsili u njivi pored. Isto to sam cuo od zene koja radi u Goti na sajmu u NS-u. Sama je pocela da prica, nisam joj spomenuo da mi drugar radi u Toyota centru.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Ako je bio strah da ne izlete onda su gume bile loše. A nestabilnost je ako ih je bio strah da se ne prevrnu 

Dakle ultimativno big-balls vozilo 
Sent from my HTC One X using Tapatalk

Sent from my HTC One X using Tapatalk
- Delija
- Kontakt:
@Woodoo
Pa kakav je onda Accord kad se CX-5 "klao" na istoj toj stazi sa njim?
Iskreno, nesto mi tu ne stima...
Pa kakav je onda Accord kad se CX-5 "klao" na istoj toj stazi sa njim?

Iskreno, nesto mi tu ne stima...
Delija, ne razumem pitanje.
- Delija
- Kontakt:
Imas u SAT-u uporedni test Honde Accord i Mazde CX-5.
Po njima i njihovim rezultatima (a i gomili review-ova na netu) to sto si izneo kao problem se ne uklapa nikako. Zato mi nije jasno...
Po njima i njihovim rezultatima (a i gomili review-ova na netu) to sto si izneo kao problem se ne uklapa nikako. Zato mi nije jasno...
Ja rekoh ti si vozio, to bi mi bilo merdoavnije od SAT-a.
Ne znam, samo prenosim sta su mi drugi rekli, moguce da sa tim primerkom koji su vozili nesto nije bilo u redu. Ako budes u prilici svrati do Gote i provuci im pricu da je CX-5 bolji od RAV-a.

Ne znam, samo prenosim sta su mi drugi rekli, moguce da sa tim primerkom koji su vozili nesto nije bilo u redu. Ako budes u prilici svrati do Gote i provuci im pricu da je CX-5 bolji od RAV-a.