Opšta tema o gorivu - cene, kvalitet itd.
Re: Gorivo poskupljuje, PONOVO
Malo je nezahvalno da mi koji vozimo na TNG kukamo jer je isti dosta jeftiniji od ostalih derivata ali imam utisak da je jedini razlog duvanja njegove cene taj da bi se odrzao nege oko polovine cene benzina tj da ne ne bi pravila prevelika razlika. Ne vidim neki drugi razlog. Pominjali su neku grejnu sezonu neke bakrace...Koliko znam domacinstva se greju na zemni gas a ne na propan-butan.
Gas je jos kako povezan sa cenom benzina, jer se dobija od istog izvora (nafte), tako da ne da je povezan nego bez nafte ne bi bilo ni gasa.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Mislis da bez gasa ne bi bilo nafte? 
Zar ne postoje nalazista gasa, koja nemaju veze sa naftom? Gledao sam neke rezerve gasa, uglja i nafte. Ne secam se tacnih cifri, ali rezerve gasa su nenormalne u odnosu na naftu. A gas mogu i praviti.

Zar ne postoje nalazista gasa, koja nemaju veze sa naftom? Gledao sam neke rezerve gasa, uglja i nafte. Ne secam se tacnih cifri, ali rezerve gasa su nenormalne u odnosu na naftu. A gas mogu i praviti.
TNG (tećni nafni gas),koji mi koristimo za vožnju auta i koristimo za kuvanje, se dobija preradom sirove nafte.
Vecina ljudi ovako razmislja jer poistovecuje zemni gas sa TNG-om.nikaragva napisao: Zar ne postoje nalazista gasa, koja nemaju veze sa naftom? Gledao sam neke rezerve gasa, uglja i nafte.
http://sr.wikipedia.org/wiki/Te%C4%8Dni_naftni_gas

Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
jebote, svaki dan prolazim pored 3 pumpe i ne mog' da ne vidim one gigantske cenovnike, ocu da se slogiram svaki dan, sve mi se cini kad vidim cene da ce ruka da mi refleksno trgne volan da ispravim kruzni tok, mamu im hokstaplersku.dunx81 napisao:Jutros plindza 76.90 na Eko i na Nis-u.
jedno politicko pitanjce (nisam vican u tome ali propratim vesti povremeno), gde je taj napredak o kome pricaju kad su cene iz dana u dan vece, kupovna moc sve manja? ovo pitam jer nisam cuo nekog politicara da odgovori na ovakvo neko pitanje, uglavnom zavlace i jedu g.
obicnom coveku nije bitno kolko ce da bude evro, i dal ce uopste da ga bude, neka bude i cigla sredstvo placanja pa ako ih ima u prikolici dovoljno lako ce da ih rasporedi gde treba...
Da, moja greska.
Ali i na jedan i na drugi moze i da se kuva i da se vozi auto.
Ali i na jedan i na drugi moze i da se kuva i da se vozi auto.
Dobija se i procesom degazolinaze gde se izdvaja iz zemnog gasa. Rafinerija gasa u Elemiru radi to.Texonja napisao:Gas je jos kako povezan sa cenom benzina, jer se dobija od istog izvora (nafte), tako da ne da je povezan nego bez nafte ne bi bilo ni gasa.
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Ponovo poskupelo gorivo, cuo malopre na radiju.
Ajmo sad,tri put ura za nove cene
Off topic
Primeto sam da i novinari umeju malo da zezaju. Naslovna vest je gorivo ide gore a onda u tekstu stoji da su cene podigli oni koji to nisu uradili pre par dana tj. u prethodnom poskupljenju

Off topic
Primeto sam da i novinari umeju malo da zezaju. Naslovna vest je gorivo ide gore a onda u tekstu stoji da su cene podigli oni koji to nisu uradili pre par dana tj. u prethodnom poskupljenju
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
nikaragva napisao:Jbg, udrite po biciklovima, barem vi kojima posao nije daleko

Vise sam oguglao na cene goriva... Sipam na NISu, sa nesto popusta (na velike kolicine koje trosimo, primeti se), i sta ja mogu... Odnos euro/litar ostaje konstantno na oko 1.35, sad je 1.33, sto mi je isto kao prosle godine u ovo vreme... Jedino sto je prosle godine rata kredita bila prilicno manja, al jbg...
- steva_anya
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
- Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011
Sipao sinoc eurodizel na MOL pumpi, litra je 146-147din.
Moja najveca zamerka na cenu je los-ocajan kvalitet goriva (iz Batajnice idem na Karaburmu da bi sipao najbolji ed u Beogradu). Da je ed kao u Nemackoj, placao bi i 160din/L, samo da je dobro za auto...a i vrati se to kroz potrosnju i uzitak ... Ovako je cist bezobrazluk - cena, kvalitet, i kako nas "medijski mustraju".
Moja najveca zamerka na cenu je los-ocajan kvalitet goriva (iz Batajnice idem na Karaburmu da bi sipao najbolji ed u Beogradu). Da je ed kao u Nemackoj, placao bi i 160din/L, samo da je dobro za auto...a i vrati se to kroz potrosnju i uzitak ... Ovako je cist bezobrazluk - cena, kvalitet, i kako nas "medijski mustraju".
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ja sam do sada u 90% slučajeva sipao euro premium 95, ali ću morati da pređem na običan premium 95 jer je jeftiniji i do 8 dinara.
Posetite www.garaza.rs !
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Pređi na gas.