Opel Astra J ... Kupiti ili ne ? Preporuka do 16.000€
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Re: Opel Astra J ... Kupiti ili ne ? Preporuka do 16.000€
Zamena svecica na 15 hiljada? Na koliko se inace menjaju svecice na automobilima koji nemaju taj problem, 60 hiljada?
- somi-car
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
- Garaža: Skoda Superb, Opel Combo
Presudan je i kvalitet svecica koje se ugradjuju.
Sent from my Nokia lumia 720 using Tapatalk
Sent from my Nokia lumia 720 using Tapatalk
Za mene je ta Astra pojam bezbriznosti, evo slika plocice na 80.000km.

Ista plocica, pre godinu dana, oko 15.000-20.000 godisnje taj auto tuce.

Ista plocica, pre godinu dana, oko 15.000-20.000 godisnje taj auto tuce.

Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- Kuzmanovic
Sve je to ok, ali zamena svecica na 15 hiljada je bas teski debilizam. Sto ne unaprede taj DIS modul?
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Nije 15 nego 30k
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

- Kuzmanovic
Nemam pojma.Bax napisao:E da, pricao sam sa ovim prodavcem, ili seficem, ne znam sta je, o onom DIS modulu.
On kaze, a znam sta je to, to je standardno, kaze na Opelu mora da se menjaju svecice na 15.000km, jel je lose gorivo, i da onda to navodno spali taj modul.
Ne spali modul loše gorivo, nego povećan zazor svećica, koji angažuje jaču struju - energiju na tiristoru paljenja i visokonaponskim kalemima, koji se greju više i crknu na kraju.
Znači, može se kontrolisati i podešavati zazor svećica koje imaju 2 elektrode na 10 000km. To kao da su moderni mehaničari zaboravili kao varijantu....
Tačno je da se svećice više habaju sa lošim gorivom, jer je obično siromašnija smeša, a stvaraju se i naslage na svećicama od primesa u gorivu, koje se žare i pregrevaju elektrode svećica.
I u ostalom, gde nađoste da kupujete nov Opel? To se uzima samo na jakim popustima, baš povoljno, kao što je bio Clasic Astra, inače je nerazumna kupovina.
Znači, može se kontrolisati i podešavati zazor svećica koje imaju 2 elektrode na 10 000km. To kao da su moderni mehaničari zaboravili kao varijantu....
Tačno je da se svećice više habaju sa lošim gorivom, jer je obično siromašnija smeša, a stvaraju se i naslage na svećicama od primesa u gorivu, koje se žare i pregrevaju elektrode svećica.
I u ostalom, gde nađoste da kupujete nov Opel? To se uzima samo na jakim popustima, baš povoljno, kao što je bio Clasic Astra, inače je nerazumna kupovina.
Poslednja izmena od MAD MAX u 13 Nov 2013, 20:41, izmenjeno 1 put ukupno.
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
Na golfu zamena predvidjena na 90k km al zato i kostaju dosta.
Nema dis modul al zato znaju da crknu bobine.
Nema dis modul al zato znaju da crknu bobine.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Meni na 60k al su 15+€ komad. Tako je na svim TSI-jevima.
HUAWEI P6 via TT
HUAWEI P6 via TT
Svećice se moraju pregledati bar na svakom drugom malom servisu. Ja ih kontrolišem na 10-15 000 km, jer loša svećica može da izazove veliku štetu.
Čak ostavljam veći zazor (na granici) ali ga kontrolišem i podešavam 1 za veka svećica.
Jer fabrički zazor nove svećice je na min, zbog predviđenog trošenja, pa automobil sa novim svećicama ide lošije bar prvih 5 000km, jer varnica nema potrebnu energiju, što se oseća u ekstremnim uslovima vožnje - ubrzanjima.
Čak ostavljam veći zazor (na granici) ali ga kontrolišem i podešavam 1 za veka svećica.
Jer fabrički zazor nove svećice je na min, zbog predviđenog trošenja, pa automobil sa novim svećicama ide lošije bar prvih 5 000km, jer varnica nema potrebnu energiju, što se oseća u ekstremnim uslovima vožnje - ubrzanjima.
- Day Walker
@Mange najbolje je da nam ti kazes koje automobile da kupimo ili jos bolje da ti damo nas novac pa da ga ti potrosis na neki predrkani automobil iz svoje maste
Sto se tice svecica, zamena za moj 1.6t je na 30k km... Da li je i za ostale mozda, ali manja km nije sigurno.
Ne znam s kim je Bax pricao, drugar mi radi u Autoprometu na boljoj poziciji i imam info iz prve ruke.
Kod Opel-a DIS modul iliti bobine riknjavaju zbog zaprljanosti svecica. Napon probije i spali DIS modul...
Nikakvi zazori i slicno...

Sto se tice svecica, zamena za moj 1.6t je na 30k km... Da li je i za ostale mozda, ali manja km nije sigurno.
Ne znam s kim je Bax pricao, drugar mi radi u Autoprometu na boljoj poziciji i imam info iz prve ruke.
Kod Opel-a DIS modul iliti bobine riknjavaju zbog zaprljanosti svecica. Napon probije i spali DIS modul...
Nikakvi zazori i slicno...
Brzine idu u H-a !!!

Day Walker
Ti voliš Opel više od samoga sebe. Nemaš ni milimetra samokritike, i isključiv si max. Tako da tvoje preporuke za kupovinu Opela, su izlišne.
Ostajem dužan sliku korozije sa Insignije. Sve jedno, sprema se za farbanje, pa ćeš biti izvešten. Već sam ti poslao sliku korozije sa Astre Clasic. Evo opet:

Drugo, ne propadaju bobine od "zaprljanih" svećica, nego zbog povećanog zazora.
Što se tiče automobila, treba da voziš još bar 20 godina, da završiš i auto električarski i mehaničarski zanat, pa da samnom vodiš diskusiju o Opelima i sl, vozilima.
Zanimljivo je da je trenutno na Opelu najbolji Fiatov motor. Šta drugo reći... Sve je rečeno.
Ti voliš Opel više od samoga sebe. Nemaš ni milimetra samokritike, i isključiv si max. Tako da tvoje preporuke za kupovinu Opela, su izlišne.
Ostajem dužan sliku korozije sa Insignije. Sve jedno, sprema se za farbanje, pa ćeš biti izvešten. Već sam ti poslao sliku korozije sa Astre Clasic. Evo opet:

Drugo, ne propadaju bobine od "zaprljanih" svećica, nego zbog povećanog zazora.
Što se tiče automobila, treba da voziš još bar 20 godina, da završiš i auto električarski i mehaničarski zanat, pa da samnom vodiš diskusiju o Opelima i sl, vozilima.
Zanimljivo je da je trenutno na Opelu najbolji Fiatov motor. Šta drugo reći... Sve je rečeno.
- Day Walker
Ono sto mogu da ti kazem odmah je da to nije slika Insignie....
Pitanje je i da li je slika Opel-a...
Cak i da jeste, verovatno je farban auto, kao sto je moja Astra G bila pa joj se tu i pojavila povrsinska korozija...
Kao drugo, ti si mirodjija u svakoj corbi, pola stvari nalupetas i ostanes ziv...
EDIT:
sad vidim da si napisao da nije slika Insignie
I da li je moguce da se ta Insignia sprema za farbanje vec vise od 2 godine?
Pitanje je i da li je slika Opel-a...
Cak i da jeste, verovatno je farban auto, kao sto je moja Astra G bila pa joj se tu i pojavila povrsinska korozija...
Kao drugo, ti si mirodjija u svakoj corbi, pola stvari nalupetas i ostanes ziv...
EDIT:
sad vidim da si napisao da nije slika Insignie
I da li je moguce da se ta Insignia sprema za farbanje vec vise od 2 godine?
Brzine idu u H-a !!!

- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Bax napisao:E da, pricao sam sa ovim prodavcem, ili seficem, ne znam sta je, o onom DIS modulu.
On kaze, a znam sta je to, to je standardno, kaze na Opelu mora da se menjaju svecice na 15.000km, jel je lose gorivo, i da onda to navodno spali taj modul.
Na Fiatu, mozes da vozis do 40.000km, bez problema, mada ja i na caletovoj Astri menjam na 30.000km, aj smanjicu na malo manje, ako je to bas toliko nezno.
BTW caletova Astra G, je imala prvu servisnu intervenciju posle 6 godina, zamenjene su pogace u amortizeru, i uradjena reglaza, nesto oko 6.000 din.
Mada je isao to mimo mene da radi, pa su mu dali neke Ruveille delove, za koje sam citao da su bulja, pa videcemo.
Prvi put menjao na 50k i drugi put na 50k km,naravno NGK, zazor po zameni skoro kao kad su stavljenje,DIS modul sljaka i dalje.
U useru je propisano 30k km.
Samo za arhivu, molim vas da uocite koliko se pojede svecica, tj poveca zazor za 30.000km na Puntacu FIRE 1,2.

Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.