Baš suprotno. Ali da krenem redom za taj dan.Sloba napisao:Povecanjem guzve porasla je i toleracija medju vozacima, koliko god to zvucalo nelogicno.
Tražeći slobodno parking mesto iza Spensa (uvek popunjeno od strane zaposlenih u gradski i republičkih službama) sam nekih komotnih pola sata gledao lešinarske nalete kamiona parkinga servisa, koji su u redovnim intervalima nosili kola parkirana na zelenoj površini. Tom prilikom se trava i zemljani pojas oko obeleženih parking mesta više urniše od kamiona, nego od automobila, ali ko to još gleda. Za to vreme sam čuo muško zapomaganje u vidu ''Nemoj brate...'', kao i žensko u vidu ''Jaooo meni....''.
Nakon što sam rešio neke obaveze krenuo sam do Sajma. Tada mi je postalo jasno da je za nadležne organe koji regulišu rad semafora zeleni talas najverovatnije muzički pravac iz 80-ih.
Povratak kući sam pokušao da obavim kroz Futošku ulicu i sve je bilo u nekom redu dok nisam došao do Futoške pijace. Pošto sam srećno uspeo da se postavim iza autobusa GSP-a, nisam video šta se dešava na raskrsnici ispred mene. Čim sam prešao u Jevrejsku odmah haos. Potpuni zastoj, popunjene obe trake, kola mile, jedva se nekako ubacim, a sve što treba da uradim u potezu od Futoške pijace do sledećeg semafora je da se prestrojim u drugu traku... No Way Pedro. prelazim nekoliko desetina metara, sa uključenim žmigavcem, ali ništa. Niko ne želi da me pusti da se prebacim u drugu traku. Dolazimo do Geodetskom, i dalje niko ni da pogleda u mom pravcu, dok ja tužnim očima pokušavam da uhvatim nečiji pogled. Sada mi je već problem kako da se prestrojim. Pokušavam malo bezobrazno da se ubacim u drugu traku, ali svi kao programirani voze na 3.9 mm udaljenosti. Drugi pokušaj, treba da se ubacim ispred kamiona. Kamion ima zaštitnu šipku pozadi, iscepaće me za 2 sekunde. Manevrišem i levo i desno, žmigavac se stalno gasi, ja ga stalno palim... Srećom, naletim na još jednu izgubljenu dušu koja pokušava da uradi isto što i ja samo u drugom pravcu. Ubacim se nekako u drugu traku, onaj kamion ispred mene vežba kočnice na svakih 17 cm. Na jedvite jade prolazim semafor, druga brzina, dolazim do Bazara, treća - sam sebe pokušavam da usporim, četvrta - sad sam pred semaforom, niko neće biti ispred mene...
Nula od vozačke tolerancije na potezu od nekih 300 m. Da li je zbog drugih tablica ili jednostavno bio takav dan ...