Vožnja pod dejstvom alkohola i narkotika

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Re: Vožnja pod dejstvom alkohola i narkotika

Post od Gaginh0 »

Pa samo sam jednom "duvao" pijan, sve ostalo ili sam bio trezan ili je radio Djordje Vajfert.
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Moze da ti se slosi ako pijan duvas.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Ne znam, ne " "duvam" " :D
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Gaginh0 napisao:Uvek sam imao zelju da me zaustave treznog i da kazem da sam popio pa da mi daju da "duvam" :mrgreen:

Na zalost to se desilo samo jednom, a tad mi ta ideja nije pala na pamet.

Cesto se cetvrtkom vozam glavnim saobracajnicama nebili me zaustavili, ali bas ih tad nema nigde :x
Imaš neodoljivu želju da te pošalju da vadiš krv i da se na taj način ustanovi koja je količina alkohola u krvi jer im aparat ne radi? :kezo:
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
kapor
Reactions:
Pridružio se: 24 Jan 2013, 20:15
Garaža: renault clio rs 172

Post od kapor »

Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Vadili su mu i krv, to je pokazalo 2.83 promila. Dobio je 14 poena, 8 meseci zabrane i 15 dana zatvora. Odmah je poslat u zatvor sobzirom da ima i Bugarsko drzavljanstvo i moze da pobegne. 2011 je uhvacen pijan isto, tada je trebao da plati 100.000 kaznu ali je verovatno pobegao preko pa zastarelo. To je isto jedan od razloga sto su ga odma bacili u corku.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Uf uf, mnogo velika razlika u merenju...

Baš me zanima gde su mu upisali bodove :kezo:

I pametno za ćorku.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Verovatno je alkometar i sam siroma poludeo kad ovaj dunuo :kezo: A sto se tice bodova, pretpostavljam da ima nasu vozacku.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

http://www.kurir-info.rs/uznemirujuci-v ... ak-1161509

UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Mrtav pijan autom ubio dete, policajca i još 3 osobe!

U krvi je, prema neslužbenim informacijama, imao gotovo dva promila alkohola

VARŠAVA - Neimenovani muškarac (26) je na Novu godinu u poljskom gradu Kamien Pomorski svojim BMW-om uleteo u pešačku zonu i pokosio osam osoba.

U krvi je, prema neslužbenim informacijama, imao gotovo dva promila alkohola.

Ubio je šestero ljudi. Među njima su i policajac te njegova supruga i devetogodišnji sin kao i njihova tri prijatelja. Još dvoje dece je teško povređeno.

Svedoci nesreće rekli su da je prizor bio stravičan. Tela ranjenih i poginulih bila su razbacana unaokolo.

Pijani muškarac navodno je dodatno stisnuo gas kada se približio pešačkom prelazu. Prema neslužbenim informacijama, prethodno se posvađao sa suprugom, ali nije poznato da li je i ona bila sa njim u automobilu u vreme nesreće. Nažalost, ovo mu nije prvi puta da je za volan seo pijan.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=795790

Hitan sastanak zbog tragedije
Izvor: Beta

Varšava -- Premijer poljske Donald Tusk sazvao je hitni sastanak sa ministrima nadležnim za pooštravanje propisa protiv pijanaca za volanom zbog jučeranje tragedije.

Juče je u mestu Kamjenj Pomorski pijani vozač automobilom na trotoaru naleteo na pešake i ubio šestoro ljudi, a dvoje dece teško povredio.

Dvedešsestogodišnji Poljak, koji je izazbao nesreću, već je jednom kažnjavan zbog vožnje u pijanom stanju. Njemu je 2006. godine oduzeta na godinu dana vozačka dozvola, a opet je seo pijan za volan juče i na mestu gde je obavezna brzina do 50 kilometara na čas u gradu na severozapadu Poljske uleteo u grupu pešaka na trotoar.

Na licu mesta poginulo je petoro ljudi, a kasnije i jedno dete u bolnici, dok je teško povređena 10-godišnja devojčica u stabilnom stanju. Tela grupe pešaka, policajca, njegove supruge i troje dece i troje njihovih poznanika leteta su nekoliko metara od mesta tragedije a bmv pijanog vozača završio je na krovu.

Vozač je prevezen u treznilište, a danas ga saslušava policija pošto je juče i tokom noći bio suviše pijan ali policija posle saslušanja njegove devojke koja je takodje bila u kolima ne isključuje ni varijantu da je u ljude uleteo namerno, pošto su se njih dvoje pred nesreću svadjali.

"Već godinama imamo probleme sa pijanim vozačima. Činjenica je da postoji društveno prihvatanje takvog ponašanja. Ljudi sedaju u kola sa nekim i vide da je pijan i ništa", kazao je ministar unutrašnjih poslova Bartlomjej Šenkijevič.

On je jutros radiju TOK FM rekao da to već postaje kao zaraza i da bez obzira što policija otkriva više pijanih Poljaka za volanom, sve više ima recidivista koji su kažnjeni i oduzeta im je vozačka dozvola zbog alkohola a opet pripiti sedaju za volan čim im je vrate.

"Takođe sve više je onih kojima je oduzeta vozačka dozvola a oni uprkos tome ponovo voze", kazao je ministar.

Premijer Donald Tusk pozvao je danas na hitan sastanak ministra unutrašnjih poslova i ministra pravde da razmotre kakvim izmenama propisa ili merama bi mogli da se zaustave pijanci na poljskim drumovima.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Kod ovakvih ne pomažu nikakvi propisi... Mislim, trostruko a možda i više ubistvo.. Kakvi crni propisi o alkoholu kad je ovo u pitanju... A inače mislim da je baš u Poljskoj jako strogo za alkohol, tretira se kao krivično delo preko određene granice.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Predložićemo Ministarstvu pravde, Visokom savetu sudstva i MUP-u da se izazivanje saobraćajne nesreće sa smrtnim posledicama izjednači sa klasičnim ubistvom i da zaprećena kazna, umesto dosadašnjih dve do 12 godina zatvora, bude od pet do 15 - kaže za “Blic” Damir Okanović, predsednik Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Komitet će predložiti i da se pijani vozači, koji naprave saobraćajni prekršaj, tretiraju isto kao huligani na sportskim priredbama. To znači da posle odvođenja u policiju na trežnjenje treba da budu privedeni dežurnom prekršajnom sudiji koji će im odmah izreći kazne. Ako je vozač ranije napravio isti prekršaj, treba bez odlaganja da bude upućen na izdržavanje zatvorske kazne.
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/431853 ... -kao-ubice

Pametno, apsolutno podrzavam. Jos samo da se neko od nadlzenih opameti i prihvati ove predloge.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Teorijski je teško braniti stav da je neko ko je seo pijan za volan hteo nekog da ubije. Ali nije poenta u tome kako se zove krivično delo nego kakve se kazne izriču. Sada je max 12 godina, ali ja ne znam da je iko ikada dobio više od 8 osim onog vozača autobusa što je sleteo busom u Tisu kad se podavio silan svet. On čak nije bio pijan.

Dovoljno je napraviti poseban oblik kr. dela teško delo protiv bezbednosti saobraćaja koje bi se odnosilo na pijane učinioce i time propisati teže kazne u odnosu na osnovni oblik.

Druga stvar je što bih ja propisao kr. delo za vožnju sa preko npr 1 promil, pa koga navataju pijanog nek odrobija jedno godinu.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Poslednja rečenica u zakon i ćaozdravo.

Pa ti sedi olešen za volan.

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

paja napisao:Teorijski je teško braniti stav da je neko ko je seo pijan za volan hteo nekog da ubije. Ali nije poenta u tome kako se zove krivično delo nego kakve se kazne izriču. Sada je max 12 godina, ali ja ne znam da je iko ikada dobio više od 8 osim onog vozača autobusa što je sleteo busom u Tisu kad se podavio silan svet. On čak nije bio pijan.

Dovoljno je napraviti poseban oblik kr. dela teško delo protiv bezbednosti saobraćaja koje bi se odnosilo na pijane učinioce i time propisati teže kazne u odnosu na osnovni oblik.

Druga stvar je što bih ja propisao kr. delo za vožnju sa preko npr 1 promil, pa koga navataju pijanog nek odrobija jedno godinu.
Pajo, ti da odes i postanes clan radne grupe za izmenu tih zakona, kontas vise od 80% njih tamo, sigurno. :D Preko 1 promil i treba biti krivicno delo, ne znam zasto to i dalje nije iako je bilo prica o tome. A sta mislis o hitnosti postupka, jel je to moguce izvesti? Da naprimer kad dovedu nekog koji ima vise od 1.0 recimo, odma mu lupi kaznu sudija, pravosnazno itd, i salje ga u zatvor + novcana kazna + poeni i oduzimanje dozvole.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

To može u prekršajnom postupku, a i tu presuda mislim da nije pravosnažna, ali se izvršava pa se ti žali (ovo pišem iz glave, nisam čitao taj deo Zakona o prekršajima ne pamtim). U krivičnom ne može tako brzo, mada može mnogo brže nego do sada.

Problem sa prekršajima je što je 60 dana max zatvorska kazna, a to je po meni premalo za težak alkohol i slične slučajeve. Zato mora kr. delo i da se dogovori praksa da nema uslova nego samo efektivni zatvor. Za 6 meseci bi se broj pijanih sveo na razumnu meru.
Odgovori