Ima u katalogu koji je kasnije ovde u temi okacen opis dimenzija boca.Stjepa napisao: E sad neka kod mene ne može jer kavez ograničava, ali koliko to čudo štrči kad se montira u gepek? A poenta takvog montiranje i jeste da bude što manje primetno i što manje oduzimanje prostora inače bi svi išli na "bojler".
Meni je trenutno na mestu 15-ice toro boca od 61liltar.Isti precnik ima boca od 77 litara i jeste nekoliko cm deblja ali to kod mene ne smeta niti bilo sta strci. U Nemackoj je bas ta boca od 77 litara standardna ugradnja za moj model auta a sa slika iz ugradnje se vidi da jos ostane mesta po visini do poda gepeka. U Holandiji idu cak i na za nijansu vecu toro bocu ali onda izbace zastitu od buke koja ide inace preko rezervnog tocka pa se i tu dobije mozda jos malo visine.
Inace je pod gepeka tvrd (drvena ploca debljine 15mm) tako da ne moze nista da se nabudzi, da strci vec mora da stane u predvidjeni otvor za gumu.
Dakle, u mom slucaju umesto 15-ice staje boca od 77 litara i apsolutno nista ne oduzima od prostora za prtljag. Kako se te boce od 77 litara za 15-ice masovno nude kod proizvodjaca boca verujem da neko to i kupuje i da nije jedino u mom slucaju montaza takva da nista ne strci.
Sledece godine mi istice rok vazenje boce od 61 litar pa ako bude prilike bice zamenjena tom od 77lit. zavisno od ponude kod nas.
Sto se tice dozvoljene ugradnje 2 boce negde sam procitao, da li u predlogu pravilnika ili u nekoj od ranijih varijanti, no nije bitno jer se treba drzati sada vazecih pravila na dan atestiranja.
U Evropi inace takvo resenje nije generalno zabranjeno a i neke fabrike automobila su stavljale po 2 manja rezervoara za gas u modelima koji se pogone na tecni gas odnosno metan.