Obrazovanje i školstvo
Re: Obrazovanje i školstvo
Sve je stvar volje ;-)
Posle srednje sam se odmah zaposlio (nije bilo para za fax).
5 godina kasnije upisujem VPS i uporedo sa poslom studiram.
Radim full time, sest dana u nedelji
Malo se oduzilo, ali sam ipak na kraju uspeo da zavrsim.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema
^^^ svaka čast
@ dragvorl
slažem se sa tobom, ali spletom okolnosti imam dobar i perspektivan posao , moglo je lako da se desi da radim neku glupost a faks bi ostao nezavršen... tek bi se onda pojeo!

@ dragvorl
slažem se sa tobom, ali spletom okolnosti imam dobar i perspektivan posao , moglo je lako da se desi da radim neku glupost a faks bi ostao nezavršen... tek bi se onda pojeo!
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
@McGruja, poceo sam polako da pustam pipke, ali takva je situacija da ljudi ne znaju sta ce sutra biti a kamoli za dve do tri godine. No bitno je da se ostvaruju kontakti.
@Blaugrana, stvarno tebi svaka cast, ali ja i da imam volju da radim svaki dan pored studiranja ne bih mogao to da ispunim zbog obaveznog slusanja predvanja i vezbi i drugih obaveza tokom semestra, koji uslov za izlazak na ispit.
Sent from my LG-P705 using Tapatalk
@Blaugrana, stvarno tebi svaka cast, ali ja i da imam volju da radim svaki dan pored studiranja ne bih mogao to da ispunim zbog obaveznog slusanja predvanja i vezbi i drugih obaveza tokom semestra, koji uslov za izlazak na ispit.
Sent from my LG-P705 using Tapatalk
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
To jeste, svi mi koji smo šljakali dok smo završavali fakultete smo to mogli jer predavanja, vežbe i kolokvijumi nisu bili obavezni. Sad je to malo strožije uređeno...
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Par godina sam razmisljao kako moj posao nema neku perspektivu i kako cu kad zavrsim raditi za 500e mesecno, a tako sam mogao da zavrsim i hebeni uciteljski pa da radim za iste pare... onda sam sam sebi postavio prioritet na nagovor jedne osobe da ga ZAVRSIM pa sta bude bice, ako ne bude islo bar sam pokusao, necu se kajati jbg...
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Jedino je problem sto sa takvim fakultetima koji izbacuju visestruko kadrova od potrebnog ( geografija, turizmologija, pravni, razni menadzmenti, ekonomija, uciteljski, itd. da se niko ne oseti prozvanim, pricam iz iskustva ljudi koje znam) ces imati problem sto posla nema bez debelog podmazivanja, naravno postoje retki izuzeci. Ovako ako se vise stisne tokom studija postoji veca sansa da ne budes jedan od onih sto posle faksa pocnu da razmisljaju o poslu kada vide da ga nema. Nije tezak faks i lako nalazenje posla nesto sto ide po pravilu zajedno, da se razumemo.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Kod mene je to bilo polovicno posto sam imao i 2 stipendije...McGruja napisao:U 96% tako bude, zivi na sisi roditelja i ucimethane.master napisao:^^ Delim tvoje mišljenje. Nažalost u 90% slučajeva bude tako. Zato Gagi mani se ćorava posla i knjigu u ruke.

Ali da - matorcima na grbaci, na cemu sam im vrlo zahvalan!

Respect!blaugrana napisao:Sve je stvar volje ;-)
Imam i kolegu na poslu koji je posle srednje radio 5-6 godina i to uglavnom fizikalisao jer je morao da izdrzava matorce, a onda je upisao fax i zavrsio u roku.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Kuzmanovic napisao:ali ja i da imam volju da radim svaki dan pored studiranja ne bih mogao to da ispunim zbog obaveznog slusanja predvanja i vezbi i drugih obaveza tokom semestra, koji uslov za izlazak na ispit.

Ja utorkom od 07:00 do 17h na faxu + putujem. Samo jedna pauza od pola sata da pojedemo nesto. A i da nije tako gradivo je preobimno da bi se koncetrisao i na posao jos pored toga i jos da zavrsim u roku. Nama su ti testici na vezbama i prakticni ispiti kao nekom ceo ispit na laksim fakultetima. Koliko samo vezbe oduzimaju vremena, to je neverovatno.
Prosle godine sam dao 10 ispita + 4 usmena, 5 prakticnih i jos par mini testova za skupljanje bodova. Farmakognozija II se sastoji od ulaznog kolokvijuma, prakticnog ispita, zavrsnog testa, usmenog i jos nekog testa na kraju

Kada sam zavrsavao srednju bio sam u fazonu da ce mi fax biti dosta laksi jer cu izlaziti samo na ispite, kad ono prc. Oduzima vreme vise nego srednja, a gradivo 10x teze. Jos i na pola predavanja ne idem.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Ja sam apsolvent, a na posao mi ode 1-2 dana nedeljno, i to u 99% slučajeva od 9 do 13-14h.
HUAWEI P6 via TT
HUAWEI P6 via TT
Urose jel si ti isao na neku praksu?
Sent from my XT910 using Tapatalk 2
Ovo sada po Bolonji je banja u odnosu na raniji sistem. Pricam iz iskustva. Ranije muka ziva samo za uslov, a sad 2x nagrada za uspeh
. Jos samo da upisem doktorske da me zelja mine ;-)
TT

TT
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Pa sta znam, kod nas na masinstvu je i pre Bolonjeze moglo da se upisuje na molbe sa smesno malo ispita jer je bilo malo studenata. Al ti onda na kraju 5. ostane 20 ispita za koje realno treba 2-3 godine, tako da tu si gde si.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Uroš S.
Nisam, to je sada uvedeno, nije postojalo kada sam ja slušao IV, mada vidim da ima i starijih generacija od tekuće IV medju praktikantima. Ne znam da li to znači da moraš biti IV godina da bi pohađao praksu ili mogu i apsolventi.stefanan napisao:Urose jel si ti isao na neku praksu?
HUAWEI P6 via TT
Nemam pojma,nama niko nista ne govori ja sam mislio da ti znas nesto o tome
Posto je kruzila neka prica da ce svako morati da ide ne znam koliko sati negde na praksu,ali ne znam dal to znaci u drugom semestru ili kao apsolvent

- Uroš S.
Jedan drugar iz generacije je sada upisao IV i on mi je rekao da je obavezna praksa u IV godini i to ako ne odeš preko faksa moraš da se snađeš sam, postoji određena satnica koja je obavezna, tipa 80 sati, ali nisam siguran. Kada je izašla lista primljenih na praksu preko faksa na sajtu tu sam video da su godišta šarenolika, od 05 do 09 generacije, pa mi zato ništa nije jasno.
Ovo sve je rekla kazala, nemoj me držati za reč, taj drugar mi nije nešto pouzdan kada su info oko faksa u pitanju.
Ovo sve je rekla kazala, nemoj me držati za reč, taj drugar mi nije nešto pouzdan kada su info oko faksa u pitanju.