Inače ovih dana tamanim Japansku jabuku(kaki). Vrlo zanimljiva voćka
Tamanio sam tu grečku kad god se moglo za ručak, naravno kao prilog uz neki komad mesa recimo, dok sam bio u Rusiji, i nisam imao pojma šta jedem. Sve reko to neka "njihova" žitarica. Mislim da pre toga nikad nisam jeo heljdu u kuvanom/barenom obliku pa mi je bila vizuelno nepoznata.
A kod nas nikad nisam čuo taj naziv grečka, pa sam se iznenadio kad sam upravo pročitao.
Floyd napisao:A onda shvatis da je nemacka najgora od zapadnoevropskih Nutela
sta cu kad za bolje ne znam. Za sad je ova najbolja, a u decembru mi stize iz Pariza. Nemam nikoga ko bi mi donosio iz Italije, ali su mi par tegli od nemacke proizvedene u Italiji, a par u Nemackoj, u Frankfurtu.
dragvorl napisao:Ko prolazi kroz SM zna da kada ide voz ili masinovodja stane i izadje jedan iz voza da zaustavlja aute, ili dodje posebno vozilo da zaustavlka dok voz prolazi. Pricamo o 21. veku, Evropa bato.
Zar je pruga BG-ZG spala na taj nivo? Nekada najvažnija pruga u Jugoslaviji, prva elektrificirana, prva automatizovana. Uvek je sve funkcionisalo savršeno. Inače u SM mislim da imaju bar dva prelaza preko ove pruge.
Tamanio sam tu grečku kad god se moglo za ručak, naravno kao prilog uz neki komad mesa recimo, dok sam bio u Rusiji, i nisam imao pojma šta jedem. Sve reko to neka "njihova" žitarica. Mislim da pre toga nikad nisam jeo heljdu u kuvanom/barenom obliku pa mi je bila vizuelno nepoznata.
A kod nas nikad nisam čuo taj naziv grečka, pa sam se iznenadio kad sam upravo pročitao.
Meni se mnogo dopala, samo sto kod nas nije toliko zastupljena(kako u jelu tako i u prodavnicama).
Pored toga, iz RUS mi jos nedostaje ogromna raznolikost hlebova, narocito crnih.
Floyd napisao:A onda shvatis da je nemacka najgora od zapadnoevropskih Nutela
sta cu kad za bolje ne znam. Za sad je ova najbolja, a u decembru mi stize iz Pariza. Nemam nikoga ko bi mi donosio iz Italije, ali su mi par tegli od nemacke proizvedene u Italiji, a par u Nemackoj, u Frankfurtu.