Vazduhoplovi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Re: Vazduhoplovi

Post od Heineken »

Ne trazim ja utehu u tudjim problemima...
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Post od kvcali »

pitanje je sta je i sa madjarima, oni imaju 12+2 gripena i citao sam negde na nisu bili u stanju da daju dezurstvo nad baltikom u okviru nato, znaci da i pored solidnog broja novih aviona ne mogu da se pokrpe.

rumuni lete isto na kantama starim 40 godina i kupuju sad nove f-16 od 20 i vise godina, bugari propali skroz spali na 5-6 ispravnih aviona ukupno, hrvati se kurce ni sa cim, ostale ex republike nemaju nista.

ne cvetaju ni drugima ruze, i ovi najjaci smanjuju flotu drasticno
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Rešenje je da se priča regionalizuje. Pitanje koliko je to realno, kad malo ima nato, malo nema nato. :-)

Tapatalk 4
MAD MAX
Banned
Reactions:
Pridružio se: 22 Feb 2012, 22:19

Post od MAD MAX »

Vojsci treba zabraniti da leti, bar dok ne osveštaju avone, na ovaj ili onaj način :kezo:
Ovo više nema smisla, a ne znam za koji će im avijacija, kad su vojsku i vojnu obavezu ugasili. Nek angažuju patrijarha, možda im svevišnji pomogne.
Redovno lete na područiju Čačak - Kraljevo - Gruža, i ljudi se već odavno plaše. Bojim se da ne bude i blokade Lađevaca :kezo:
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

:uf:
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Evo kako Air Serbia izgleda u Temisvaru :)

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Samo još fali Čaušeskuov portret i parole o petogodišnjem planu. :kezo:

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Rusija: Pao avion, nema preživelih

IZVOR: B92
Moskva -- Svih 50 putnika i članova posade poginulo je kad se avion "boing 737" srušio se zapalio pri sletanju na međunarodni aerodrom u Kazanju.

Avion je saobraćao na liniji Moskva - Kazanj, a eksplodirao je udarivši o tle pri drugom pokušaju sletanja na aerodrom..

Portparol ministarstva za vanredne situacije je rekao da su poginula 44 putnika i šest članova posade, među kojima nije bilo dece, javio je Rojters. Među putnicima bio je i sin predsednika republike Tatarstan. Predsednik Rusije Putin naložio hitnu istragu.

Avion pripada regionalnoj aviokompaniji Tatarstana, zapadne republike čiji je Kazanj glavni grad.

Raša tudej prenosi ocenu stručnjaka iz hitne službe, koji je rekao da je najverovatnije pilot napravio grešku, ali i da ne iskuljučuje to da je u pitanju tehnički kvar.

Sumnjalo se i da je uzrok nesreće loše vreme, ali je hidrometeorološki zavod Rusije javio da je u trenutku pada u Kazanju bilo lepo vreme.

Nezvanično, avion je imao problema i ranije tokom dana, prilikom sletanja u Moskvu, ali te informacije još nisu zvanično potvrđene.
Portparolka ruskog ministarstva je rekla da je avion "boing 737", koji je poleteo sa moskovskog aerodroma Domodedovo, eksplodirao pri drugom pokušaju sletanja i da su tom prilikom poginuli svih 44 putnika i šest članova posade.
Jedan od putnika koji su se zatekli na aerodromu rekao je da je čuo prasak udarca i osetio da tle podrhtava.
Stručnjak za avio-nesreće, pilot prve klase Vladimir Gerasimov rekao je za Raša tudej, da je najverovatnije u pitanju greška posade, naročito kad se uzme u obzir da avion nije uspeo precizno da sleti iz prvog pokušaja.
Ali, kako je dodao, više će se znati nakon istrage i analize sadržaja "crne kutije".
Novinarskim ekipama nije bilo omogućeno da priđu aerodromu u prvim satima posle nesreće.
Spasilačke ekipe pronašle su tela svih poginulih, saopštili su zvaničnici iz centra za vanredne situacije Tartarstana, zapadne republike čiji je Kazanj glavni grad. Među njima su sin predsednika republike Tatarstan Irek Minihanov i načelnik Federalne službe bezbednosti za republiku Tatarstan Aleksandar Antonov.
Portparolka aerodroma u Kazanju je rekla za Itar-Tas s da će aerodrom biti zatvoren najkasnije do 23 sata po lokalnom vremenu dok se letovi preusmeravaju na druge aerodrome.
"Avion je pokušao da se spusti nekoliko puta. Jedan od rezervoara je eksplodirao pri sletanju", rekla je portparolka Ministarstva za vanredne situacije.
Avion je pokušao da sleti dva puta, a trećeg puta je udario "nosem" o tlo. Rezervoar je, kako javljaju mediji, ekplodirao u dodiru sa zemljom.
Sat vremena je trajalo gašenje požara, i sve snage regiona su u pripravnosti. Oko 150 spasilaca nalazi se na aerodromu, koji je zatvoren za sve letove.
Jedan od doktora je rekao da je od aviona ostao samo pepeo.
Ruski predsednik Vladimir Putin izrazio je najdublje saučešće porodicama žrtava i naložio je da se formira komisija koja će da ispita uzroke ove nesreće, rekao je njegov portparol Dmitrij Peskov
Kazanj se nalazi na 800 km istočno od Moskve.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=778585
Slika
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Etihad uzima 56 Boinga, 87 Erbasova
IZVOR: BETA
Dubai -- Aviokompanija Ervejz objavila je da je naručila od kompanije "Boing" 56 novih aviona, a do Erbasa 87 letelica.

Avio kompanija Etihad ervejz iz Abu Dabija i evropski proizvodjač aviona Erbas (Airbus) potpisali su danas ugovor o kupovini 87 aviona ukupne vrednosti 19 milijardi dolara.

Izvršni direktor Itihada Džejms Hogan rekao je na konferenciji za novinare prvog dana 13. avio mitinga u Dubaiju da se, uz mogućnost kupovine još aviona, ugovor odnosi na nabavku ukupno 117 letelica.
Porudžbina za sada uključuje 50 aviona tipa A350-XWB, 36 aviona tipa A320-neo i jedan Erbas tipa A330.
Hogan je podsetio na partnerstvo Etihada i Erbasa od osnivanja avio kompanije, koja je na svom prvom letu imala avion Erbas A330.
Etihad ervejz je ranije danas saopštio da je poručio i 56 aviona od američkog proizvodjača Boing (Boeing) i da će za nove letelice tog konstruktora izdvojiti 25,2 milijarde dolara.
Etihad ervejz, koji je i manjinski vlasnik Er Srbije (Air Serbia), prošle nedelje je obeležio 10 godina od osnivanja.
Slika
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

POsada AirSerbia sa leta iz LHR - BEG ima Etihadove kofere za kabinsko osoblje :mrgreen:
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Evo, i mene je pratila dezurna para (i to jos u Nemacku), samo ja se ne reklamiram time po novinama ko ovde neki.... ;)
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

BAJKER napisao:Rusija: Pao avion, nema preživelih
IZVOR: B92
Moskva -- Svih 50 putnika i članova posade poginulo je kad se avion "boing 737" srušio se zapalio pri sletanju na međunarodni aerodrom u Kazanju.
Strašno! :pop:

zuzazu napisao:Evo, i mene je pratila dezurna para (i to jos u Nemacku), samo ja se ne reklamiram time po novinama ko ovde neki.... ;)
Slušaj, sa Turcima nema zajebavanja ... što je sigurno - sigurno je.
Bolje biti na oprezu ... kad ti voziš :kezo:
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

blaugrana napisao:Evo kako Air Serbia izgleda u Temisvaru :)
Šta će sada biti sa poslovnicama JAT-a po svetu? I to odlazi Arapima? Znam da je u Londonu na izuzetno dobroj lokaciji, u nekoj manjoj ulici koja seče Oxford Street, na samo 100 m od njega. A verujem da JAT ima poslovni prostor u mnogim gradovima, na svim kontinentima.
BAJKER napisao: IZVOR: B92
Strašno. Obično u incidentima sa neuspešnim sletanjem bar neko preživi... Ko zna koliko je goriva imao na sletanju, ako je uspeo da eksplodira. I te manje kompanije po Rusiji su katastrofa, avion je verovatno loše održavan. Ne znam da li se sećate pada nekog ATR-a pre par meseci, isto u Rusiji. Na snimku olupine se videlo da su mu gume izlizane skroz do žičanog tkanja (nisu oštećene pri sletanju, jer je pao pre te faze). I na slikama ruskih vojnih aviona se često vide gume u veoma lošem stanju.
zuzazu napisao:Evo, i mene je pratila dezurna para (i to jos u Nemacku), samo ja se ne reklamiram time po novinama ko ovde neki.... ;)
A gde su slike aviona koji su te presretali? :) Ili ako ne smeš da pošalješ, reci bar čiji su bili. Nemački?
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Dedukcijom dolazim do toga da te je pratio dežurni euro cent. :kezo:
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

^^ Elementarno, dragi moj Watsone. :kezo:
Širim haos!
Odgovori