Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od Paja »

TheWickerMan napisao:
paja napisao:Narkomanija je bolest. Tako je rekla Svetska zdravstvena organizacija. O tome nema šta da se diskutuje.
A bolesne treba lečiti. Stvarno lečiti, a ne lemati lopatama u ime Boga....
Kraj diskusije.
Ima da se diskutuje, ne vidim razlog da nema diskusije :) Sve što je rekla SZO je dogma? Ne slažem se sa tim, nije bolest. Znači, sad mi , koji plaćamo zdravstveno osiguranje, o našem trošku da se leče narkomane, zato što su "bolesni"?
Ne, nije dogma nego je zvaničan stav najrelevantnije ustanove. Iste one koja kaže da homoseksualnost nije bolest nego varijetet ljudske rase.

Možeš ti da se ne slažeš, mogu i ja, ali to neće ništa promeniti. I dalje će biti bolest. Ni ti ni ja nismo stručni da procenimo šta je. Ostaje nam samo da prihvatimo ono što medicinska nauka kaže.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Kako se vodi narkomanija u odnosu na kocku npr? Oba su poroci ili je kocka porok, a narkomanija bolest?
Pusenje je porok, ali mi je recimo blizi narkomaniji nego kocki, posto se radi o unosenju nekih "materija", kao i kod narkomanije.
(jedva cekam da neko pomene homoseksualce, pa da krene prica dal je to bolest, pa da se zakljuca tema) :kezo:

sent from my HTC Sensation
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Narkomanija, alkoholizam, kocka i pušenje su sve bolesti zavisnosti. A to drugo se meni omaklo u prethodnom postu. :D
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Ne bih ni ja pobio, samo jim ne bih pomagao ili bolje rečeno ne bi in ne žalim jih. Smatram, da su si sami krivi za situaciju u kojoj su. Svi mi imamo težke trenutke, znači da bi se morali svi drogirati?

A homoseksualnost nema baš veze sa ovom temom po moje.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema

Post od TheWickerMan »

Texonja napisao: (jedva cekam da neko pomene homoseksualce, pa da krene prica dal je to bolest, pa da se zakljuca tema) :kezo:
Ja htedoh, al' bolje neko da drugi popije packu :kezo:
paja napisao:Ostaje nam samo da prihvatimo ono što medicinska nauka kaže.
To ona nauka što je rekla da ako se ne vakcinišemo od nekog gripa ( ptičijeg,svinjskog , više se ne sećam), ima da poumiremo? :) Karikiram naravno , ali moje je da se ne slažem sa njihovim nalazima :)
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

paja napisao:
Ne, nije dogma nego je zvaničan stav najrelevantnije ustanove. Iste one koja kaže da homoseksualnost nije bolest nego varijetet ljudske rase.

Možeš ti da se ne slažeš, mogu i ja, ali to neće ništa promeniti. I dalje će biti bolest. Ni ti ni ja nismo stručni da procenimo šta je. Ostaje nam samo da prihvatimo ono što medicinska nauka kaže.
Da,ali tek od 1990. ili tako nesto. Sto znaci da je to da li je nesto bolest ili ne vrlo promenljivo
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Isto kao sto su do odredjene godine smatrali da je zemlja ravna ploca, pa su onda naucno dokazali da je okrugla. Sto ne znaci da je zaista okrugla, nego da je promenljivo. :mrgreen:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Off topic
Možda ne baš to...
Možda pre tako kao što su nekada smatrali da je Zemlju i život na njoj stvorio Bog, a onda su dokazali da je nastala "Velikim praskom". Inače, dokaz se zove Teorija velikog praska. :glavomuzid:
Odnosno, ne znamo tačno kako ali imamo dobru teoriju... Baš kao i crkva...
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

A tu se negde umuvala i darvinova teorija. :D
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

TheWickerMan napisao:
paja napisao:Narkomanija je bolest. Tako je rekla Svetska zdravstvena organizacija. O tome nema šta da se diskutuje.

A bolesne treba lečiti. Stvarno lečiti, a ne lemati lopatama u ime Boga....

Kraj diskusije.
Ima da se diskutuje, ne vidim razlog da nema diskusije :) Sve što je rekla SZO je dogma? Ne slažem se sa tim, nije bolest. Znači, sad mi , koji plaćamo zdravstveno osiguranje, o našem trošku da se leče narkomane, zato što su "bolesni"?
A zašto onda ne ukinuti i pušačima lečenje o trošku fonda za bolesti na koje pušenje ima uticaja? :)

To je jako škakljiva tema, i ja se slažem da ne treba dogmatizovati SZO, ali kod narkomanije imate jasnu molekularnu promenu, a te priče da su znali da to ne valja... Zajebite me, šta ste vi sve u životu uradili u periodu od 10 do 15 godine što nije trebalo, a govorili su vam da ne treba? Lako je opleti po drugima sa neke distance, al nikad nije sve crno/belo.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Ama ljudi ne smarajte sa narkomanijom vise, ovo je tema o namestaju...
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

:kezo: :kezo: :kezo:
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Texonja napisao:Kako se vodi narkomanija u odnosu na kocku npr? Oba su poroci ili je kocka porok, a narkomanija bolest?
Zavisnost od kocke je takodje tezak i registorovan poremecaj. Nemojte molim vas svi na forumu odmah drvlje i kamenje na mene, znamo na sta mislim.

I ovde se sve svodi na neuroloski poremecaj u mozgu: kod njih se seratonin luci malo ili nimalo, ako nemaju dovoljno stimulansa.

http://www.lecenjezavisnosti.rs/zavisno ... 3godHlsAbQ

Na zalost, ja imam takav primer u porodici. Otac mi je bio kockar, prokockao je ko zna koliko para...(kad kazem bio, mozda bi zeleo da bude i sada ali nema se para-srecom)

Ja sam zato, sasvim druga krajnost.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Kockanje jeste da tako kazem bolest mozga, neki poremecaj, ali mislim da nije ista kategorija kao zavisnost kakvu stvara nikotin recimo. Mislim da je problem kockanja u glavi, dok je problem sa pusenjem u telu, u organizmu koji trazi nikotin.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Nije, isto je u glavi, sve ostalo su zablude i izgovori..
Odgovori