TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od Paja »

Društvo oslabio mi je zvuk na kablovskoj. Ono što sam juče gledao sa zvukom nameštenim na 12 danas je bilo na 40. Nije do televizora. Na svim je isto. Da li može da se desi da je do splitera ili da cimam SBB?
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Moze da bude mada su male sanse da zvuk oslabi zbog toga, obicno bude ili ga ima ili ga nema. Zovi ih svakako, sto bi se ti mlatio sa time?
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Zato što mi je lakše da se popnem na tavan i zamenim spliter nego da se nerviram što im treba 15 dana da dođu.

Ako se do sutra ne popravi situacija zovem ih.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Kontakt:

Post od nuk »

Ako je SBB, reaguju brzo.

Meni pre mesec dana nestane signal, ceako sam sat-dva i napisem mail sa pitanjem o cemu se radi onako bezveze, posle sat vremena me zove njihov majstor i pita da li sam sutradan u nekom periodu kuci da naidje, nisam mogao da verujem. Iako sam bio ubedjen dsa je kvar "privremenog karaktera", bio je spliter u kvaru :)
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Super ako je tako. Zvaću ih sutra ako se ništa ne promeni.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Ogi napisao:Evo slikao sam svoj TV i onaj problem sa "flekama" o kojima sam pisao. Ima li sanse?

Slika
Slika
I ??? Smeta mi ovo, ne moze vise normalno da se gleda. Odneo bih TV u BG Electronic. Oni su mi jedina nada. Serem ti se u LCD tehnologiju, Koje djubre od televizora.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Teška posla da je do splitera. Koristiš D3?
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Jbg, vreme za novi... :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Kontakt:

Post od nuk »

Ja sam ti napisao odgovor prosli put kada si pitao, ne znam zasto pisem ponovo kad si drk*dzija, uglavnom

https://www.google.rs/search?q=mura+eff ... 80&bih=698
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

@heroj, ma sve si lepo smislio u masti ali postoji i realnost kao na primer

Slika

Slika
These floor consoles are designed to sit discreetly at floor level. They are perfect for replacement of gas fires, fireplaces or space heaters and offer much better energy efficiency, heating and cooling and are also alot more environmentally friendly. These units sit discreetly at floor level or recessed into a wall and heat and cool with the use of the upper and lower air outlets which guarantee a uniform room temperature - not to mention warm feet!
vise na http://www.pbiheatpumps.com/shop/MITSUB ... soles.html ili http://www.mitsubishielectric.com.au/2418.htm ili http://toshiba-aircon.co.uk/products/sp ... ow-console ili http://www.aircon247.com/p/5839904/pana ... ystem.html

Ako nije dovoljno jasno evo sijaset slika http://start.funmoods.com/results.php?q ... r=&start=1

Ovako izgleda tipicna montaza kod desetina miliona korisnika sirom sveta Slika

@nuk, nisi ni svestan koliko se brukas nepoznavanjem materije, a jos pominjes teoriju termodinamike koja ti je ocito nedovoljno poznata oblast.

I da, milioni ljudi u veoma hladnim podrucjiima pa cak i unutar polarnog kruga se greju na nacin koji se ne uklapa u tvoje znanje a i glupi ti brojni proizvodjaci koji ih prave i prodaju svake godine u 10tak miliona komada sirom Kanade, Finske, Svedske, Rusije, Kine, Svajcarske.
Nebrojena su iskustva da je grejanje toplotnom pumpom na vazduh sasvim realna stvar pa i na temperaturama ispod -20C.
Oni nemaju vremena da se uopste bave tupljenjem oko skupih grejnih tela, gorivima i slicnim zabludama neobavestenih.
Bolje je da ostane na tome da ne pokusavas da se petljas u nesto sto ne razumes potpuno a pogotovu jos na arogantan nacin.
Makar za pocetak zaboravi da je grejanje toplotnom pumpom/klimom fiks ideja a prihvati realnost da je grejanje klimom uobicajena stvar, da postoji Eurovent organizacija koji vrsi sertifikovanje klima upravo za grejanje zimi u debelom minusu putem merenja perfomansi po EN normi i da je grejanje klimom jedna od bitnih agendi EU u programu do 2020. godine.
Da ne pominjem da zemlje Skandinavije koriste klime za zimsko grejanje kao osnovu vec mnogo godina unazad i pri tome sve dokumentovano ispitivanjima ovlascenih instituta da je to itekako moguce.
Moja iskustva se poklapaju prilicno dobro sa tim rezultatima. I ne koristim nikakvo dopunsko grejanje bilo kada tokom zime, prosto nije potrebno. Konkretna istina.

Obicno preskocim kada neko tako neozbiljno bez argumenata proglasi neistinom sve sto ne poznaje dovoljno ali nekako imam nade da jos nije kasno da bolje upoznas i usvojis sira znanja koja se uspesno primenjuju sirom sveta a da je arogancija u tvom postu nepotreban dodatak.

Uvek me odusevi kada neko pomisli da na 253 stepena (apsolutne) temperature nema dovoljne kolicine toplote za grejanje :)

PS.Tehnologija napreduje krupnim koracima, vodeci proizvodjaci sadasnjih modela garantuju pismeno efikasan rad klima pri -20C a mnogi su postigli cak i zadrzavanje nominalne grejne snage cak i pri -15C.
Toliko o tome da se ne moze grejati kod nas :mrgreen:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Heinz napisao:Teška posla da je do splitera. Koristiš D3?
Ne.
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Kontakt:

Post od nuk »

Dimce ne tupi, ovo uopste nema veze sa onim o cemu pisemo,ne znam zasto si okacio ove linkove al kada si vec pomenuo, okaci sliku tvog uredjaja, bas bih voleo da vidim
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ma jesi li ti covece skroz izgubio dodir sa realnoscu? Covek govori kako mu je mnogo da da 400,500e za klimu sa inverterom,a ti postavljas uredjaje od 1.500-3000e... Ajde i ja da vidim te tvoje podne klime koje ti koristis i za koje si dao ovolike pare... I opet nece valjati,jer ce ti hladan vazduh leti opet duvati u pod,i ako ce duvati i ka gore...

Sent from my HTC One using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Od klime na tavanu dođosmo do fan-coila i toplotnih pumpi voda-voda :)
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Zvuk proradio sam od sebe. Mora da mu je košava smetala juče. :)
Odgovori