Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Računari

Post od trojanac »

Mislim da ne može tako, osim ako ima neki crack koji ga zbuni, inače mora da prepozna da je već instaliran.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Moze, provereno radi za KIS 2014.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Heineken napisao:Ala me krenulo sa kompom u zadnje vreme :glavomuzid

Pojavljuje mi se cudno seckanje, prekid, trzanje (ili kako vec da objasnim) muzike u pozadini dok sam u Chromu. Preko Aimpa stalno se vrti TDI, Radio S u pozadini i kada otvaram nove tabove ili koristim levi klik dolazi do ovog problema.. Pocinje opasno da mi ide na zivac to seckanje muzike na svakih par klikova.. :besan:

Avast nije nasao nikakvu gamad kao ni Malwarebytes...

Glupo mi da rusim sistem zbog ove "sitnice" ali bas mi ide na zivce... Ako je neko slucajno imao slican problem neka pomaze... :D
Razmisli od kada je to krenulo? Probaj za pocetak da povecas malo prioritet AIMP procesu, a takodje pogledaj zauzece procesora u trenutku kada dolazi do seckanja - koji proces pravi problem. Ako je System Idle Process onda je malcice zeznuto za dijagnozu...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

Ja kupujem KIS vec par godina po tri licence za mene, tatu i brata. Izadju nesto oko 6.000 din sa tim sto je svake godine malo jeftinije, dobijes valjda neki popust sta li vec...

Pre sam se zajebavao sa trial-ima, crack-ovao stalno mi je bio blacklisted key itd... I onda shvatis da za manje od 200 din mesecno imas original i nikakvih problema whatsoever.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

A na primer ako instaliram novi win, a vec sam na tom kompu iskoristio key na ranijem winu, onda mora novi key, jel?
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

Ne. Ja sam peglao vise puta windows i uvek u licencing kucam onaj koji sam dobio mail-om od Singija, pri produzetku licence. Sve sljaka super.
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Delija napisao:
Heineken napisao:Ala me krenulo sa kompom u zadnje vreme :glavomuzid

Pojavljuje mi se cudno seckanje, prekid, trzanje (ili kako vec da objasnim) muzike u pozadini dok sam u Chromu. Preko Aimpa stalno se vrti TDI, Radio S u pozadini i kada otvaram nove tabove ili koristim levi klik dolazi do ovog problema.. Pocinje opasno da mi ide na zivac to seckanje muzike na svakih par klikova.. :besan:

Avast nije nasao nikakvu gamad kao ni Malwarebytes...

Glupo mi da rusim sistem zbog ove "sitnice" ali bas mi ide na zivce... Ako je neko slucajno imao slican problem neka pomaze... :D
Razmisli od kada je to krenulo? Probaj za pocetak da povecas malo prioritet AIMP procesu, a takodje pogledaj zauzece procesora u trenutku kada dolazi do seckanja - koji proces pravi problem. Ako je System Idle Process onda je malcice zeznuto za dijagnozu...

Nisam siguran ali mislim da se to nije desavalo pre instalacije nove verzija Avasta, skinucu ovu free verziju Kaspersky antivirusa pa cu videti da li ima poboljsanja...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Besplatna Avira je fantastičan AV. Nema potrebe da plaćate komercijalna rešenja za kuću.

Meni je pre nekoliko godina u kući zamenila plaćeni NOD, a u firmi Kaspersky.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

I ja koristim Aviru vec godinama i od svih free av meni je najbolje resenje. Ranije sam koristio KIS i mislim da je najbolji, samo je problem licenca.
Doduse, ako gledamo kucne racunare, ne secam se kad sam naisao na neki zajeban virus koji ne moze lako da se ocisti.

Tapatalk 4.2.0 from my HTC ;)
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Evo kako mi izgleda kuler na maticnoj. Drugar mi je rekao da mozda taj kuler ne sme da se skida sa tog aluminijumskog dela zato sto je izmedju njih namazana neka kontaktna pasta ili tako nesto...

Uglavnom sta mi preporucujete? Posto sumnjam da bih mogao kompresorom ocistiti taj aluminijumski kuler...
Slika
Slika

I da li mislite da zbog toga pisti?
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Trolujes, a? :D
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:

Post od Gaginh0 »

Dozvoli - ne razumem? :D

EDIT: Cak sam i mali kalorifer ukljucio da duva hladno i stavio da duva direktno u maticnu i ne vredi. NE mogu da verujem koliko je vazno to malo aluminijuma :kuku:
Poslednja izmena od Gaginh0 u 20 Nov 2013, 11:11, izmenjeno 1 put ukupno.

Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Pa to nije kuler na maticnoj, nego na procesoru. I naravno da moze da se skida, sto ne bi mogao :)
I ima pasta izmedju tog aluminujuma i procesora, ali to nije neka stavka, prilicno je jeftina. A radice i bez nje, mislim nije neophodna.

Najbolje je da prineses celo kuciste u blizinu nekog kompresora, stavis masku i raspalis kompresorom po unutrasnjosti. Kada se oblak prasine razidje, proveris stanje, pa po potrebi ponovis :) Ima da posle toga bude kao nov racunar.

Edit: sad sam ponovo procitao tvoj post i ucinilo mi se da pitas za odvajanje ventilatora od alumunijumskog dela i paste izmedju njih. Drugar ti je nesto cuo i pobrkao to sve u glavi :)
Taj ventilator ne skidas nikad, ako se vrti naravno. A ako se ne vrti, kupis drugi ceo hladnjak, ne samo ventlator :)
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:

Post od Gaginh0 »

Pa gde mi je onda maticna? Maticna je komplet ova plava ploca, a na njoj se nalazi procesor koji je ispod ovog kulera a?
Slika

Ne razumem se u te stvari. Znam da je ovo crveno graficka i ona ima svoj kuler...

EDIT: Da, ali meni izgleda kao da se ta prljavstina bukvalno zalepila za taj hladnjak i da je necu moci skinuti kompresorom. Bar ja tako mislim...

Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Chieftec kuciste? :)

Samo ti njega izduvaj dobro kompresorom, nemoj da brines. Prasina ce izaci i tamo gde si mislio da je nema :)
Odgovori