Cena koja je navedena je bila cena po kojoj je Unique Performance isporučivao Eleanor.
Malo je komplikovano da se to shvati, ali slična priča je bila i sa Cobrom, gde se na kraju ne zna šta je replika, šta original i postoje različita vrednovanja Cobre. Ovde je dodatno komplikovano što je to praktično filmski lik, auto napravljen za film, a mnogi ga istorijski poistovećuju sa realnim modelima i onda se stvorila fama oko toga. Otprilike skoro isto da me neko pita koji je originalni Batmobile?
Ako bi se znalo po broju šasije na osnovu kog auta je napravljen auto, ko je radio preradu, koji delovi su stavljeni u njega onda bi realnije moglo da se priča o njegovoj realnoj vrednosti. U svakom slučaju taj auto može da košta toliko i to može biti njegova cena.
Ovo je jedan restomod auto koji ima svoju vrednost zbog snage, skupih delova i zbog filma. Ne postoji nikakva legenda, ni istorija oko Eleanor sem da je bila deo filma. Štaviše kredit za to treba pre da ide Eleanor iz originalne verzije filma. Istorijsku vrednost imaju neke druge verzije Mustanga koje su se nekada pravile, npr. GT500KR koji je bio u istoj karoseriji kao Eleanor...
Meni lično se i ne sviđa Bog zna šta ovaj auto, ali mi je jako drago da tako nešto postoji kod nas.