Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
Ne treba disati za vrat majstorima, ali treba biti tu, sto vise. Bar je moje iskustvo takvo.
Sent from my HTC One V
Sent from my HTC One V
Ako nadjes budalu da ti radi koja oseti da se ne razumes u posao, moze da te zahebe cak i ako mu ceo dan stojis iza ledja.
Koliko god zvuci cudno, i danas u Srbiji ima ljudi koji cene posao i rade ga maksimalno korektno...samo sto su takvi uglavnom stalno zauzeti i sa njima se dogovoras dosta unapred.
Koliko god zvuci cudno, i danas u Srbiji ima ljudi koji cene posao i rade ga maksimalno korektno...samo sto su takvi uglavnom stalno zauzeti i sa njima se dogovoras dosta unapred.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Prosto pitanje za one koji poznaju materiju (ja ne poznajem, tako da nije trik pitanje
):
Koliko je montazna kuca u nekoj od jacih (da ne kazem najjacih) izvedbi losija od prosecnog stana u Srbiji kada je kvalitet izrade u pitanju, zvucne izolacije i slicno?

Koliko je montazna kuca u nekoj od jacih (da ne kazem najjacih) izvedbi losija od prosecnog stana u Srbiji kada je kvalitet izrade u pitanju, zvucne izolacije i slicno?
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Suvise ti je random pitanje 
Mislim da za izolaciju ne treba da brines
A kvalitet izrade moras da definises

Mislim da za izolaciju ne treba da brines
A kvalitet izrade moras da definises
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
90% stanova u novogradnji koje sam zagledao u poslednje vreme su sa zidovima, pa i plafonima koji nisu pod pravim uglom/paralelni pa gotov namestaj nema trika da se savrseno uklopi, stolarija neprecizno uklopljena, uglovi lose obradjeni, izolacija takva da se cuje komsija 3 sprata nize ili saobracaj kao da je put na 5 metara od zidova, parket lose obradjen + skripi kad se hoda po njemu, zidovi takvi (suplji) da ne moze nista iole teze da se zakaci na njih... Krsh liftove necu ni da pominjem...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
To kakvi su uglovi pod kojim su zidovi jedni u odnosu na druge zavisi od parcele na kojoj je zgrada.
@Delija... ja samo mogu da ti kazem da pogresne zgrade gledas
naravno da ima extra zgrada u Beogradu, ali su uglavnom na skupljim lokacijama pa ja i kvadrat u takvim zgradama (cesto nerealno mnogo) skuplji...
ja bi voleo da mi neko objasni ovo sedenje pored majstora po ceo dan koje neki preporucuju, jel ste vi svi dipl. gradj. inzinjeri, arhitekte ili sta kad se toliko razumete u gradnju?
jednostavno nadjete svog nadzornog organa ako nemate poverenje u izvodjaca i gotovo...tj. po zakonu mislim da investitor i mora da angazuje nadzornog organa, al to mnogi preskacu trudeci se da ustede neke pare...

naravno da ima extra zgrada u Beogradu, ali su uglavnom na skupljim lokacijama pa ja i kvadrat u takvim zgradama (cesto nerealno mnogo) skuplji...
ja bi voleo da mi neko objasni ovo sedenje pored majstora po ceo dan koje neki preporucuju, jel ste vi svi dipl. gradj. inzinjeri, arhitekte ili sta kad se toliko razumete u gradnju?
jednostavno nadjete svog nadzornog organa ako nemate poverenje u izvodjaca i gotovo...tj. po zakonu mislim da investitor i mora da angazuje nadzornog organa, al to mnogi preskacu trudeci se da ustede neke pare...
Kao sto vidis,Delija je iz NS,a s obzirom da znam koliko zakidaju na zgradama u BG-u,gde je kvadrat dosta skuplji,kapiram da je u NS tek tesko naci nesto iole normalno,a da ne potrosis stotine hiljada eura na 4 sobe. Lako je naci stan od 3.000e/m2,a da valja 
Moje kuce su sve zidane,niko me nije zajebao,ili nesto zasrao,a cale nikako nije mogao da bude tu dok su se radile.
Bilo je nerviranja,kao i uvek,ali se sve razresi.
Problem je sto u vecini slucajeva,moras da odresis kesu za neku dobru gradjevinsku firmu,ne bi li mogao da ne brines,a to onda moze cenu kuce da digne i 2x,sto je brutalno.

Moje kuce su sve zidane,niko me nije zajebao,ili nesto zasrao,a cale nikako nije mogao da bude tu dok su se radile.
Bilo je nerviranja,kao i uvek,ali se sve razresi.
Problem je sto u vecini slucajeva,moras da odresis kesu za neku dobru gradjevinsku firmu,ne bi li mogao da ne brines,a to onda moze cenu kuce da digne i 2x,sto je brutalno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
pa bilo bi lepo kad bi mogao da kupis mercedes po ceni fiata... zar ne? 

Re: AW: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
Ovde pricamo o zidanju obicne porodicne kuce. Kakvi arhitekte, gradj. inzenjeri, nadzorni organi...pa ne zida se trzni centar ili fabricka hala. Arhitekta je potreban jedino za projekat a dobar majstor sa svojom ekipom posle obavi sve sam.
Gesendet von meinem GT-I9505
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Pa, sve to treba naravno...ne gradi se štenara, nego kuća. A nadzorni organ je zvanični naziv za nadzornika radova koje ima svako gradilište, a to je uglavnom arhitekta.
Slazem se,tako smo mi radili,sreca,pa mi je majka arhitekta,ali treba da te usere da sve bude ok.
Kucu jednom zidas,i treba da se postaras da sve bude kako treba.
Ja sam uvek za to da se radi kako treba ili da se ne radi.
Kada unajmis firmu da ti radi,za sve sto zajebu,oni odgovaraju.
Samo je opet problem cena takve gradnje.
Kucu jednom zidas,i treba da se postaras da sve bude kako treba.
Ja sam uvek za to da se radi kako treba ili da se ne radi.
Kada unajmis firmu da ti radi,za sve sto zajebu,oni odgovaraju.
Samo je opet problem cena takve gradnje.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Re: AW: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
pretpostavljam da bi u CH mogao isto tako da uradis porodicnu kucu... sta ce ti gradj. inzinjeri i arhitekte, nadjes dobrog majstora i radis, kakav nadzorni organ pa tu si ti da sve nadgledasFloyd napisao:Ovde pricamo o zidanju obicne porodicne kuce. Kakvi arhitekte, gradj. inzenjeri, nadzorni organi...pa ne zida se trzni centar ili fabricka hala. Arhitekta je potreban jedino za projekat a dobar majstor sa svojom ekipom posle obavi sve sam.

i onda je posle prvog zemljotresa drzava duzna da ti obnovi kucu

edit: najzalije od svega je sto ima i investitora koji tako rade zgrade po beogradu...
@Starac
Ti se pravis Svajcarac, pa ne znas kako je sagradjena velika vecina kuca u Srbiji?
Mnogi su uzimali samo majstore na dnevnicu a fizicke poslove obavljali sami a ti pricas o nekoj ekipi koja bi cenu gradnje udvostrucila.
@ADrei
Nemoj da se nerviras, znam da studiras gradjevinu i da "sve znas" ali ja isto tako poznajem vlasnike mnooooogih kuca u Srbiji cije zidanje nije nadgledao doktor gradjvine pa su bolje i kvalitetnije uradjene nego ovo sto se po CH zida.
I da mogu, doveo bih majstore iz Srbije da mi zidaju i ovde, samo bih od arhitekte kupio projekat.
Steta pa ne mogu i trebam da placam i parazite koji bi mi se setali po bausteli kao da zidam hotel.
Ti se pravis Svajcarac, pa ne znas kako je sagradjena velika vecina kuca u Srbiji?
Mnogi su uzimali samo majstore na dnevnicu a fizicke poslove obavljali sami a ti pricas o nekoj ekipi koja bi cenu gradnje udvostrucila.
@ADrei
Nemoj da se nerviras, znam da studiras gradjevinu i da "sve znas" ali ja isto tako poznajem vlasnike mnooooogih kuca u Srbiji cije zidanje nije nadgledao doktor gradjvine pa su bolje i kvalitetnije uradjene nego ovo sto se po CH zida.
I da mogu, doveo bih majstore iz Srbije da mi zidaju i ovde, samo bih od arhitekte kupio projekat.
Steta pa ne mogu i trebam da placam i parazite koji bi mi se setali po bausteli kao da zidam hotel.
Poslednja izmena od Floyd u 21 Nov 2013, 22:42, izmenjeno 1 put ukupno.