Šta vas ometa na putu i van njega ?

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
marija5577777
Reactions:
Pridružio se: 23 Jul 2013, 23:35

Re: Šta vas ometa na putu i van njega ?

Post od marija5577777 »

E pa vidiš ja sam u Bg ranije vozila auto na ŠA table i nije bilo šanse da me neko propusti,trebalo mi je po 5 min da se uključim sa gazele ka Sarajevskoj,svirali su mi kad god im se ćefne,bilo razloga za to ili ne,lepili parking kazne tračno u minut..Sada vozim na BG table i nemam nikakvih problema.Isto tako prolaze lozničani,valjevci i mnogi drugi koji dodju iz unutrašnjosti u Bg.Za uzvrat su Bg tablice ozloglašene u manjim mestima :) Prva parking kazna ujutru ide na auto sa Bg,protiv malera :D
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

dragan napisao:@svi lelemoodi koji su me isprozivali dok nisam bio tu - ne znam o cemu pricate, ja sam stavio bg table, i to sa kvacicom, bas ne pratite... i primetio sam da sam momentalno poceo da vozim kako treba :kezo:
Džabe ti tablice, ako ti je instruktor vožnje bio onaj Zvone što ga pominje Čvarkov. :kezo:

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Kakvo bre kontra mimoilazenje kad tuda ulica izlazi na bulevar? Nije to samo za polukruzno.

TT
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

marija5577777 napisao:E pa vidiš ja sam u Bg ranije vozila auto na ŠA table i nije bilo šanse da me neko propusti,trebalo mi je po 5 min da se uključim sa gazele ka Sarajevskoj,svirali su mi kad god im se ćefne,bilo razloga za to ili ne,lepili parking kazne tračno u minut..Sada vozim na BG table i nemam nikakvih problema.Isto tako prolaze lozničani,valjevci i mnogi drugi koji dodju iz unutrašnjosti u Bg.Za uzvrat su Bg tablice ozloglašene u manjim mestima :) Prva parking kazna ujutru ide na auto sa Bg,protiv malera :D
Siguran sam da je bilo i suprotnih primera, samo su retki pa se i ne pamte. Ja tablice i ne gledam baš, propustim kad god mogu tj. ako na vreme primetim i imam prostora za propuštanje. I pre bih pustio nekog sa tablicama iz drugog grada ili stranim tablicama, nego nekog sa BG tablicama, jer smo mi beograđani nekako snalažljiviji, ubacimo se lakše nego neko sa strane. Valjda smo navikli tako.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
marija5577777
Reactions:
Pridružio se: 23 Jul 2013, 23:35

Post od marija5577777 »

Svaka čast,ja isto tako kad god je moguće....;-)
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

trojanac, tvoje razmisljanje je potpuno ispravno, ali je nazalost i jako retko. ja od 2006. vozim sm table u bg-u, na tri automobila, presao sam od tad ukupno preko 200.000km ( ne bih da licitiram koji deo tacno po gradu beogradu, pretpostavljam da je cifra u desetinama hiljada km, izmedju 50 i 80 hiljada ), i nedavno sam na oba auta stavio bg table, i itekako primecujem razliku. sad sam gotovo nevidljiv, jos ako sam malo bezobrazniji nego sto bih inace bio, pa se uklopim, sve super.
pre, na sm tablama je najcesce bilo sviranje na semaforu kad sam prvi, jos ni zuto ne zarudi a onaj iza vec svira, pogotovo kad sam fokusom...
ima razlike u tome da li si na bg table u beogradu, ili ne, sigurno...
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ima razlike, ali sa pravom :)

Ja prvi pustam ne-BG table, i prema tim vozacima imam dodatnog strpljenja

Nisam nesto kurcevit, ali ipak 8 od 10 ne-BG tabli je cista sreca da ne izazove sudar

Jednostavno, nisu navikli na takvu voznju

A kada vidim da neko trubi takvim vozacima, ako procenim da ne mogu da popijem batine, uvek izadjem iz auta, i pitam ga koji mu je #urac

I dalje mi je najsladje kada svirnem i isprepadam crnogorca :)
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Ja ne gledam koje su tablica, pustam kad god mogu, ne bitno da li je BG, SD, PO, NS. :D Mada primeti se kada vidis nekog iz BG-a ovde. Nisu navilki da voze sporije i bez nekog ubacivanja i uguravanja. :kezo:
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

sErGiO napisao:
nixa napisao:
Heinz napisao:Da li je moguce da ljudi uglavnom ne znaju da je deo izmedju ostrvom podeljenih traka dvosmeran, odnosno da treba da se ponasaju kao da ulaze u najobicniju dvosmernu ulicu? Izludjuju me idioti na Avalskom putu.
Nisi u pravu, taj deo nije klasicna dvosmerna ulica. Pitao sam i nekoliko instruktora, kao i jednog pandura i taj deo se tretira kao centar raskrsnice i tu se vozila kontra mimoilaze.
Edit: kao i polukruzno kad radis, drzis uvrk levu stranu...
Upravo tako, samo što to mnogi ne znaju.
O kom delu Avalskog puta je reč?
dragan napisao: pre, na sm tablama je najcesce bilo sviranje na semaforu kad sam prvi, jos ni zuto ne zarudi a onaj iza vec svira, pogotovo kad sam fokusom...
ima razlike u tome da li si na bg table u beogradu, ili ne, sigurno...
Nažalost, ovo je potpuno tačno. Pisao sam, mislim još na starom forumu, kako su se ostali učesnici u saobraćaju ponašali kada sam na autu imao RU tablice. Čim sam ga registrovao na BG, niko me više nije primećivao. Stil vožnje u međuvremenu nisam menjao. :)
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Bulevar Oslobođenja, od Marakane do Trošarine.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

A, pa to onda nije Avalski put. :) Pričate o skretanjima oko onih ostrva u sredini? Kad se radi polukružno, svako drži levu stranu, i vozila se mimoilaze "kontra" (da ne bi jedno drugom seklo put). Koliko shvatam, pominjete neka uključenja iz bočnih ulica, kod kojih nastaje neka konfliktna situacija?

EDIT: Ako dobro shvatam, reč je o tome šta se dešava ako neko ne radi polukružno, već želi da nastavi pravo u bočnu ulicu? Pa ništa, mora skrenuti skroz levo pored ostrva, pa tek onda smotati polu-desno i ući u ulicu.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Tu se vozi desnom stranom najnormalnije, samo sto sad vidim da i ovde ljudi ne znaju. Parce izmedju ostrva je dvosmerno i ne vozi se levom stranom.

TT
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ako se posmatra kao raskrsnica onda treba svako da ide u levo
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Ja ne znam odakle vam to. Pogledajte makar kako izgledaju raskrsnice.

TT
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Kažem ako je raskrsnica sa skretanjem u levo, onda centar raskrsnice uvek ostaje sa desne strane, suludo je da se ukrštaju kola.

Za polukružna i ostalo sad ne mogu da se setim napamet, ali se sećam da nikad nisam imao problema kad se tu susretnem sa nekim kolima.
Odgovori