Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva

Post od ADrei »

Cudno je kako se ti "pravis Svajcarac" samo kad tebi odgovara, pa si tu da kritikujes sve po srb, pocev od odrzavanja zgrada u centru beograda i svega ostalog... tu bi primenio svajcarski sistem, da sve bude identicno i da mora da se plati, ako nemas da platis prodaj stan u beogradu i idi u sumu ( tako mislis sve dok ne budes imao neki stan u takvoj zgradi).
Kucu bi zidao sam kao i svi ostali naravno :kezo:

ne ja se ne nerviram uvopste, kuce same govore za sebe kako i koliko kvallitetno su uradjene ;)
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ma sve su se srusile po Srbiji...sve cije zidanje nije nadgledao doktor (ili bar magistar) gradjevine.
I ne znam kakve veze sa ovom pricom imam ja i Svajcarska ali ajde...
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

cekaj, ovde svi kukaju za novogradnju a ja ne vidim da se zgrade po beogradu ruse :pardon:
u pravu si bitno je samo da ne padne, kao sto je i za auto samo bitno da se nekako kotrlja... ;)

edit: svajcarsku sam ti pomenuo jer vidim da bi svuda u SRB uveo zakone, osim tamo gde tebi licno ne odgovara... pa sam ti naveo primer kako je u CH, cale je radio neko vreme u DE pa u CH dok nismo dosli u SRB pa malo znam... projekat za tu kucu u CH bi te kostao koliko i grubi gradjevinski radovi u SRB :)
Poslednja izmena od ADrei u 21 Nov 2013, 22:54, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Samo sa zgrada starih par godina otpadaju fasade i izolacija. ;) Što je najgore, i na vrlo skupim lokacijama.

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

@ADrei

Ajde kad toliko pominjes Svajcarsku (mada ne znam kave veze ima sa ovom temom) da ti kazem da vrlo dobro znam kako stvari funkcionisu u ovde (ne, ne mislim da je sve to neophodno ali ko me pita) i sta bi trebao da platim ali je razlika sto ovde od plate to platis veoma lako dok u SRB ljudi treba da rode mecku ne bi li stigli do prve ploce. E ti sad pricas o nekim stvarima koje bi cenu podigle do, za Srbiju, nenormalnog nivoa.
Hebes majstora kome treba gradj. inzenjer da ide za njim i da mu objasnjava kako da radi posao za koji se skolovao i koji radi godinama.
Inzenjer je potreban za neke kompleksinije stvari a ne za gradnju klasicnih porodicnih kuca.
methane.master napisao:Samo sa zgrada starih par godina otpadaju fasade i izolacija. ;) Što je najgore, i na vrlo skupim lokacijama.

Sent using Tapatalk
A vidis, radove su tu nadgledali razni inzenjeri...
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Ma tragedija je što će neka budala da kupi stan u takvoj novogradnji na Vračaru ili nekoj drugoj inače precenjenoj lokaciji i da se jednog dana probudi sa mokrim zidom ili da nađe parce od 5 kg maltera dole u kolima. Ali koga briga, potražnja je očigledno velika.

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

@Starac

Ti se pravis Svajcarac, pa ne znas kako je sagradjena velika vecina kuca u Srbiji?
Mnogi su uzimali samo majstore na dnevnicu a fizicke poslove obavljali sami a ti pricas o nekoj ekipi koja bi cenu gradnje udvostrucila.
Ne, Floyd, nego postoji knjiga koja se zove građevnisnki dnevnik i koju svako gradilište koje ima građevinsku dozvolu mora da ima. Tu knjigu potpisuje nadzorni organ. To lice na sebi ima veliku odgovornost jer ono odgovara za izvršene radove. Zbog toga to najčešće jeste stručno lice, tj arhitekta. Može i da bude onaj koji je naručio rad, npr ti lično, ako imaš zvanje ali to nije baš pametno uraditi. I to je sve slovo zakona, nije to nikakvo teranje mode.
Iskuliraj malo sa nadrkanim komentarima oko nečega što slabo znaš.
Poslednja izmena od starac vujadin u 21 Nov 2013, 23:37, izmenjeno 1 put ukupno.
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

rece ti covek da nece da placa "parazite" da mu se setaju po bausteli... ne nego ce da gura kolica sa radnicima, da ti pokaze kako je vredan :kezo: :kezo: :kezo:

cudno kako imas razumevanja za niske plate u SRB sto se tice nadzornih organa, placanja firmi koje smeju da rade to sto radis( ne znam kako ces prijaviti radove sa tim majstorima ako nemas dipl. gradj. inzinjera ili dipl. arhitektu koji vodi posao-moze i samo gradj inzinjer(sa visom za manje objekte)), mada pretpostavljam da ti dozvola i ne treba, pa to je samo porodicna kuca :kezo:

sa druge strane nemas razumevanja za ljude koji su nasledili stan i nemaju pare da odrzavaju fasadu zgrade, nego rece da bi ih isterao i poslo u sumu... ovde si zaboravio kakve su im plate i da jedva prezivljavaju?
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

Za dobro gradjen objekat treba postovati Normarive i pravila. Svaki palir ima pravilo.

Ali zato priuceni majistor i sve olako shvataju a ne znaju da formiraju niveletu zida samo kanap i udri ne znaju da naprave sjstem odredjivanja ugla na terenu ne pravilno koriscenje parnih brana secenje binora u zoni da bi se lakse postavio...

slazem se sa starcem. Sve je tako.

Posto mi je posao izmedju ostalog nadzor sta sam sve video nisam mogao da verujem. A kao majistori ceo zivot. Takve geske da potpuno izgubi smjsao pozicina koju rade armatura hidro postavke cevi ispod hidro voda struja koja uvrozi hidro. Rogovi a tesarske igranke i gluposti da ne spominjem.ne znanu da formiraju rastere da budu u vinklu nego sve otprilike...

Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
Poslednja izmena od swemir u 21 Nov 2013, 23:50, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

U sustini nasi majstori su uvek "pametniji" od onoga ko je projektovao zgradu pa izmisljaju i rade kako je njima lakse. Zato se i desavaju takve stvari.
Slika
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Tako je. Zbog svega toga i razmisljam o montaznoj kuci - tu ne znam kakav debil da montira pa tesko moze da sjebe ako je sve vec iseceno i spremljeno po meri i to identicno je vec radio gomilu puta...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

BAJKER napisao:U sustini nasi majstori su uvek "pametniji" od onoga ko je projektovao zgradu pa izmisljaju i rade kako je njima lakse. Zato se i desavaju takve stvari.
majstor je tu da radi ono sto mu se kaze, ima slucajeva gde i posle 30godina rada odlicni majstori nemaju pojma da procitaju projekat(to i nije njegov posao pa ne mora ni da zna) :)
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

starac vujadin napisao:Iskuliraj malo sa nadrkanim komentarima oko nečega što slabo znaš.
Ja zaboravio da sam usao u diskusiju sa covekom koji sve zna i koji se u sve razume...duboko se izvinjavam zbog pocinjene greske.

Nisi ni procitao moj post a drzis mi predavanja sta i kako treba da bude :kuku:

@ADrei

Nisi vise interesantan ;)
I kaze se inzenjer a ne inzinjer ako nisi to jos naucio na fakultetu...
swemir napisao:Ali zato priuceni majistor i sve olako shvataju a ne znaju da formiraju niveletu zida samo kanap i udri ne znaju da naprave sjstem odredjivanja ugla na terenu ne pravilno koriscenje parnih brana secenje binora u zoni da bi se lakse postavio...
Ne razumem zasto neki inzenjeri imaju potrebu da po "default-u" pisaju po majstorima.
I majsotra kao i inzenjera ima dobrih i losih...mi ovde valjda pricamo o onim dobrim.
Ako ti za svaku sitnicu trebas da ides iza majstora i govris mu sta da radi, onda definitivno imas posla sa losim (nikakvim) majstorima.
Poslednja izmena od Floyd u 21 Nov 2013, 23:52, izmenjeno 1 put ukupno.
ADrei
Reactions:

Post od ADrei »

kad ne znas sta da odgovoris jer vidis da nisi u pravu onda mi napises da nisam vise interesantan...zanimljivo :)
vrlo moguce da sam pogresio, gramatika me nikad nije zanimala a mislim da cu preziveti i bez nje(meni nije tesko da priznam da nesto ne znam)... a sa ovom temom nema nikakve veze ;)

edit: moram te razocarati, ispravno je reci i inzinjer i inzenjer...
Poslednja izmena od ADrei u 22 Nov 2013, 00:04, izmenjeno 1 put ukupno.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ne kazem da nisi u pravu, nego nemam sta da ti odgovorim kad me podhebavas kao klinac...
Ja sam malo stariji od tebe pa mi takva "sala" nije interesantna.
Odgovori