Kucu bi zidao sam kao i svi ostali naravno

ne ja se ne nerviram uvopste, kuce same govore za sebe kako i koliko kvallitetno su uradjene

A vidis, radove su tu nadgledali razni inzenjeri...methane.master napisao:Samo sa zgrada starih par godina otpadaju fasade i izolacija.Što je najgore, i na vrlo skupim lokacijama.
Sent using Tapatalk
Ne, Floyd, nego postoji knjiga koja se zove građevnisnki dnevnik i koju svako gradilište koje ima građevinsku dozvolu mora da ima. Tu knjigu potpisuje nadzorni organ. To lice na sebi ima veliku odgovornost jer ono odgovara za izvršene radove. Zbog toga to najčešće jeste stručno lice, tj arhitekta. Može i da bude onaj koji je naručio rad, npr ti lično, ako imaš zvanje ali to nije baš pametno uraditi. I to je sve slovo zakona, nije to nikakvo teranje mode.@Starac
Ti se pravis Svajcarac, pa ne znas kako je sagradjena velika vecina kuca u Srbiji?
Mnogi su uzimali samo majstore na dnevnicu a fizicke poslove obavljali sami a ti pricas o nekoj ekipi koja bi cenu gradnje udvostrucila.
majstor je tu da radi ono sto mu se kaze, ima slucajeva gde i posle 30godina rada odlicni majstori nemaju pojma da procitaju projekat(to i nije njegov posao pa ne mora ni da zna)BAJKER napisao:U sustini nasi majstori su uvek "pametniji" od onoga ko je projektovao zgradu pa izmisljaju i rade kako je njima lakse. Zato se i desavaju takve stvari.
Ja zaboravio da sam usao u diskusiju sa covekom koji sve zna i koji se u sve razume...duboko se izvinjavam zbog pocinjene greske.starac vujadin napisao:Iskuliraj malo sa nadrkanim komentarima oko nečega što slabo znaš.
Ne razumem zasto neki inzenjeri imaju potrebu da po "default-u" pisaju po majstorima.swemir napisao:Ali zato priuceni majistor i sve olako shvataju a ne znaju da formiraju niveletu zida samo kanap i udri ne znaju da naprave sjstem odredjivanja ugla na terenu ne pravilno koriscenje parnih brana secenje binora u zoni da bi se lakse postavio...