TV - Audio - Video - bela tehnika
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Re: TV - Audio - Video - bela tehnika
Stello proban i ne svidja mi se...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
A sta bi preporucili od AV risivera u srednjoj klasi? Eventualno neke 5.1 zvucnike. Vec 15 godina slusam HK 610 i Infinity reference 10i.
TT
TT
A jel i ovo probano, za te novce?Delija napisao:Stello proban i ne svidja mi se...
- Delija
- Kontakt:
@zuzazu
Da me ne shvatis pogresno, Stello je odlican DAC, ali mi ne prija njegov karakter zvuka - nisam bas pristalica "gramofonskog" zvuka, volim malo vise rezolucije, detalja i dinamike.
Nisam ni video nigde u Srbiji Havana DAC. Po "malcice" zastarelom dizajnu rekao bih da isto vuce na tu stranu kao i Stello... Gresim li?

Morao bi i zvucnike da menjas inace nema smisla.
Da me ne shvatis pogresno, Stello je odlican DAC, ali mi ne prija njegov karakter zvuka - nisam bas pristalica "gramofonskog" zvuka, volim malo vise rezolucije, detalja i dinamike.
Nisam ni video nigde u Srbiji Havana DAC. Po "malcice" zastarelom dizajnu rekao bih da isto vuce na tu stranu kao i Stello... Gresim li?
Koliko para bi izdvojio? Srednja klasa je sirok pojam i to otprilike znaci receiver od ~800-900 evra pa na gore i to za nisku srednju klasu...Heinz napisao:A sta bi preporucili od AV risivera u srednjoj klasi? Eventualno neke 5.1 zvucnike. Vec 15 godina slusam HK 610 i Infinity reference 10i.
TT

Morao bi i zvucnike da menjas inace nema smisla.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Gresis.Delija napisao:@zuzazu
Stello je poznat po svome detaljnom, mozda cak i suvise klinickom i analiticnom zvuko, sto mozes pronaci na svakom njegovom testu.
Zato sam ti i kao opciju 2 predlozio Havanu, koja je karakterom potpuno drugacija, jer sam smatrao da ti se navedeni karakter Stella nije svideo.
http://www.head-fi.org/t/421491/mhdt-ha ... c-showdown
Ja za onaj moj 2god stari crknuti Onkyo 609 dobio u zamenu novi 727
Dve generacije noviji i klasu iznad
Da su us..li motku za medalju jesu, da znaju pravi nacin da se iskupe, znaju
Ako pokvarim i ovaj, mozda dobijem seriju 8

Dve generacije noviji i klasu iznad

Da su us..li motku za medalju jesu, da znaju pravi nacin da se iskupe, znaju

Ako pokvarim i ovaj, mozda dobijem seriju 8

- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Mozda da zakljucam temu dok se ne ponovim.
Sent from my HTC One V

Sent from my HTC One V
Molim preporuku za 42" lcd TV, bilo bi dobro da ima wifi i media player. Cena je bitna, estetika ne baš, vox-olike marke nisu opcija.
- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Pominjao sam u nekom postu - LG 42LN575 ili Samsung UE42F5500. Oba imaju integrisani wi-fi risiver i media plejer sa podrškom svih formata (i titlova). LG ima i satelitski tjuner.
edit: Probaj da pronađeš negde, ako dolazi u obzir 2" manja dijagonala, Samsung UE40ES5500. Jeste da je model iz 2012 godine, ali je odličan TV klase koju želiš.
edit: Probaj da pronađeš negde, ako dolazi u obzir 2" manja dijagonala, Samsung UE40ES5500. Jeste da je model iz 2012 godine, ali je odličan TV klase koju želiš.
- Delija
- Kontakt:
Ne bih se bas slozio. Ono sto je meni falilo su rezolucija, a najvise dinamika. Da ne kazem da me je smorio. Cambridge Audio 840C mi je bio mnogo zivlji, iako je umeo da se "izleti" ponekad. Zavisi to sve naravno i od sistema, ali nisam jedini sa takvim utiscima...zuzazu napisao: Gresis.
Stello je poznat po svome detaljnom, mozda cak i suvise klinickom i analiticnom zvuko, sto mozes pronaci na svakom njegovom testu.
Zato sam ti i kao opciju 2 predlozio Havanu, koja je karakterom potpuno drugacija, jer sam smatrao da ti se navedeni karakter Stella nije svideo.
http://www.head-fi.org/t/421491/mhdt-ha ... c-showdown
Ocekujemo ostru repliku zuzazu-a!!!
- Delija
- Kontakt:
XaxaSloba napisao:Mozda da zakljucam temu dok se ne ponovim.![]()
Sent from my HTC One V

O'sh da se menjamo - HiFi za krov nad glavom?

Laki021 napisao:Ocekujemo ostru repliku zuzazu-a!!!

Poenta je u tome da je sve oko HiFi-ja relativno iliti zavisi sa cime se poredi. Cesto ne moze da se kaze da je nesto bolje - jednostavno je drugacije i nekome i nekom sistemu manje ili vise lezi.
Recimo, EMU 1212M je jako dobra zvucna karta - DAC deo je identican kao na 1818M, karti od 500 evra, ali se jednostavno nije slagala sa Jamo D830 kutijama koje sam imao u tom trenutku. Audiofilski snimci su zvucali fenomenalno, ali cim je malo slabija produkcija zvucalo je kao kanta

Ocekujem ostru reakciju moderatora i da ti objasne da se ne postuje vise postova za redom 
Potpuno mi je jasna relativnost u HiFi svetu. (Plus placebo koji je posebna tema
)

Potpuno mi je jasna relativnost u HiFi svetu. (Plus placebo koji je posebna tema

- Delija
- Kontakt:
Pa jbg, kad ulecete sa odgovorima, a vec sam se smorio edit-ujuci svoje odgovore i ubacujuci citate 

- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Rešeno je i bez opomene, i to već drugi put danas (istom autoru).