Delija napisao:@Floyd & Sloba
Nije bash toliko jednostavan odgovor iliti ovaj Harman je dosao posle Yamaha-e

Pre njega je tu bio HK6500.
Za prednje zvucnike Yamaha sluzi samo kao predpojacalo.
Kada je posao cistog pojacala u pitanju receiver-i nisu bas sjajni iliti naravno da je bolje stereo pojacalo kome je samo to funkcija. Ovaj receiver je kostao nekih 800-900 evra (niza srednja klasa), pojacalo nekada davno oko 3500 DEM (top model u zlatno doba Harman-a - tada je "marka" bila daleko jaca), a recimo da mu po stereo performansama tesko moze prismrdeti neki danasnji A/V receiver jeftiniji od 3-4k evra. Malo komplikuje pricu to sto signal "prlja" to sto prolazi kroz Yamaha-u, ali time dobijam fleksibilnost (sve preko jednog daljinca, dodatna skretnica i podesavanje subwoofer-a, itd...) tako da sam spreman na kompromis.
Ok, sad je malo jasnije

Jesi li uradio i zvucnu izolaciju prostorije?
Ja bez toga ne smem ni da razmisljam o nekom ozbiljnijem hi-fi sistemu a da bi to radio, trebam da imam svoj stan

Zapravo mene vise zanima dobar home theater (AV receiver + 5.1 set zvucnika) a mislim da bi mi on zavrsio i moje potrebe za zvukom...mada znam da audiofili to odvajaju.
Sloba napisao:Šta ima od 4K signala u Švicarskoj?
Kao sto rece Laki, nema nista a verujem da nece ni biti u skorijoj buducnosti.
Ja sam FHD TV kupio kad nije postojao ni jedan komercijalni HD kanal. Masovni prelazak emitera na HD je poceo pre god-dve dana.
Sledeci put se necu zahebati da platim +1000e jos jednu nalepnicu na ekranu
Nego, kad smo kod TV-a...gledao sam skoro onu novu Samsung plazmu (F8580) i ne svidja mi se slika.
Kontrast je slab a uglovi gledanja katastrofa. Jedino sto lepo izgleda.
Za mene i dalje najbolju sliku ima Sony W9, neki LG (ne znam oznaku ali u toj cenovnoj klasi) pa tek onda Samsung serija 7 i 8.
Jedino sto me vuce prema Samsungu je dostupnost nekih aplikacija koji su meni interesantne.
Laki021 napisao:Plus, ako kupujes dogodine tv, neces valjda uzeti HD pa za godinu dve kad 4k postane masovno menjati TV.
Ja hocu jer ne bih da dam 2000 vise za nesto sto cu koristiti za 2-3 godine.
Em ce tad da takvi televizori budu jeftiniji, em ce taj sto sad kupim, biti boolja.