Baksuz razmišlja o promeni auta

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Zaključana tema
izmedju 3 i 20 karak
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:37

Re: Baksuz razmišlja o promeni auta

Post od izmedju 3 i 20 karak »

Taj 308 sw ne deluje loše. Osim cene :(
Korisnikov avatar
krstin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:10

Post od krstin »

Vidim palo neko pljuvanje po QQ-u :ccc:
1. Sto se tice motora, fali mu obrtnog momenta, ali nije da je nedovoljan za QQ. Fali mu i sesta brzina, ali ima dosta kratke stepene prenosa i ubrzanja su solidna. Takodje verujem da ce i maksimalna brzina od 180 kmh svima biti dovoljna. Kod nas je vozen i vise po cajgeru... Cisto sumnjam da Yeti sa 1.2 motorom ima bolje performanse...
2. Potrosnja u gradu je oko 9,5 litara ako se vozi normalno.
3. Prostora ima slicno kao u Scenicu. (Scenic nam je bio prosli auto). Dobro, mozda na zadnjoj klupi prostora za noge ima za nijansu manje, i sedista se ne pomeraju i nisu odvojena kao Scenicu. Ali nije tacno da je Scenic po tom pitanju drasticno bolji. Sto se tice prtljaznika, cetvoroclana porodica se bez problema spakuje i za letovanje i za zimovanje.
4. Sto je najvaznije - pouzdanost. QQ do sada nije imao nikakvih kvarova, a posle skoro 50.000 km nema nikakvih tragova pohabanosti i slicno. Unutra je jos uvek kao da je juce izasao iz salona.
Slika
izmedju 3 i 20 karak
Reactions:

Vozio sam taj 1.6 QQ. Veruj mi, ubrzanje je znatno bolje u Yetiju 1.2 TSI. Potrošnja je za 1 l manja u Yetiju po gradu, kako ja vozim.
Ovo ostalo si u pravu, što se tiče zadnje klupe, gepeka i pouzdanosti.

Pošto nikako ne mogu da se uklopim u cene onoga što mi treba, kontam da moram smanjiti kriterijume. Ono što je najrealnije da se smanji je zahtev za gepekom. Pošto mi pun gepek treba samo jednom ili dva puta godišnje, u tom slučaju može da se koristi i krovni. Svakako sam se pakovao sa krevecem i kolicima u Yetiju.

Edit: ono što ne mogu da smanjim je tri dečija sedišta na zadnoj klupi. Jako sam striktan oko toga. Deca moraju da sede u svojim sedištima.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Edit: ono što ne mogu da smanjim je tri dečija sedišta na zadnoj klupi. Jako sam striktan oko toga. Deca moraju da sede u svojim sedištima.
To je glavni razlog zasto ti preporucujem veci MPV ili karavan.
308SW sto je predlozio NexT je dobra solucija ali ja bih na tvom mestu ipak gledao MPV jer je mnogo prakticniji za namestanje dece u sedista.

Slika

Ova zadnja sedista naravno nemoras da koristis ali znaju da budu itekako prakticna ako trebas da povezes jos nekog :)
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

Steta sto kod nas nema u ponudi Kia Carens (ili mozda gresim da je nema) jer je naglaseno siroka nazad a verovatno bi se i cenom uklopila bar neka benzinjara.
Moj brat ima carens 2.0 crdi 140 ks i za porodicu je fantastican mislim kome se taj koncept svidja a i sama Kia.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

U Fifth Gear-u su testirali šta se događa sa putnicima u trećem redu sedišta prilikom udara od pozadi. Ko nije gledao, neka pogleda. Sve u svemu, opasno mesto za sedenje.
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

bas tako..
i bez fift gira je jasno da su ta sedista ne daj Boze opasna tako da ja dete tamo nikad ne bih seo a i licno smatram da su u 99%slucajeva nepotrebna .
Konkretno na sve to u Carensu jos i lagano skripucu sklopljena na drndavom putu,verujem da je i kod ostalih slicno .
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

A sta mislis o Altei XL ? Mislim da je idealna za tvoje potrebe. Ima puno prostora na zadnjim sedistima,koja su klizna,velik gepek sa 560 lit. Ako hoces bas novu,moja preporuka ti je Asta iz NS,veoma su korektni i spremni za dogovor. Pogledaj ovu staru 6 meseci iz Weltauta. http://www.weltauto.rs/weltauto/rs/LIST ... st.htm&ml=
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Sloba napisao:U Fifth Gear-u su testirali šta se događa sa putnicima u trećem redu sedišta prilikom udara od pozadi. Ko nije gledao, neka pogleda. Sve u svemu, opasno mesto za sedenje.
To su ionako pomocna sedista koja se ne koriste stalno.
Kome treba pravi treci red sedista bira veliki MPV.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Predloženi 308SW vozi ženina sestra od tetke i imao sam prilike da se vozim na zadnjem sedištu jedno 200km, nas troje pozadi. Dobra stvar je što su sedišta odvojena i imaju razna podešavanja pa i delimično obaranje naslona. Međutim, kako ona kaže, sedišta su dosta loša, neudobna poprilično. Prvenstveno se njen zaključak odnosi na prednja sedišta jer je ona ili vozač ili suvozač, ali i mi pozadi smo posle 200km autoputem izašli malo ukočeni.

Meni se sviđa ideja za Alteu, mada je nikad nisam vozio, ali mi se auto kao auto dopada.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Uvek kada se nešto napravi ni iz čega mora se se primetiti gde se varalo. Ako su tri odvojena sedišta sa svim podešavanjima stavljena na mesto gde bi trebala biti standardna klupa, moraju biti takva kakva su. Kao i kod Multiple - stavili su tri sedišta napred, ali su sedišta dimenzija kao u autobusima gradskog prevoza. Takođe i prostor za noge pozadi u manjim kolima. Usprave sedalni deo i naslon sedišta, sedi se uspravnije i odmah se za noge ukazuje više prostora. Da "zavale" sedišta kao u nekoj beskompromisnoj limuzini, ostalo bi duplo manje mesta za noge i auto ne bi bio upotrebljiv.
izmedju 3 i 20 karak
Reactions:

Posle razbijanja glave nekoliko dana, gledanja gomile modela, premeravanja svega i svačega, došao sam do zaključka da je možda najbolje da promenim logiku razmišljanja. Tražio sam veliki auto da bih imao sve u jednom. Ali to nema za pare koje ja nameravam da potrošim. Zato je nova logika sledeća:

1. Prodam Yetija i ženinu Corsu 2005. Dodam par hiljada.
2. Kupim sebi neki manji auto, nov, udoban za međugradsku vožnju. Pošto se uglavnom vozim sam, nema razloga da vučem 2 t teškog Orlanda svuda sa sobom. Ušteda na gorivu je sigurna. Prelazio bih ovim autom 20.000 km, možda i više.
3. Kupim 3-5 godina star auto u koji mogu da potrpam svu decu. Recimo C4 Picasso, Scenica, ili tako nešto. Taj auto vozim popodne kad idemo svi negde, i na duža putovanja. Godišnje bi taj auto prelazio 10.000 - tak hiljada. A može i žena da ga vozi, i da ona razvozi decu kuda treba.

Šta mislite o ovome?
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Sa dva ili više aktivna vozača u kući, u bilo kojoj varijanti sa dva auta ići na jedan nije dobro (ako sam uopšte dobro razumeo tvoje razmišljanje).

edit: Biće da nisam dobro razumeo. :D Jedan mali da se vrti po gradu i za posao, drugi veliki porodični. To je zakon.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Sa novim 'nemcem' si imao toliko problema i sada bi prešao na 3-5 god starog francuza. Ti si baš mazohista :)
Zaključana tema