Brisači
Re: Brisači
Zavisi i od šoferke.
Tapatalk 4
Tapatalk 4
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
I od federa na polugama. 

- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
Re: Одг: Brisači
Ovi brisaci po mom iskustvu nisu za preporuku!
Jesu jeftini i sasvim ok brisu ( po gradu)medjutim gornja povrsina im je okruglasta tj nemaju izrazen spojler kao klasican aero brisacu tako da se pri 130 kmh (na focusu) od brzine podize leva strana vozackog brisaca a na 150 kmh obe starane i nema vise brisanja.
Sve u svemu nepreporucljiv brisac....ja sam na kraju morao voziti 120-130 kmh jer preko te brzine od kise nisam nista video.
Vidim da i Dunlop brisaci imaju takodje gornju povrsinu bez izrazenog spojlera tako da sam ih preskocio posle prethodnog iskustva.
neXus
Za Fokusa original u Grandu kosta 4.000 din ili nasto manje
Apsolutno se isplati, jer su bolji od svega sta sam probao
Apsolutno se isplati, jer su bolji od svega sta sam probao
- sasa lbg
- Kontakt:
Verujem ti...ovo sam kupio kad je padala prva jaca kisa...do sada nisam kupovao brisace samo sam menjao gumice na postojecim medjutim 7 -8 godina starosti je ucinilo da su metlice dotrajale.
Jedno pitanje...jel ti brisaci i Grandu imaju identicno kopcanje kao orginali koji se dobijaju na Fordu? Ili isto imaju one kojekakve budze koje podizu polugu brisaca kad se postave?
neXus
Jedno pitanje...jel ti brisaci i Grandu imaju identicno kopcanje kao orginali koji se dobijaju na Fordu? Ili isto imaju one kojekakve budze koje podizu polugu brisaca kad se postave?
neXus
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Одг: Brisači
A ja razmišljao da uzmem te Alca...
@Sasa lbg
Po kiši i nije pametno voziti brže od 120-130 km/h, često ni toliko.
Tapatalk
@Sasa lbg
Po kiši i nije pametno voziti brže od 120-130 km/h, često ni toliko.

Tapatalk
- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Ne mora biti kiša... npr. hoćeš da opereš šoferku u toku vožnje. 

Dunlop imaju izražen spojler, tj ceo je brisač zakošen, stiska kao lud na većim brzinama, pa nekad zaškripe, ali uvek dobro brišu. Sa moje strane su za preporuku.sasa lbg napisao:Ovi brisaci po mom iskustvu nisu za preporuku!
Jesu jeftini i sasvim ok brisu ( po gradu)medjutim gornja povrsina im je okruglasta tj nemaju izrazen spojler kao klasican aero brisacu tako da se pri 130 kmh (na focusu) od brzine podize leva strana vozackog brisaca a na 150 kmh obe starane i nema vise brisanja.
Sve u svemu nepreporucljiv brisac....ja sam na kraju morao voziti 120-130 kmh jer preko te brzine od kise nisam nista video.
Vidim da i Dunlop brisaci imaju takodje gornju povrsinu bez izrazenog spojlera tako da sam ih preskocio posle prethodnog iskustva.
neXus
Tapatalk 4
- sasa lbg
- Kontakt:
E sad jbg znao sam da ce te se uhvatiti za brzinu....130 ili 150 kmh je nista na autoputu ili nekoj Vojvodjanskoj ravnici.
Danlop...kad sam ih gledao u kutiji ne videh spojler ali nije ni bitno.
neXus
Danlop...kad sam ih gledao u kutiji ne videh spojler ali nije ni bitno.
neXus
- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
To je brzina na kojoj Punto počinje da uvlači stajni trap pa se Saletu čini mnogo po vlažnom. 

- sasa lbg
- Kontakt:
Sasa
Znaci mozes kupiti i Alka brisace
neXus
Znaci mozes kupiti i Alka brisace

neXus
Ih, na toj brzini ti ne trebaju brisaci. Meni kad proletos kada se oalabavio onaj saraf na makazama od brisaca, kisa padala kao nenormalna, silne poplave u Slavoniji, ali na auto putu ti ne trebaju brisaci. Cepas 150, voda samo klizi prilicno brzo sa stakla, brisaci samo remete. Kada jednom krene voda, ustali se i samo nestaje sa soferke. Mozes normalno voziti. E sad problem nastaje na manjim brzinama i kada padne mrak, pa se upale svetla 

- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Meni ovi Alca nisu pravili probleme ni pri 180 km/h po kiši, 'bemliga... definitivno najbolji brisači koje sam imao, već 6 meseci služe odlično.
sent from Optimus 4X HD using Tapatalk 2
sent from Optimus 4X HD using Tapatalk 2
Ja bih kupio original za moj auto u nekom opel centru, ali plasim da sunem tolike pare, a opet dobijem govno od brisaca