Zimske gume - da ili ne?

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Re: Zimske gume - da ili ne?

Post od Gaginh0 »

Kleberke imaju istu cenu kao i Wintere, ili je +/-200din razlika. E sad, pitanje je koja je od ove dve gume za nijansu bolja.

Sve u svemu uvek ce biti onih koji ce kenjati po Winterama i onih koje ce Wintere zadovoljavati. Kao sto dunx81 kaze, i moj cale je isto prosao sa Winterama, do duse sve po Vojvodini, ali nije imao nikakvih problema, s tim da nije pokusavao da se penje na planine. Sto implicira da je za Vojvodinu i ravnicu sasvim dovoljna Wintera....

@ Ogi - Zvale su se pre Wintera pa su ih ja mislim Turci tuzili, pa su promenili ime u Winter1, a ja i vecina ovde pise "Wintera" zato sto je tu rec lakse menjati po padezima, a svi znamo na koju se gumu misli :)

Inace kad je vec toliko prodavana mogli su neki update napraviti sto se tice performansi, smese, sare... :pardon:
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Ma znam i ja je isto tako zovem. Isto mi nije jasno kao i tebi, prave istu sugavu gumu 10 godina, ja kada je vidim kako izgleda meni bude lose sto ipak ne znaci da je za bacanje, evo kupio sam caletu 2 pre 5 dana ali brate bez ikakve promene sve ove godine, jos kao kupio ih je Michelin?! Pa oni bi trebalo da izbacuju i nove gume, mislim na Tigar generalno.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Pa ta CrisAlp 2 je bila jako dobro kotirana na Adacu, i lepo je sluzila po snegu. Problem je sto su te zimulje shit po suvom, i to malo vise nego sto covek ocekuje. Cena je bila 20 ak posto jaca od Tigerke

Sent from my ZTE-SKATE
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Slazem se da Winter1 nije najbolja guma, ali je za sneg solidna, dok znate za neke granice. Tacno je i da je na vlaznom losa, pa treba biti pazljiv.
Dakle, ako ste u glavi raskrstili da ne mozete sa lowcost gumom biti Sumaher na putu, sve je OK. Po vlaznom vozim vrlo pazljivo. To nije 30km/h, ali vodim racuna o rastojanju i ne sprovodim manevre koje po suvom i na letnjim gumama nekada mozda bih.

Sa Winterom na Cliu sam isao na Kop po mecavi i vratio se. Doduse, drugi put sam ipak isao polupremium Quattrom - na 16" Winterama :kezo:
Februara 2012.po onom iznenadnom kolapsu, Octaviom sam se pentrao po Karaburmi, a onda i uz Maksima Gorkog, dok su mnogi stajali ili isli unazad. Ne mislim da sam neki ekstra vozac, niti da je guma najbolja, ali treba imati mere i samo lagano. Slazem se i da je bolje imati bolje zimske od Winter1, ali i sa tim boljim, kakve god bile, treba imati meru. Na svoj auto verovatno ne bih stavljao Winter1, zato sto u BGu (bar tamo kuda se ja krecem) nema preterano snega po ulicama (zanemarljiv je broj dana), tako da bih sigurno birao gumu sa boljim karakteristikama na mokrom. Neki i sa letnjim gumama izadju po snegu na vr' brda...

Kako god da se okrene, nije ovo bila pohvala Tigru, ali nije bas ni sve tako crno.
Poslednja izmena od pedja u 30 Nov 2013, 20:31, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ma guma svaka je onoliko dobra koliko je dobar onaj za volanom
Korisnikov avatar
Nemanja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:05
Garaža: Audi

Post od Nemanja »

Čitao sam, negde da Michelin pneumatici: "made in German", "made in France" i "made in Spain" nisu isti po kvalitetu. Dal je ovo tačno ili je samo još jedna od praznih priča?
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Obično se različite dimenzije prave u raznim fabrikama, tako da iz više razloga priča može da stoji.

Da se vratimo na Winter1, što se tiče udobnosti i tišine, preporodio sam se u odnosu na Semperit. Na suvom je stvarno perfektna, dušu sam joj vadio juče, po vlažnom sam u svakom slučaju oprezan, šta god da je na felnama, tako da nema problema. Spremni smo za sneg.

Tišinu moram još jednom da podvučem, stvarno je pesma sad voziti auto. Do 120 auto buvkalno lebdi na vazduhu, a onda počne polako da smara vetar. Do pre mesec dana sam imao sumnje da mi je crkao neki ležaj napred...
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Re: Одг: Zimske gume - da ili ne?

Post od dag81 »

Odlicno si napisao, lebdi. Mislim takav je i grip.
Stvarno bi mogli neki test da odradite na okupljanju. Naglo kocenje sa npr. 70-80km/ h.
Ima raznih guma i klasa na forumu, pa da vidimo gde je taj Tigar kog najvise mrzim a kog istovremeno najvise imam u prodavnici.

Послато са GT-I9001 користећи Тапаток 2
Korisnikov avatar
sashicus
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 10:43
Garaža: lancia lybra 1.9 jtd

Post od sashicus »

Trebalo bi da sam malopre napisao post, ali nesto se iskundacilo...
Elem, prosle zime sam na proslom autu imao nove save eskimo, sada na ovom imam cuvene tigrove wintere (sticajem razlicitih okolnosti...) druga im je sezona.. Samo mogu da potvrdim ono sto su mnogi pisali i sto pokazuju testovi, na vlaznom proklizavam tamo gde nisam sa savinim eskimkama u istim uslovima, tako da sledecu gumu koju budem kupovao sigurno nece biti winter1, moguce ali pod uslovom da im testovi ili iskustva drugih budu bolja...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Dok ne izbace novi model ništa od poboljašanja. 100 godina iste gume prodaju.
Korisnikov avatar
sashicus
Reactions:

Post od sashicus »

Na to sam mislio, bar neku restilizaciju ;-)
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Sta bre vi hocete? Pa promenili su iz WinterA u Winter1 :kezo:
Korisnikov avatar
sashicus
Reactions:

Post od sashicus »

Eee, ako malo bolje zagledas, ova jedinica iz "winter1" je integrisana u trougao, i ta celina kao takva opet podseca na "A". Opasnici jedni :-)
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Post od dag81 »

Pre nekih nedelju dana na neki Kangoo montiram 4 Winter1 175/65R14
Firmin auto, zena dobila tacno para, direktor se ne javlja, i stavimo mi gume na kocka felne, skoro kocka, jer nije dobila novac i odovrenje za ispravku istih. Celicne su u pitanju. Ja ih iscekicam, ispravim malo rubove, reko da bar ne ispustaju i naglasim da je vrlo verovatno da ce da trese.
Dolazi zena sutradan, kaze direktor odobtio ispravku. I sad prica kako je isla ne znam gde, da se trese ceo auto, i kao koje su to bre gume, klize kao lude na vlaznom. Ja reko Winter 1. Kaze ona katastrofa, pa sto ste te stavili. Pa reko vas direktor je zvao pitao za cene i ta je najpovoljnija bila, iako je za 250dinn vise imao Save S3+, Ona za glavu.
A da, skinuli smo katastrofa gume, 2 iste dijagonalno, i ostale 2 razlicite, i sve katastrofa.

Bem ti ala je pljujem, ali oprostite, stvarno je ne volim jer sam je vozio i znam sta je pogotovu posle 10ak hiljada km.
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

drug treba da kupi 225/45/17... prvo je hteo da uzme winteru jer je cuo da je najbolja :kezo:
ubedio sam ga da doda jos malo para i sad se dvoumi izmedju Barum Polaris 3 i Sava Eskimo HP (valjda je HP model)... sta je bolje od te dve za sneg (bitnije je za sneg nego po suvom/vlaznom posto zivi na nekom brdu pa da moze da izadje)?

edit: jel se zna kad ce da izadje TS850 u 225/50/17?
na autu su mi TS830P al su prednje na oko 5-5.5mm pa razmisljam da uzmem 2 nove posto verujem da bas i nisu sjajne za sneg (zadnje su dobre)... jel je TS850 manje bucna od TS830P?
generalno moja najveca zamerka contiju je buka na autoputu, isto mi je bilo i sa TS810... mozda tako i mora kod zimskih, ne znam, nista drugo nisam ni vozio :)
Odgovori