1000 zašto - 1000 zato!
Re: 1000 zašto - 1000 zato!
Pa to, pitanje je koliko se kompresor u stvari pali i kako uopšte znaš da li radi.
U svakom slučaju fabrika verovatno smatra da AC treba da bude uključen na auto, moje iskustvo je da ako ga jednom odmagljujem sa klimom posle će mi se generalno mnogo više magliti i zato uvek zimi gasim ac.
U svakom slučaju fabrika verovatno smatra da AC treba da bude uključen na auto, moje iskustvo je da ako ga jednom odmagljujem sa klimom posle će mi se generalno mnogo više magliti i zato uvek zimi gasim ac.
Mene zanima da li trosi vise goriva sa upaljenom klimom zimi?
A da ne ide isti vazduh,to je 100% provereno,jer kada upalim AC i zimi,smrdi mi iz klime,jer imam taj problem vec 4 godine na kolima,a kada ne upalim,ne smrdi nista.
A da ne ide isti vazduh,to je 100% provereno,jer kada upalim AC i zimi,smrdi mi iz klime,jer imam taj problem vec 4 godine na kolima,a kada ne upalim,ne smrdi nista.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Moze da se iskljuci, odnosno ponisti. ;-)Ogi napisao:Nije automatska ali se pali kada god upalim auto i ukljucim ventilaciju a duvanje je ukljuceno prema soferci, znaci uvek.
A klimu ne volim ni leti a kamoli zimi.
Re: Одг: 1000 zašto - 1000 zato!
Meni se sluzbena Astra nenormalno maglila pa sam celu zimu vozio s klimom. Sad da li i koliko kompresor radi-nemam pojma al drzao je koliko toliko odmagljeno. Kako je ugasim,kolaps.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ako je kompresor upaljen mora da trosi vise, tu nema price, sad, koliko tacno vise, samo je to pitanje.Xepoj87 napisao:Mene zanima da li trosi vise goriva sa upaljenom klimom zimi?

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Ako se stakla odmagljuju radi kompresor i trosi vise goriva, obicni kompresori isto kao i leti, scroll manje jer ne rade punim kapacitetom.
Sent from my Lumia
Sent from my Lumia
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Vrlo kratko radi, tako da je sigurno zanemarljivo.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Bojim se da se kompresor ne pali, jer bi se to osetilo po opterećenju motora i trenutnoj potrošnji. A ipak se odmagli.
EDIT: manuelna klima kod mene.
EDIT: manuelna klima kod mene.
Poslednja izmena od Heinz u 29 Nov 2013, 12:54, izmenjeno 1 put ukupno.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Na Civic-u se provereno pali, sto se i cuje (kad si van auta) i oseti po broju obrtaja motora u leru.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Meni se kada na minusu upalim klimu, ne odmagljuje nista brze, nego bez nje. Sto znaci da se kompresor sigurno ne pali.
Jel mogu to nekako premostiti? Ne da se pali kompresor, nego da odmagljuje nekako, a da to nema veze sa kompresorom?
Jel mogu to nekako premostiti? Ne da se pali kompresor, nego da odmagljuje nekako, a da to nema veze sa kompresorom?

- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
Jel ok da drugar stavi akumulator od 66 ampera u Astru H, 1.3CDTI?
Nek stavi koliko pise i koliko je bio fabricki
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ako se ne varam, fabrički je 65Ah tako da može slobodno. Inače, za taj model se nudi svašta... http://www.rexbo.eu/opel/astra-h-04/1-3 ... ery-100042
Posetite www.garaza.rs !
Meni je u istoj astri samo 1.9 bio fabricki 60A. Posle toga stavio white horse od 60A, i vozio ga skoro 4g. Doduse posle isteka druge godine sam ga u garanciji zamenio za nov 
Sad sam stavio polovan bosch od ~70A ne znam tacno, koji je bio otpisan, ali evo radi kod mene
Uzeo sam samo da se posluzim, i evo shljaka vec 3 meseca

Sad sam stavio polovan bosch od ~70A ne znam tacno, koji je bio otpisan, ali evo radi kod mene

Uzeo sam samo da se posluzim, i evo shljaka vec 3 meseca