Zimske gume - da ili ne?

Sve vezano za gume i felne
Odgovori
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Re: Zimske gume - da ili ne?

Post od elMaestro »

Postoji li uopste Wintera u 17"?
Имам једно потпитање...
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ne postoji

Sent from my HTC One using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Re: Одг: Zimske gume - da ili ne?

Post od dag81 »

Postoji od ove godine, tj. bar sam ove godine poceo da je vidjam.

Послато са GT-I9001 користећи Тапаток 2
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Konačno, premium guma za premium automobile. :)
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Zimske gume Tigar Wintera, I klasa proizvedene 2013 godine. Novo, garancija 2 godine, fiskalni racun, isporuka danas za sutra u bilo koje mesto na teritoriji Republike Srbije. Ogranicena kolicina, najpovoljnije cene.

145/80 R13 - 2990 din/kom (26Eur), 155/80 R13 - 3490 din/kom (30,5Eur)

155/70 R13 - 3190 din/kom (28Eur), 165/70 R13 - 3690 din/kom (32Eur)

Ovo je deo jednog oglasa sa interneta za gume.

ONO sto mene sad zanima, sta znaci ono I klasa, tj da li postoji i II i kako kupac to da zna i provali, ako vec postoji?
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Re: Astra G 1.6 16V, 2002

Post od Ogi »

Bax napisao:Meni caleta juce stigao tip na semaforu. Stradala 5 vrata, vezni lim, jedno krilo malo, i branik u komadicima. Astra mora na popravku.
Udarac jak, alu steta je cini mi se lokalozovana u tacki kontakta.
Au kakav bedak. Svaki drugi dan neko prijavi zakucavanje. Zna li se koje gume je imao tip ? Na zalost, izgleda da je to nesto na sta covek mora da racuna svaki put kada sedne u auto.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Astra G 1.6 16V, 2002

Post od Saša »

Kakve sad veze gume imaju sa tim? Nema ni snega ni leda na kolovozu.

Tapatalk
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

A kako nemaju ? Zaustavni put ? Kakve veze ima sto nema snega ? Jesi li to ti Sasa ?
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Astra G 1.6 16V, 2002

Post od Saša »

Gume su tu najmanji problem, niti je neki debeo minus, niti je put nešto posebno klizav (ništa klizaviji nego što može biti leti po kiši, recimo) pa da bi to bilo od nekog posebnog uticaja. Čista nepažnja, nedržanje rastojanja, velika brzina ili nešto slično (ili sve zajedno).
Meni ta histerija sa zimskim gumama sve više ide na živce. Neiskusni likovi (pritom nisam uopšte mislio na tebe Baxe :) ) stave zimske i misle da je leto i da voze kao po šinama, daju im dakle lažnu sigurnost, a još ako imaju "svemoćni" ABS, ESP i jak auto - onda tek eto sra**a u najavi. Misle da je napolju leto i 25 stepeni i da se i dalje može jurcati i divljati (sa takvim jednim se vozim svaki dan, nažalost). Ako naletiš na led ili klizav kolovoz pri većoj brzini možeš da se slikaš sa svojim ljubljenim gumama i moćnim sistemima. Više pažnje, manja brzina i držanje dovoljnog rastojanja su ono što sprečava nesreće. Pomažu tu i zimske, ne sporim, ali ne treba se lažno uljuljkivati da si siguran.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

To sto pises ce imati adekvatnu tezinu tek kad sebi montiras zimske gume, do tada zvuci kao izgovor, sto verovatno i jeste.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Možete to shvatiti kako hoćete, marim baš, ali je to ipak istina... A iza mojih reči stoje 24 godine za volanom i nijedna saobraćajna nesreća, nijedno čukanje, ništa... Da kucnem u drvo... :) A u poslednjih par godina godišnje prelazim skoro 80.000 km, što svojim što službenim automobilima... :)
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Sale, možda si imao sreće (mada ja to više priprisujem tvojoj pažnji i opreznosti!!!! :thumbup: ).
Ali, pazi da se ne urekneš - pomeri se s mesta. :hand:
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Toliko srećan baš nisam... Pomerio se... :D
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

To se zove tvrdoglavost kad pojedinac ubedjuje ceo svet da su zimske nepotrebne ili gore od letnjih u zimskim uslovima.. :pardon:
Tako sam i ja bio pametan i nisam stavio zimske na vreme i napravio stetu od 1000e jer sam pri skretanju od 10km/h nabo stubic...

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Ne ubeđujem nikog ništa, svako neka radi prema svojoj proceni. Moj auto je uvek imao i imaće nove i dobre gume, a tako će i biti ubuduće. Nikad u životu nisam kupio polovne, a menjao sam ih uvek i daleko pre zakonskog roka. Smatram jednostavno da mi zimske nisu trenutno potrebne niti neophodne i trenutno taj novac usmeravam u druge svrhe. Za tih par dana snega i leda ovde u ravnici mogu u krajnjem slučaju i da se strpim sa vožnjom ako baš zagusti, odnosno mogu da koristim službeni auto koji je po svim zakonskim propisima. Evo, jedan mi je parkiran pred zgradom već dve nedelje i za to vreme sam ga upalio/koristio samo jednom (juče), i ponovo je parkiran do sledeće potrebe. Novac koji bih potrošio za te gume preusmeravam u druge (mnogo potrebnije) svrhe i to je to. Kada budem bio u mogućnosti da se "mažem i po guzici" (što naš narod kaže), kupovaću i zimske da i ne trepnem, imaću dva seta alu-felni, najbolju moguću navigaciju, verovatno i još bolji auto i sve moguće džiža-bidže, no do tada će biti ovako... Znam da su ove reči za većinu vas koja se strogo strogo drži svih mogućih propisa, decu vezuje u specijalnim sedištima dok ne postanu punoletni i ostalo :D , pravo svetogrđe, ali šta da radim kada sam iskren... Uvek ima i biće nekog ko i drugačije misli i radi, iz ovih ili onih razloga, bio u pravu ili ne bio, ali je tako. :)
Odgovori