Ja licno da nije ovog novog ZOBS-a nikada ali nikada ne bih kupio zimske gume imam ih na kolima, a 5 para mi ne trebaju zimi ne prelazim nesto mnogo sa kolima takodje mi sve ravno i putevi su uglavnom cisti. Tolike godine sam vozio bez zimskih guma tako da mi ni ove nisu bile potrebne.
Letnje gume na ovim temperaturama se stvrdnjavaju i gube trakciju, ne prijanjaju lepo itd. Plus brze se trose. Jednostavno sastav gume nije namenjen za ispod 7 stepeni, gube svojstvo tada.
Sh@rance napisao:Ja licno da nije ovog novog ZOBS-a nikada ali nikada ne bih kupio zimske gume imam ih na kolima, a 5 para mi ne trebaju zimi ne prelazim nesto mnogo sa kolima takodje mi sve ravno i putevi su uglavnom cisti. Tolike godine sam vozio bez zimskih guma tako da mi ni ove nisu bile potrebne.
ko te terao da kupujes?
parkiras auto kad vreme nije ok, i vozis kad su dani kao danas.
Pa ne mogu da gledam u pasulj kad mi auto treba a treba mi zimi uglavnom za kratke lokalne relacije gde sam uglavnom glat isao sa letnjim bez ikakvih problema.
H4wkeye napisao:Letnje gume na ovim temperaturama se stvrdnjavaju i gube trakciju, ne prijanjaju lepo itd. Plus brze se trose. Jednostavno sastav gume nije namenjen za ispod 7 stepeni, gube svojstvo tada.
Sh@rance napisao:Ja licno da nije ovog novog ZOBS-a nikada ali nikada ne bih kupio zimske gume imam ih na kolima, a 5 para mi ne trebaju zimi ne prelazim nesto mnogo sa kolima takodje mi sve ravno i putevi su uglavnom cisti. Tolike godine sam vozio bez zimskih guma tako da mi ni ove nisu bile potrebne.
Svakako da moderne gume koje su predviđene za visoki performans tokom leta, prilikom niskih temperatura postaju neupotrevljive. Čak i vizuelno se vidi da su plastične kao na onim dečjim trociklima.
Da bi one imale grip moraju da se dobro zagreju.
Zimska smeša nema takve karakteristike, i mnogo su bolje za zimske uslove.
mislim da tih famoznih 7 stepeni treba uzeti orijentaciono, ali svakako je da na trenutnim temperaturama ( par stepeni u plusu danju i toliko u minusu nocu ) bolje "radi" zimska guma. ja sam do pre 2 dana imao jedan auto na jednim a drugi na drugim, i razlika je evidentna. mislim da je zimska u bilo kom minusu bolje od bilo koje letnje sigurno...