Hyundai i30 ili Renault Clio IV
- Risto
- Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
- Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro
Re: Hyundai i30 ili Renault Clio IV
ja bi isto uzeo Renoa, skoro da nevjerujem da ovo zaista pisem, jer mi se cini da ti se Clio vise svidja... Ako se trazi low budget kompakt, ja bi ciljao na Cee'd-a (bio sam ga i sebi narucio) tako da baci oko i na taj auto 

Moj glas ide Renou.
Evo jednog interesantnog testa Hyundaija koji ti mozda pomogne u izboru.
http://www.b92.net/automobili/vozili_sm ... _id=723536
Evo jednog interesantnog testa Hyundaija koji ti mozda pomogne u izboru.
http://www.b92.net/automobili/vozili_sm ... _id=723536
-
- Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
- Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi
Hyu i30 dizel je skuplji 2000 evra.
Na tu cenu ide oko 400 evra za boju.Valjda je samo bela besplatna.Sad ce 2014,pa ce biti snizenja lagera 2013,mozda dobijes boju gratis za proslogodisnji model.
Plus 100 evra za patosnice i obaveznu opremu.
Plus xxx evra za parking senzore.
Slikanje u salonu je besplatno
Koliko ti treba km da predjes po gradu da bi ostvario razliku od tih 2000 evra izmedju benzinca 1.4 i dizela 1.4 u istoj opremi.
50000 km?
Ima li poente?
1.4 je sasvim dovoljan za 80% gradske voznje i par godisnjih izleta van grada penzionerskom voznjom bez rizicnih preticanja.Verovatno moze i on da povuce tih par sekundi kada zatreba na 6000 obrtaja.
Mada je 1.6 prava mera...
Na tu cenu ide oko 400 evra za boju.Valjda je samo bela besplatna.Sad ce 2014,pa ce biti snizenja lagera 2013,mozda dobijes boju gratis za proslogodisnji model.
Plus 100 evra za patosnice i obaveznu opremu.
Plus xxx evra za parking senzore.
Slikanje u salonu je besplatno

Koliko ti treba km da predjes po gradu da bi ostvario razliku od tih 2000 evra izmedju benzinca 1.4 i dizela 1.4 u istoj opremi.
50000 km?
Ima li poente?
1.4 je sasvim dovoljan za 80% gradske voznje i par godisnjih izleta van grada penzionerskom voznjom bez rizicnih preticanja.Verovatno moze i on da povuce tih par sekundi kada zatreba na 6000 obrtaja.
Mada je 1.6 prava mera...
da, ali ce dizel biti i skuplji u daljoj preprodaji...
Neće baš 2.000 €.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Re: Одг: Hyundai i30 ili Renault Clio IV
Tacno bice 3000 
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk

Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
Jel zna neko u cemu je razlika izmedju GL i GLS motora kod hyundai-a ?
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Nema razlike, to je kao kod Elantre, nivo opreme i nista drugo. Motor je svakako raspali MPI.
\Ogi napisao:Nema razlike, to je kao kod Elantre, nivo opreme i nista drugo. Motor je svakako raspali MPI.
ni tebi se ne svidja hyundai.. vidim da ga vozis .. nisi zadovoljan?
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Pusti Ogija, on je hronicno nezadovoljan 

uf sunce ti sta mi radite.. uopste ne znam sta da radim.. Sjedne strane tu mi je hyundai koji ima prednosti u odnosu na Clia , mnogo je bolja zavrsna obrada, neki materijal mek na dodir, dok je u Cliu sve nesto plasticno, tvrda plastika koja izgleda kao platno, zaista smesno ..jeste sve to utegnuto ali takav utisak ostavlja na mene .. zatim hyundai je veci auto, ozbiljnije izgleda, enterijer mi se mnogo vise svidja u i30.. sve izgleda ko svemirski brod u ovoj najjacoj opremi koju hocu da uzmem.. dok kod clia imas samo onaj MediaNav za koji nisam siguran kako ce se pokazati .. da li je to pouzdano, da li se kvari(ipak je to touch) kao tablet .. zamisli tablet da palis na recimo -20
mislim da bi vrisnuo odmah .. e tako je i sa ovim "tehnologijama" .. dok kod i30 nemas taj touch sistem vec je sve "klasicno", imas i tu opciju ali se doplacuje .. itd itd..
Zatim za motore. neko kaze da je super i30, neko kaze krsh .. za clia jedino sto svi kazu da je stedljiv i jako ekonomican sa te strane ..
sve je to super, i hvala vam na komentarima, a sada sam jos vise zbunjen i totalno ne znam sta da radim .. ustvari jedva cekam da sednem u jedan, pa u drugi . pa neka srce odluci
:)

Zatim za motore. neko kaze da je super i30, neko kaze krsh .. za clia jedino sto svi kazu da je stedljiv i jako ekonomican sa te strane ..
sve je to super, i hvala vam na komentarima, a sada sam jos vise zbunjen i totalno ne znam sta da radim .. ustvari jedva cekam da sednem u jedan, pa u drugi . pa neka srce odluci

- sasa lbg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
- Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
- Kontakt:
Hyu je sigurno bolji izbor ipak je to C segment odakle i pocinju automobili 
neXus

neXus
Ja koreanca ne bih uzeo, bez obzira da li je drugi auto Renault ili nije.
zasto?Aca BG napisao:Ja koreanca ne bih uzeo, bez obzira da li je drugi auto Renault ili nije.
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Kako zasto, pa zato sto je Korejanac. Nije bitno sto nema veze sa Korejancima osim imena ali kada ti strucnjak kaze onda ima da slusas.
Ja vozim i30 ali nisam hteo da se izjasnjavam da ne bude da sam subjektivan. Jako sam zadovoljan automobilom nego sam ljut na uvoznika zbog neverovatnog izbora motora i opreme.
Inace, novi i30 je potpuno drugi automobil od mog, nebo i zemlja u korist novoga naravno.
Cudi da se dvoumis izmedju 2 klase, bas cudno.

Ja vozim i30 ali nisam hteo da se izjasnjavam da ne bude da sam subjektivan. Jako sam zadovoljan automobilom nego sam ljut na uvoznika zbog neverovatnog izbora motora i opreme.
Inace, novi i30 je potpuno drugi automobil od mog, nebo i zemlja u korist novoga naravno.
Cudi da se dvoumis izmedju 2 klase, bas cudno.