Hyundai i30 ili Renault Clio IV
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: Hyundai i30 ili Renault Clio IV
No tema nije korejska auto industrija. Dajte konkretno zašto uzeti Clio ili i30.
Posetite www.garaza.rs !
mozda ova dva auta nisu ista klasa, ali definitivno jesu iste cene
bar su po tome isti 

Pa ne znam kako je kod vas, ali kod nas je veliki servis za cliota na ovlaščenom servisu preko 600 evra, znači nije baš mali trošak, i renault ima 2 godine garancija a hyundai 5 bez ograničenja kilometara....tako je kod nas, kod vas ne znam kako je. Ali največa prednost, koju je avtor več pomenuo i meni bi možda bila presudna je ,da ima proverenog servisera blizu, to može biti zlata vredno ako imaš problema sa avtom. Tako imam sam naprimer problem da ako imam forda nemam u krugu 70!!! kilometara nijednog servisera koji je vredan tog naziva, niti ovlaščenog niti neovlaščenog. A to zna biti problem...maniaxxx napisao:I30 ima i lanac, znači opet jedan trošak manje, a najbolje bi ti bilod a malo provozaš i jedan i drugi. A što se tiče i30, kolika je razlika u ceni izmedju 1-4d i 1.6 d? U SLO je 200 evriča, znači normalno da ču da uzmem 1.6 110 konja dizel, i onda clio nema baš šta da traži tu iako nije loš avto.
Kod nas renault ima 5 godina garancije kao i vecina

Evo ti ga recimo servis i30 na 65.000km, racun.
Dizelas je u pitanju, pre 4ri godine.

Dizelas je u pitanju, pre 4ri godine.

Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
To je cenovnik iz 2009 godine, sada moze biti jos skuplje. Mozda promeni covek odluku pa umesto Koreanca uzme nekog Japanca 

Ne volim kad trgovci lazu ljude prilikom kupovine, gde servis za dizela moze da bude 10.000 dinara u ovlascenom.
Tako su isto lozili i ove sa Fiat 500l, pa na kraju predracun 18.000 din za 1,3 Mjeta...
Servos je neizmenicno 14 ili 18.000din, jer na svakom drugom menjaju filter goriva, tako je bar kolegi.
Tako su isto lozili i ove sa Fiat 500l, pa na kraju predracun 18.000 din za 1,3 Mjeta...
Servos je neizmenicno 14 ili 18.000din, jer na svakom drugom menjaju filter goriva, tako je bar kolegi.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
I meni su rekli da je 10-12k redovni servis za Škodu a zapravo je 16000.
Kao neko ko 5 godina vozi i30 1.4 benzinac (prešo 40000 km) mogu sa zadovoljstvom da preporučim i30.
Osim redovnih servisa, promenio samo još akumulator, nekoliko H7 sijalica i pre 2 meseca metlice brisača. Gume ne računam
, menjao ih letos mada su mogle još da guraju, a imam i zimski set sa felnama.
Redovni servis - oko 12000 din, skuplji je bio na 3 godine oko 17000 kad su menjali antifriz, svećice, ulje za kočnice...
Mene je hvatao servis na godinu dana , obično sam vozio oko 8000 godišnje.
Uglavnom vožnja na otvorenom, odličan i za duža putovanja, sa puno prostora.
Potrošnja na otvorenom bude ispod 6.5 sa klimom na nekih 120, meni odgovara. Ni po gradu ne troši puno, manjak snage se oseti samo kad je baš pun auto, sa klimom i na nekom usponu
Marta sam razmišljao o zameni, ali odustao od i30 zato što bi praktično dobio sličan auto (ipak bolji sa 6. brzina).
Tada (a i sada) mi se činilo da Kia Ceed nudi bolje pakete opreme (i30 nema uopšte tempomat), a ima i 1.6 GDI motor koji Hyundai nudi samo u iX35. Mislim da je već bilo par preporuka.
Da ne širim priču, moj verovatni sledeći auto je iX35 ili Mazda 3
A možda i Civic 
I da, ako niko nije napisao, strpi se do kraja meseca ili početka januara. Tad obično daju popuste na vozila sa lagera, možeš da računaš na solidan popust. Ja sam kupio 12. decembra 2008, dali su popust 1500 eur, na lageru je bilo 6 komada i30, probaj i da rezervišeš ili najaviš dileru da te ima u vidu i pozove kad bude akcija.
Osim redovnih servisa, promenio samo još akumulator, nekoliko H7 sijalica i pre 2 meseca metlice brisača. Gume ne računam

Redovni servis - oko 12000 din, skuplji je bio na 3 godine oko 17000 kad su menjali antifriz, svećice, ulje za kočnice...
Mene je hvatao servis na godinu dana , obično sam vozio oko 8000 godišnje.
Uglavnom vožnja na otvorenom, odličan i za duža putovanja, sa puno prostora.
Potrošnja na otvorenom bude ispod 6.5 sa klimom na nekih 120, meni odgovara. Ni po gradu ne troši puno, manjak snage se oseti samo kad je baš pun auto, sa klimom i na nekom usponu

Marta sam razmišljao o zameni, ali odustao od i30 zato što bi praktično dobio sličan auto (ipak bolji sa 6. brzina).
Tada (a i sada) mi se činilo da Kia Ceed nudi bolje pakete opreme (i30 nema uopšte tempomat), a ima i 1.6 GDI motor koji Hyundai nudi samo u iX35. Mislim da je već bilo par preporuka.
Da ne širim priču, moj verovatni sledeći auto je iX35 ili Mazda 3

I da, ako niko nije napisao, strpi se do kraja meseca ili početka januara. Tad obično daju popuste na vozila sa lagera, možeš da računaš na solidan popust. Ja sam kupio 12. decembra 2008, dali su popust 1500 eur, na lageru je bilo 6 komada i30, probaj i da rezervišeš ili najaviš dileru da te ima u vidu i pozove kad bude akcija.
Mom rodjenom bratu na novom i30 (kupljen nov, 2011.) 1.6 crdi svaki redovni servis(bilo ih je 2 do sada) kosta oko 20.000 din cisto da se zna oko cena...
Cena radnog sata zavisi od servisa, tako da i kompletna cena mnogo zavisi od grada. Mislim da je na forumu već bila priča da su neki iz Beograda pravili računicu da idu u servis u Čačku za Hyndai.
Cene delova bi morale da budu iste za sve.
U Nišu imamo 2 ovlašćena za Hyundai, konkurencija radi svoje
Konkretno - servis za Ceed-a dizel u Nišu je 18000, u Jagodini 14000, pa drug mora da objašnjava zašto on skuplje plaća servis za službeni auto od ovih iz Jagodine.
Cene delova bi morale da budu iste za sve.
U Nišu imamo 2 ovlašćena za Hyundai, konkurencija radi svoje

Konkretno - servis za Ceed-a dizel u Nišu je 18000, u Jagodini 14000, pa drug mora da objašnjava zašto on skuplje plaća servis za službeni auto od ovih iz Jagodine.
Da ali recimo moj brat dok dodje do Nisa ili Jagodine, dodje mu na isto zar ne?
Nisam ni video šta je telefon ispravio. :-Dtrojanac napisao:Ma znam, šalim se malo.
Tapatalk 4
Prvi servis za novi hyundai i30 kod Marica u Kraljevu(Progorelica) iznosi 10 000 dinara .. PROVERENO.
Pa to i jeste njihova logika, za privatni auto ideš u najbliži servis jer razlika teško pokriva troškove goriva, osim ako se ne uklopi uz neko putovanje. Verovatno im odrede minimalnu i maksimalnu cenu radnog sata, pa se oni uklapaju.
Mom drugu je lakše da odveze auto u Jagodinu kad je u prolazu, ionako firma plaća gorivo, umesto da ga pitaju koliko se ugradio u cenu servisa.
Mom drugu je lakše da odveze auto u Jagodinu kad je u prolazu, ionako firma plaća gorivo, umesto da ga pitaju koliko se ugradio u cenu servisa.