Zimske gume - da ili ne?
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Zimske gume - da ili ne?
Meni je par njih dolazilo na montazu jer su dali crvenu posto su vozili letnje a bilo je 5C, jer kako su im rekli panduri ispod 7C moraju zimske.
E sad sta je istina ne znam, ili im je to fora.
Ono sto jeste realno, je da poslenjih 10ak dana trebaju zimske, jer je kolovoz klizav i temperature su niske.
E sad sta je istina ne znam, ili im je to fora.
Ono sto jeste realno, je da poslenjih 10ak dana trebaju zimske, jer je kolovoz klizav i temperature su niske.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Kako ih samo vaćare panduri, onako domaćinski bez pokrića u zakonu 

Zakon je promenjen pod parolom bolje za građane, a odmah je bilo jasno da će biti bolje samo policiji.
To pandursko tumačenje da su zimske obavezne na ispod 7 je budalaština.
Po toj definiciji ( malo pričam Slovenačkiftj napisao:Jedinu definiciju što sam našao je na slovenačkom - http://sl.wikipedia.org/wiki/Poledica i kolko mogu da zaključim oni misle upravo na ledenu kišu a to je ono kad je čist led na ulici.nuk napisao:
Ako je to poledica, sta je onda led?
Poledica moze da se tumaci kako im se cefne, mislim da se taj deo odnosi na ovo sto sada imamo, mestimicno ovlazeni kolovoz na temperaturama ispod i oko 0c
Valjda je poenta zakona da mora tačno da se zna na šta se misli.

Ja ne znam jel su ti ljudi piglu ili sta, postoji propisano kad mogu da ti naplate kaznu i kraj.
Kojih crnih 7 stepeni.
Kojih crnih 7 stepeni.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Ljudi su uglavnom glupi, a pandur je uglavnom (jos iz Titovog doba) mocan i uvek u pravu
Kad bi meni rekao to za 7 stepeni, trazio bih da izmeri temperaturu asfalta, i da ubaci postupak u zapsnik
Kad bi meni rekao to za 7 stepeni, trazio bih da izmeri temperaturu asfalta, i da ubaci postupak u zapsnik
Ne znam, evo danas sam se vozikao kroz BG, sa Firestone letnjim novijim gumama, ne mogu da kazem da sam bas relaksiran, zbog pandura, i celog vajba koji se dize oko letnjih. Osecam se kao odmetnik.
Ali ova letnja mi je manje muka zadavala, od burazerovih matorih zimskih (4 sezona, sara ko nova), dok Winter1 necu ni da spominjem.
Sa zimskim vec nekoliko dana slajfujem uzbrdo, plesem sa dupetom, i aktiviram ABS, i to pri najnormalnijoj voznji...
U svakom slucaju nije mi plan da se vozim sa tim letnjim, morao sam auto da oteram na servis, inace bi ga drzao u garazi...
Ali ova letnja mi je manje muka zadavala, od burazerovih matorih zimskih (4 sezona, sara ko nova), dok Winter1 necu ni da spominjem.
Sa zimskim vec nekoliko dana slajfujem uzbrdo, plesem sa dupetom, i aktiviram ABS, i to pri najnormalnijoj voznji...
U svakom slucaju nije mi plan da se vozim sa tim letnjim, morao sam auto da oteram na servis, inace bi ga drzao u garazi...
Pa ima poledice, pa su zimske obavezne, tako da jesi odmetnik 

Malo sam se vozio oko kuce samo
Elem, zamalo me nije zveknuo neki konj sa Jugom, djavo ne spava...
Zaleteo se na uslovno, jedva je zaustavio pomahnitalog Juga, samo sam se oladio u trenutku, ono kad ne stignes ni da trubis...

Elem, zamalo me nije zveknuo neki konj sa Jugom, djavo ne spava...
Zaleteo se na uslovno, jedva je zaustavio pomahnitalog Juga, samo sam se oladio u trenutku, ono kad ne stignes ni da trubis...
To je problem, nema snega, svi voze kao da je leto
A kad padne sneg, svo voze kao da je armagedon
A kad padne sneg, svo voze kao da je armagedon
Pa da, gledam sebe prvo.
I dalje vozim kao da je leto i plus 10, kad krecem, kliza. Kocim na limitu da se ne pali abs. Skroz nepotrebno
A onda mi guma kriva, kao kliza
I dalje vozim kao da je leto i plus 10, kad krecem, kliza. Kocim na limitu da se ne pali abs. Skroz nepotrebno
A onda mi guma kriva, kao kliza
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
ujutru i uvece sam oprezan, "vidi" se da je zima, preko dana je za*ebano, upalim grejanje, napolju sunce, rek'o bi covek pravi prolecni dan, malo muzikica i pun gas 

- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Mora bit' da se salis? Ovaj promenjeni pravilnik je pojam slobode, demokratije, meda i secera i svega lepog, ja sam iskreno bio sokiran kad su doneli tu promenu. Za razliku od 99% domacih zakona i pravilnika, ovaj me ne tretira kao imbecila i ne odlucuje u moje ime, nego mogu ko covek da pogledam prognozu i procenim sta i kad da menjam. A ako sam autenticni Srbin koji je pametniji od celog sveta i vozi na letnjim po minusu, dobijem po dzepu, ako ne i po pichci sto se pravim pametan.paja napisao:Zakon je promenjen pod parolom bolje za građane, a odmah je bilo jasno da će biti bolje samo policiji.
Ako je neko platio soma dindzi jer fura letnje ispod 7 stepeni, super, porez na budale. Upoznaj zakon i neces imati tih problema, a ne da svi titraju jajca pandurima. Ja sam ovi dana testirao UG8-ice da vidim jel drze i dalje kako treba, i vozim ko budala, ali sasvim lepo rade i na 5 i na -5, za sneg se ne sekiram jer tu briljiraju. Letnje su mi bile u najmanju ruku sumnjive onih par jutara sto sam stigao da ih probam po hladnom. Dakle, moj zakljucak je da mi auto mnogo bezbednije krece i koci na zimskim i kraj: ko hoce da vozi na letnjim nek vozi, ali nemojte kenjati da je isto kad nije, prosto nije. Postujem pravo na svoje misljenje i sve, ali me smara vise ta relativizacija svega zivoga.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Malopre sam bio slučajno napolju i "ispitao" stanje asfalta dok sam pretrčavao ulicu do obližnjeg supermarketa
: majku mu njegovu, stvarno je klizavo... Nije baš kao kada je led, ali nije to ni suv asfalt... "Loji ga" fino ova magla i čestice vode u vazduhu... Oprez...