Apple Ipad i ostali tableti

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Re: Apple Ipad i ostali tableti

Post od superboss »

E pa u tom slucaju, sto kaze moja baba Dela! :D
mr.Big napisao:Zavlaci ruku u dzep, taj Japanac... :-|
http://www.macserbia.org/

ovde ces najbrze da ga prodas ;)
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

superboss napisao:Nego reci mi, kako se on snalazi sa flash-om, posto recimo na linuxu to nije bas dovedeno na isti nivo kao na winu(namerno)
Ako me pitas za flash player, snalazi se dobro jer se dosta radilo na njegovoj funkcionalnosti, toliko mogu reci... :)
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Ja nabavio pre neki dan mali tablet, sa najnovijim Androidom, Ice Cream Sendwitch.
Velicina ekrana 7 inca, znaci moze u dzep, malo veci...
Procesor oko 1ghz, 4000mah baterija.

Prvo da kazem sprava je zarazna, uzivanje je raditi na ekranu.
Surfovanje, citanje teksta, zezalice, sve to super radi, i prilicno brzo.

Baterija je cudo u odnosu na mobilni, drzi ceo dan surfovanja preko wifi, ali bukvalno, 10-15 sati mrcvarenja.

Znaci najbolja upotrebna vrednost mu je listanje foruma iz kreveta, ili tako neko lagano surfovanje, nije za ozbiljan posao, koji zahteva mnogo kucanja.

Najbolje na kraju, cena je oko 100 dolara....

PS. Napravio sam mu adapter, tako da sad moze da prima USB uredjaje, tj fleseve, miseve, BT, 3g i svasta nesto....
Poslednja izmena od Bax u 09 Mar 2012, 00:42, izmenjeno 1 put ukupno.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Apple Ipad i ostali tableti

Post od Floyd »

superboss napisao:@floyd
ima li IP2 GSM podrsku?
Moj nema ali postoje modeli u koje moze da se ubaci kartica.
Sve zavisi koliko si spreman da platis.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Bax napisao: Baterija je cudo u odnosu na mobilni, drzi ceo dan surfovanja preko wifi, ali bukvalno, 10-15 sati mrcvarenja.
Možda zato što u mobilnom ima max. 1500mAh, a ova 4000. ;)
Bax napisao:Znaci najbolja upotrebna vrednost mu je listanje foruma iz kreveta, ili tako neko lagano surfovanje, nije za ozbiljan posao, koji zahteva mnogo kucanja.
E, to je prava stvar. :doubleup:
Širim haos!
Korisnikov avatar
codemaker
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)

Post od codemaker »

Oko 6 meseci koristim Samsungov tab 10.1 inča
U početku sam bio skeptičan ali vremenom mi je postao nezamenljiva alatka.
Odlično se snalazi sa Flashom, WiFi nalazi bez problema, veliki ekran sa ogromnom tastaturom, tako da je kucanje jako brzo i efilasno.
Paket koji sam kod Telenora uzeo za valjda oko 1500 din mesečno, sadrži 10GB protoka što ja ni u snu ne mogu da potrošim a brzina je 7Mbps. A još ga većinom koristim na WiFi, u kući i napolju. A ako nema WiFi, perfektno se kači na 3G, uglavnom punom brzinom

Uglavnom koristim za internet i čitanje e-knjiga.
Za posao koristim Remote Desktop Control, TeamViewer ili ShowMyPc
Ima i odlične FTP klijente
Takođe, jako je koristan DropBox
Ima i GPS
Tolika je gomila aplikacija za ovu Android spravu da sam morao polako da deinstališem jer sam u oduševljenju i žaru novog, instalisao sve i svašta - a sve radi.

Jako sam zadovoljan tabletom jer mi tačno popunjava segment između telefona i laptopa.
Jedan android telefon sam poklonio sinu prijatelja u Grčkoj jer mi je to sve premalo i ne osećam se komotno u odnosu na tab. Teško pogađam tastere, slika je mala i zaista ne vidim razloga da koristim telefon sa androidom, osim za neke adhok primene.
Pomenuti telefon sam jedino sa zadovoljstvom koristio kad sam u inostranstvu pa sednem u kafić i sit se napričam preko SkyPe sa mojima kući ili poslovnim prijateljima.
Doduše to sa ovim Samsungom može još elegantnije. Trenutno sam u Grčkoj pa na odmorištima na autoputevima, naručim frape, sednem napolje za sto, upalim tablet, povežem se na free WiFi (svi imaju) i napravim video poziv kući pa se lepo narazgovaram udobno zavaljen u stolicu i gledam ukućane i oni mene jer za tablet imam i "držač" pa se postavi u položaj koji mi odgovara. Sa telefonom već nije tako jednostavno i efilasno, barem za mene.
Ranije sam za ovakve kontakte koristio laptop ali je ovaj koji koristim na putu glomazan (Toshiba Qosmio U55 18.5 inčni ekran) ima u njemu barem 120 kg...

Sve u svemu, korisna je to sprava, taj tablet.
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:

Post od superboss »

Upravo ono sto sam i rekao...za neku business primenu je odlican, i nekim ljudima neophodan.

Ne znam, stvarno je Apple svoj proizvode dizajnerski doveo do vrhunca, i softverski su ok resenja, ali mislim da se sa pravom plase Samsungovog tableta.
Korisnikov avatar
half man
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 14:17
Garaža: Passat b8 ,Infiniti Fx30d S

Post od half man »

Odustao sam ja od kupovine ovoga,imam lap top solidan i mobilni koji je u vrhu i ima veliki ekran,tako da mi ovaj luksuz ne treba ipak :D
Korisnikov avatar
codemaker
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)

Post od codemaker »

Sin ima Apple tablet, isto je 10 inčni mislim i tvrdi da je razlika u baratanju ekranom ogromna između njegovog tableta i mog. Ja ne vidim toliku (bolje rečeno nikakvu) razliku jer da budem iskren, još mi se nije desilo da Samsung zabaguje, da ne reaguje na dodir prstom ili slajduje ekrane loše i sporo.
Po meni ova dva tableta su maltene identična, čak su i aplikacija koje postoje za Apple, iste i za Samsung...

Mislim da je pogrešio samo što je uzeo tablet bez kartice.
Pre nekog vremena je nestalo struje na neko vreme i ja sam bez problema surfovao, radio neka prebacivanja fajlova a on je cupkao i čekao da dođe struja i uključi se na wiFi...

Ostala poređenja pokazuju relativno male razlike i sad shvatam zašto Apple juri Samsung i tuži ga po celom svetu. Prosto jer su zamalo pa identični, od ikonica, preko kvaliteta ekrana do aplikacija koje za njih psotoje. Rekao bih da je Samsung verna kopija Applea.
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Razlika izmedju Galaxy Tab-a i iPad-a je po mom misljenju minimalna.
Tablet koristim iPad, telefon Samsung Note i oba rade bez greske...naravno da kod Samsunga nema ni reci o bagovanju ekrana kao sto to forsiraju Apple fanovi.
Tako da je moja preporuka po tom pitanju...neka svako bira ono sto mu se vise svidja i odgovara po ceni a izbor ne moze biti los, bez obzira sta se izabere.
ASUS Transformer sa tastaturom takodje moze da bude i vise nego dobar izbor.
Korisnikov avatar
half man
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 14:17
Garaža: Passat b8 ,Infiniti Fx30d S

Post od half man »

Posto sam ja odustao od Ipad,drugar je uzeo isti za 180 eura.. :) Ima vremena,uzecu i ja jednom :)
Korisnikov avatar
bane valjevo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:57
Garaža: Hyundai Getz 1.3b

Post od bane valjevo »

Pre neki dan, tacnije u subotu gledam, klincu iz porodice uzeli Prestigio MultiPad, solidna stvarcica, spora i nije za igrice (prvo sto me je pitao jeste da mu instaliram neku, naravno uspeo sam ali su kriminalno spore), ali za muziku (manje ili vise nije mi neophodna za tu oblast), i net (slabo se snalazim sa touch screen-om, ali ovo ima olovcicu i sa njom mi je daleko lakse) je odlicno.

E sad jos jedna stvar za koju je ovaj Pad izuzetan a to su knjige, i izgleda mi fenomenalno za listanje knjiga (cak mislim da je za e book prvenstveno i napravljen)...

Sad se razmisljam sta da radim, da li da ga kupim, koliko sam primetio najjeftinije na trzistu (oko 100 evra), jer meni i ne treba za neke znacajnije stvari (mozda nekada neki film pogledam uvece na YouTube-u ili direktno sa njega)...

http://www.winwin.rs/tablet-multipad-pr ... id2-1.html

Inace ni telefon nemam, moj Sony Ericsson Zylo je zavrsio svoju karijeru kada mi je slucajno upao u Wc solju (koristim neki Vip-ov Alcatel, bozemesacuvajisakloni)... :pardon: :pardon: :pardon:
http://www.felicity.edu.rs" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:

Post od superboss »

Ja sam po nekim pitanjima олд сцхоол, i, cini mi se nikad se na E book necu navici...nije mi to to.

Kod tih manjih tableta, da ne kazem sporijih ne znam sta bih ti rekao. Ne znam koliko se kod nas krecu SE XPERIA X10 telefoni(da ne spominjem ove novije, zbog cene), ali mislim da je svakako multimedialna masina za respekt.....a tebi i tako treba drugi tel

Moj X10 mini Pro je, iako malog ekrana, stvarno za dosta stvari super. Pocevsi od YT pa na dalje...
Poslednja izmena od superboss u 12 Mar 2012, 22:20, izmenjeno 1 put ukupno.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ne bih ti savetovao te jeftine no name tablete...bukvalno ces baciti pare i neces biti zadovoljan.
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:

Post od superboss »

http://www.winwin.rs/laptop-i-tablet/ta ... d-2-3.html

Ovo vec i nije bas jeftino :nonono:

Ako si na postpaid, ima sad nude vidim u telenoru, mozda i u ostalima tablete

Znam da nije isto, ali skoro ista cena je za netbook.....mozda ni njega ne treba zanemariti, kompaktne su to stvarcice
Odgovori