O presretačima

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Re: O presretačima

Post od dragan »

jeste, video sam gomilu tih znakova sa upozorenjem da autoput nadzire taj tudor, ali nisam znao o cemu se radi...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ako todor šalje kazne u SRB biće zaebano :) Mada i ako kažnjava ne verujem da kažnjava za brzine do 160, tj. bar se nadam.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

http://autoklub.jutarnji.hr/talijanski- ... ca/840936/

U principu zaheban sistem, samo mi nije jasno kako to funckionise u praksi jer ja vozim 150km/h i budem jedan od sporijih vozaca na autostradi :)
Blicanje, preticanje sa desne strane, trubljenje su sastavni deo vozacke kulture u Italiji.
Kako tek voze po gradovima :uf:
Prosle godine u Milanu sam se drzao za rukohvat u taksiju kad je krenuo da ga vija po onim bulevarima...neki Fiat Mjet je bio, ne secam se koj...uglavnom brzine se saltaju tek kad udje u crveno polje, a psovanje i pokazivanje srednjeg prsta drugim vozacima je takodje normalno.

@ftj

Ja sam cuo da ne salju u inostranstvo (pricam konkretno za CH ali ne vidim sto bi bilo drugacije za SRB) ali ako te nahvataju nekad u redovnoj kontoli, onda ti naplate.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Uvek se setim Clarksonovog komentara za italijanske Carabiniere, kad te vidi da prozujis 200 km/h sa nekom trkalicom, umesto da ti naplati kaznu, on ti pokaze thumb up i nasmesi se! :D
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Uh, bas zajeban sistem.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ocita tablicu, i xxkm dalje ocita opet, ima vreme i distancu, samo dobije brzinu... Jeben sistem, prednost je sto je fixan, tako da domaci znaju, a i POI sigurno radi posao.

Zabari jos koriste i autovelox, isto jeben sistem protiv kojeg ne pomazu igracke
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Grujic napisao:Jeben sistem, prednost je sto je fixan, tako da domaci znaju, a i POI sigurno radi posao.

Zabari jos koriste i autovelox, isto jeben sistem protiv kojeg ne pomazu igracke
Da, ali i kad imas POI, opet moras da kockas na svakih 8km, a pise da su radari na toj razdaljini, isplativije je peglati po ogranicenju. Jedino me cudi ovo sto ljudi pisu da svi voze 150+.

Sta je autovelox?
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Apsolutno, nema dileme da u toj deonici nema cepanja. Al, ako volis malo da produvas masinu znas gde to ne smes... 150 voze jer verovatno toliko tolerise..

Autovelox ima vise varijanti, u sustini se postavi pod pravim uglom u odnosu na put, i meri brzinu tako sto auto preseva zrake koji mogu biti laserski, ili neki drugi, ima vise varijanti.. Moze biti fiksni sto je manji problem, ili prenosni. "Mana" mu je sto je jako osetljiv, zahteva dobre vremenske uslove, preciznu montazu, veliku umesnost onog ko radi sa njim... Jedino u IT koliko znam ima masovniju primenu, ima ih u Svabiji i u Belgiji (tamo jos od sredine 90tih, njihova verzija se zove optospeed..) ali ih ima malo i retko se koriste zbog navedenih mana.

Ovako npr izgleda prenosni
Slika Slika Slika

Fixni izgleda standardno, u kutiju pored puta upakovano

I da, italijanima autovelox u principu je izraz za sve uredjaje za merenje brzine, al kada se kaze samo autovelox to u principu znaci ovo gore
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Pre 2 god. kada sam isao u Francusku drzao sam kroz Italiju oko 170 km/h i dosta njih me je preticalo... Toliko su isli i svi Grande Punto Van-ovi... Drugar je dizao GT-Ra i na preko 250... Nikome nista nije stiglo... :zbunjen:
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

^^ Pa ne salju u insotranstvo...ko zna, mozda i ne mogu da dobiju podatke o vlasnku / vozacu auta preko broja inostranih tablica.
Grujic napisao:Slika
Da nema ovih u uniformi smeo bih da se kladim da je slikano u Srbiji :)
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Nemoguce... U Srbiji nema bas toliko djubreta pored auto-puta. :aneces:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Jes vala i to sto kazes... :kezo:
Korisnikov avatar
pigeon
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 12:22
Garaža: Škoda Octavia A8 1.4TSI 8AG + Fiat 500

Post od pigeon »

Juče oko 17:30 negde naspram Inđije presretač Volvo S80, crni, registracija SM zaustavio lika koji me je pre par kilometara pretekao. Ja sam vozio oko 130, a mislim da čovek nije išao više od 150 ili je bio tu negde... Volvo je očigledno išao sporije i čekao je da ga neko pretekne većom brzinom.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

da, da, zabodu se u desnu traku, voze oko stotke, i samo cekaju da neko proleti...

I, kad sam se vracao iz Subotice, blizu BGa je Passat stajao na prosirenju, upaljen sa sva 4 i snimao... Sreca, videh ga na vreme, pa sam sa 160 spustio na 130...

I, na 150 mi je blicao Doblo, da me pretekne :rofl:
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

NexT napisao:I, na 150 mi je blicao Doblo, da me pretekne :rofl:
:kuku: :kuku:

Ta dostavna vozila treba fabricki ograniciti na 120 :mrgreen:
Odgovori