Mazda 3 cd

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Nemanja987
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2013, 20:46

Mazda 3 cd

Post od Nemanja987 »

Malo smo se ponovili :)

Slika
(slika sa neta, sto bi rekli ilustracija)

Desetak dana je kod nas, jos se upoznajem i mogu vam reci da mi se za sada vrlo vrlo svidja nacin na koji se vozi automobil ove vrste.
Inace, citroenaska smo porodica i nismo bas navikli da volan uvek i sve prenosi na tockove :D

Predstavicu ga u odgovarajucoj temi dok padne koja fotografija i dok budem imao nesto smisleno da kazem o samom autu, a trenutno imam jedno pitanje za sve vas...
S obzirom da je mazdica 2004. godiste i nije vise bas tako mlada a te prve dve ili tri godine proizvodnje su imale probleme sa limarijom, pojavila se korozija na par mesta... Automobil je kupljen i odrzavan u ns u grandu, presao je 111 hiljada km.
Na njihovom sajtu sam nasao da mazde imaju garanciju na koroziju od 12 godina i otisao bih do njih da vidim da li su voljni da tu garanciju realizuju.
Jedino ova prica oko garancije me zadrzava da ne odem direktno do gazde Zivka u Trio.
Interesuje me sta vi mislite koliko je moguce sprovesti tu garanciju, kako da pristupim tim ljudima tamo?
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Re: Mazda 3 cd

Post od NexT »

Nemanja987 napisao:citroenaska smo porodica i nismo bas navikli da volan uvek i sve prenosi na tockove :D
:rofl: :rofl: :rofl:

Sto se korozije tice, ako je auto kod njih odrzavan, to moraju da poprave, tj ofarbaju delove koji su zahvaceni.
Nema tu sta mnogo da se nastupa, ako nije havarisan pa popravljano negde van ovlascenog i kod njih redovno odrzavan, njihova je obaveza...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Otiđi svakako da pitaš, ali sumnjam da ćeš išta rešiti. Naime, kod Mazde se uglavnom javlja ta površinska korozija, osim ako kod tebe nije drugi slučaj? Mislim da to neće priznati. Baš sam kod Živka u servisu gledao jednu takvu, na dizalici. Odozdo sva žuta od te površinske korozije. Drugo je ako krene lim da propada, ali mislim da su to baš retki slučajevi. Ovo nije strašno, samo je ružno za videti.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Moja prijateljica ima 10 godina staru 323.
Ovako neki auto
Slika

MAlo je reci da je supalj na sve strane, razjedena karoserija, prst prolazi na rupe, koje su cak i na krovu...
Nije on nesto cuvan, i prosao je i kroz neki grad, koji ga je olesio...
Ali onako losu limariju ne znam ko drugi ima, uzasna zastita.

Ovlasceni ce to da ti zaboji, bolje da ti neko to uradi ljudski, jer ako se zaboji, na kraju zime ponovo ce da ti probije.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Cestitke na autu, znam dosta ljudi koji imaju takvu ili hecbek varijantu te mazde.

Odmah da ti kazem da se spremis na cinjenicu da su u tom ovlascenom servisu dundjeri najobicniji. Iz skoro licnog iskustva sam video da blage veze nemaju ljudi.

Npr. mazda 3 1.6 dizel, nece da vuce, ne ide nikako, ... Oteran auto tamo, posto je i pre toga odrzavan u ovl. servisu, pa da se ne gubi kontinuitet. Stajao auto tamo, pregledali ga detaljno i zakljucili mora DPF da se menja. I trazili 1200e cini mi se. :kuku:
Epilog price: Vilic predihtovao pumpu za 200e i resio sve probleme.

Ako nema vise garanciju, bolje je terati kod nekog ko zna da radi posao, kostace te mnogo manje novaca i zivaca.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Da ponovim, svakako otiđi u servis da vidiš šta će ti reći. Samo nemoj olako pristajati ako nešto ponude. Inače, Trio iako nije limarijska radionica završava i takve poslove, imaju dobre partnere koji znaju posao. Viđao sam tamo dosta i havarisanih vozila koja su sređena što kod njih, što kod limara sa kojima sarađuju. Ako baš dotle dođe da mora da se krpi.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Nemanja987
Reactions:

Post od Nemanja987 »

Mozda sam pogresio sto nisam odmah dao neki opis...
-Iza prednjih tockova, dole kod praga, kao da je zguljena farba dok se sneg skidao i vidi se povrsinska korozija od mozda 2 cm u precniku.
-zadnja desna vrata na donjem cosku, par milimetara duz ruba, pa onako farba tek pocinje da se podize.

To je otprilike to. Mislim da nije mnogo i da je problem vise kozmeticki.
Automobil ima mozda jos desetak sitnih ogrebotina, sto na plastici, sto na limu, pa bih i to sredio odmah da sve bude kako treba. Onda bih odradio poliranje i voskiranje i cao zdravo.

Da napomenem da automobil nije udaran i nije posecivao nijednog drugog majstora. Prvi vlasnik je vodio racuna o automobilu u unutrasnjosti koja je besprekorna a spoljasnjost je batalio posle nekog vremena jer je konstantno zaradjivao sitne ogrebotine na parkingu...

Sto se tice ovlascenog servisa, trudio sam se da ne krenem sa tim opstim stavom da su nemarni i nestrucni. Zato sam i pitao za iskustva. Ali eto, opet jedno iskustvo i opet negativno...
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

KAd podize farbu, to vec truli. Ako imas one klobuke.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Nemanja987
Reactions:

Post od Nemanja987 »

Bio u grandu.
Odustao od granda.
Za 2 minuta.
Izuzetno su poslovni.

moze lock.
Korisnikov avatar
zdushan
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2013, 13:02
Garaža: Škoda Superb 2.0 TDI 4x4

Post od zdushan »

Sto lock? Prodan? :D
Korisnikov avatar
Nemanja987
Reactions:

Post od Nemanja987 »

Ne da nije prodat vec mislim da ce se kod nas zadrzati prilicno dugo.
Jako mi se svidja :cool!:
Posto je ovo oko farbanja jedini problem na autu, resicu to i onda samo :driving:
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Napisi detaljnije sta se desilo u Grandu.

Sto se limarskih i farbarskih radova tice, Grand nije opremljen za te poslove, vec im to drugi usluzno odradjuju, pa ako te zanima dacu ti kontakt radionice. Mene je zagrebala automatska kapija kod zadnjeg desnog blatobrana i malo po vratima (ne znam da li sam u svojoj temi pisao), pa sam bio u dilemi da li da aktiviram kasko. Ne secam se tacnih podataka, ali mislim da su mi u Grandu trazili nekih 250€ za to, dok su mi ovi koji rade za njih (a ja to slucajno saznao) trazili nekih 80-ak €. Pa vi vidite gde oni uzimaju kintu, a za NULA svog rada (sem slepanja). Kako mi je kasko sa 50€ mog ucesca, odradio sam to sam kod ovih...
Odgovori