Šta vas ometa na putu i van njega ?
Re: Šta vas ometa na putu i van njega ?
Ja ne kapiram kako sa desne, pa bas se tako ukrstaju. Skrece se normalno kao i u bilo koju ulicu. Koje bi to pravilo bilo specijalno za ovaj slucaj?
TT
TT
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ne bi se ukrstili nego mimioišli, zamisli bilo koju klasičnu raskrsnicu 
Pa upravno nije specijalno ako stvar zamislimo kao klasičnu X raskrsnicu, koju doduše, iskreno sad kad razmislim na tom putu možda i nemamo..

Pa upravno nije specijalno ako stvar zamislimo kao klasičnu X raskrsnicu, koju doduše, iskreno sad kad razmislim na tom putu možda i nemamo..
Znaci kad izlazim iz sporedne ulice i hocu levo, ne idem pravo desnom stranom nego drzim levu, a onaj sto ide tom drugom trakom i skrece ulevo ide isto svojom levom stranom da bi usao u desnu traku te sporedne? I putevi nam se ukrstaju na sredini trake koju secemo obojica?
TT
TT
Pogledaj prvu raskrsnicu od Marakane ka Banjici npr. Ja idem iz poprecne i skrecem levo, sa AK ide neko i skrece levo ka meni.
TT
TT
OK, kad je normalna raskrsnica u pitanju to je jasno. Naravno da se tako skreće levo.
Zakon: "Kada na raskrsnici vozila dolaze iz suprotnih smerova i skreću u levo, vozač mimoilazi vozilo iz suprotnog smera tako što ga propušta sa svoje desne strane."
Ovaj deo mi nije jasan oko ostrva, jer se onda ukrštanje događa u traci (fizički odvojenoj) koju seku oba vozila - umesto da oba vozila odu pravo kroz prolaz između. Bojim se da o tome niko nije vodio računa.
EDIT: Kad ti neko stane sa desne strane, ne vidi se baš najbolje kada možeš da skreneš. Ne znam i dalje zašto to parče između ostrva nije dvosmerno?
Zakon: "Kada na raskrsnici vozila dolaze iz suprotnih smerova i skreću u levo, vozač mimoilazi vozilo iz suprotnog smera tako što ga propušta sa svoje desne strane."
Ovaj deo mi nije jasan oko ostrva, jer se onda ukrštanje događa u traci (fizički odvojenoj) koju seku oba vozila - umesto da oba vozila odu pravo kroz prolaz između. Bojim se da o tome niko nije vodio računa.
EDIT: Kad ti neko stane sa desne strane, ne vidi se baš najbolje kada možeš da skreneš. Ne znam i dalje zašto to parče između ostrva nije dvosmerno?
Re: Одг: Šta vas ometa na putu i van njega ?
Nervira me kad se iz sporedne ulice ukljucujem u glavnu a pacijenti koji mi dolaze s leva daju desni zmigavac pred raskrsnicu s ulicom iz koje izlazim i onda ne skrenu u nju vec npr. na benz.pumpu 30m dalje.
E to sam baš primetio u poslednje vreme, pogotovo kad čekam na kružnom toku i lik da migavac a isključuje se na izlazu posle mog.
Ja sam pre neki dan zamalo najeb'o na tu foru kod OMV Ada. Naravno, beli dostavni manijak sve se mobilnim na uvu 

Raskrsnica u ZR na kojoj sam se najvise nagledao takvih gluposti je ova:

Idu Prvomajskom,daju desni i ne skrecu Loznicku vec nastavljaju glavnim putem u 6.Maja. Izes mi sve ako svaki treci nije to radio. Neverovatno koliko ljudi ne razmisljaju dok voze. Srecom,stavili su skoro semafor.

Idu Prvomajskom,daju desni i ne skrecu Loznicku vec nastavljaju glavnim putem u 6.Maja. Izes mi sve ako svaki treci nije to radio. Neverovatno koliko ljudi ne razmisljaju dok voze. Srecom,stavili su skoro semafor.
- GJSenna
- Pridružio se: 18 Nov 2013, 19:20
- Garaža: Volvo S60 II, Audi A3 1.8T, bicikl...
Mene nervira kad dodjem u Srbiji i uvek uvek tu oko BG-a kada drzim levu traku, a ispred mene covek vozi 120 i zajedno preticemo kolonu. Onda nailazi majmun iza mene i pocne da blenda nervozno, a ja se nalazim u sredini niti mogu levo, niti mogu da nagazim brze.
Sa jednim umalo nije doslo do "klanja" na autoputu pre 2god.
Sa jednim umalo nije doslo do "klanja" na autoputu pre 2god.
Ma ko ih j..e. Vecinom su papcine neke u pitanju, a bilo bi dobro da se nekako moze skontati da li mu se stvarno zuri ili se samo preserava.
Elem, da upisem i da me nerviraju prokletinici iz parking servisa (sta je tu novo, a
) sa onim njihovim zardinjerama, kojima ogradjuju pozicije na koje se ne mozes parkirati, npr. obojane su u zuto, jer je tu ulaz u neciju kucu. Taj neko cak ni nema kolski ulaz, ili vozi neke dvokolice koje mogu da prodju kroz tu kapiju, ali uredno stoji i znak za zabranjeno parkiranje i zaustavljanje, i stubici neki, i zardinjere i obojeno je u zuto. Zbog verovatno par debilcina, koji parkiraju i na takva mesta, mi "obicni" najebemo. Te zardinjere maksimalno smanjuju manevarski prostor, jer ne mozes tu zutu povrsinu iskoristi da se lepo uparkiras, iako neces na njoj biti, nego samo za manevrisanje.
Drkno sam branikom u nju, jer je niska i nisam je video od auta pored, video sam je tek kada sam izasao. Kada se odmaknes par metara od nje autom, vidi se, ovako iz auta je bas tesko uocljiva. Sva sreca neka je lagana, pa sam je odgurao, inace bi steta bila veca. Ovako je samo estetika na laku
Od sutra nosim i macolu u autu
Elem, da upisem i da me nerviraju prokletinici iz parking servisa (sta je tu novo, a

Drkno sam branikom u nju, jer je niska i nisam je video od auta pored, video sam je tek kada sam izasao. Kada se odmaknes par metara od nje autom, vidi se, ovako iz auta je bas tesko uocljiva. Sva sreca neka je lagana, pa sam je odgurao, inace bi steta bila veca. Ovako je samo estetika na laku

Od sutra nosim i macolu u autu

- Neskica
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
- Garaža: Ford Focus 1.6 TDCi
Pa promeni i nick u Macola