Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
Ako se gleda cisto decija perspektiva onda treba bezati sto dalje od BGa 

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Al mi gledamo dečju perspektivu u Bg 

- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Sumice recimo, za decu idealno mada, i taj je kraj sa komplet Lekinim brdom (gde sam ja odrastao) otisao u Q a tako je bio pun potencijala...
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
FTJ, bio si u pravu, raspitao sam se na poslu i proguglao, CPI jeste jedna od najvecih gradjevinskih firmi u Ceskoj mada osnivac jeste Igrac, barem kod nas.Ogi napisao:@Ftj Inace, firma nije Ceska
" CPI Group is a leading Czech real estate group engaged in property investment "
odlicno zapazanje. naravno da nije najbolji kvalitet gradnje ( mada to zavisi dosta i od same zgrade, imam dosta kolega koji su tamo pokupovali gajbe, neki su se odmah uselili i superzadovoljni, a neki tek posle gomile reklamacija i godinu dana ), ali nije toliko ni los. naravno da ima bolje, recimo west 65 ili neke zgrade oko arene, ali je i cena pomenutih osetno veca... inace se u belvilu gradi i vrtic i skola ( tj vrtic se zavrsava koliko znam ), tako da ni toga nece faliti. da ne bude da ga kujem u zvezde, ja sam se pre nekoliko godina odlucio za drugi deo nbg-a sa istom cenom, iz drugih razloga, i dalje mislim da nisam pogresio...ftj napisao:Kad je belvil bio 2k prosečan kvadrat ništa bolje gradnje kod arene je bio 3k evra a blokovi 61-64 oko 1,700. Isto tako ako neko danas traži istu cenu za banjicu, normalno da je lokacija belvila 3x bolja. Ne znam sa kojim novogradnjama porediš kvalitet ali ja što sam video belvil je među boljima(naravno da će oni što traže preko 3k na vračaru ipak biti luksuzniji). Prođi belvilom koji postoji već 5 godina i videćeš da nema nijednog papirića po celom kraju a prođi recimo Stepom Stepanovićem koje je novo naselje nekih 15% jeftinije i videćeš da izgleda kao deponija. Naravno da ima svojih mana al kao što rekoh treba uporediti sa ostalom beogradskom ponudom koja je kao i uvek nikad jadnija.pedja napisao:U par poslova čitam "imas Belvil", kao da je nešto ekstra... Da je valjao, odavno bi se rasprodao. Kako samo navukoše ljude za 2k eur u izgradnji, pre Univerzijade... Koncept i lokacija možda i nisu loši, ali kvalitet ne prati svu tu priču.
TT
paja je to lepo formulisao -nenad.fil napisao: Dragane, deo o kome ja pricam je npr. Borisavljeviceva ulica ili Boze Jankovica koje imaju vise "mira" vecina lokacija na Nbgd-u. Deca se igraju po ulici, nema mnogo saobracaja, jos uvek ima mnogo vise kuca nego zgrada itd itd... Izvini, ako ja npr. zivim u zgradi u Belvilu na kraju suprotnom od Delta city-ja, gde je meni tu npr. Maxi?
Ili gde mi je tu blizu obdaniste? Ili neka skola itd... Mene licno jezivo frustrira ta guzva, DA GUZVA na nbg-u; rodjeni brat mi je ziveo tamo 3 godine (godinu dana iza "Perpera" a dve godine u "televizorkama" odem kod njega jbt, trazim parking 15 minuta, ima jednu sugavu malu prodavnicu ispred kuce koja drzi samo grickalice i cigare, u "televizorkama" je jos gora situacija: on je ziveo u drugom ulazu a ja redovno nadjem parking cak kod Bulevara umetnosti pa peglaj peske 500m. Slazem se ima mnogo boljih mesta za zivot ali ovaj "moj" kraj je vrlo konkurentan sa pocetnom cenom od 1300eur po kvm...
NBGD za mene, NE HVALA!
Jos jedna fantasticna ulica na Vozdovcu: Jove Ilica. Kraj.
ja sve to isto imam, na nbg-u. pored toga, mogu da dodam poprilicno veliki maxi na pljucomet, mc donalds takodje, garazu u kojoj drzim auto, pod prozorom decije igraliste, na 5 minuta kej kojim stalno cepam bajs... najbliza saobracajnica mi je od prozora udaljena par desetina metara, a i ona je sporedna i ima relativno malo saobracaja... zivim u zgradi sa 5 spratova i 4 ili 5 stanova po spratu... dakle, nije svaki deo nbg-a krs, guzva ( koja je inace bas rezervisana za stari deo grada, evo danas sam isao do sup-a u ljermontovoj i u frans, obisao krug na autokomandi i premreo od onih rupa i sina, to na nbg-u nemas takvo nigde, i nece me niko ubediti da su guzve na nbg-u a da je autokomanda kul ) i divljina. preko mosta inace odem jednom nedeljno najcesce, da promenim mesto za setnju, eto toliko ja licno imam potrebe da idem sa nbg-a... a opet ne mislim da je to idealno mesto za zivot, ni blizu... niti mislim da ostanem da zivim ceo zivot tu...paja napisao: Svaka mikro lokacija ima svojih prednosti i mana. To je prosto tako. Npr meni su pijaca i ogromna prodavnica, Dom zdravlja, obdanište, tramvaji i trolebusi na 3 min peške, Vero, Roda, pumpe, auto put na 5 min vožnje...
To su navike. Mi na NBG idemo samo u Ušće ili DC, i to ako baš nešto nema u Stadionu. Istina je da sada NBG nudi nešto, ali daleko je od centra (kafići, restorani, kafane, pozorišta i sl.). Za šetnju Ušće ili Zemunski kej isto retko, lepše je na Avali i na Košutnjaku, čak i na Olimpu za klinca.
U Belvilu je proradio vrtić pre nekih mesec-dva.
U Belvilu je proradio vrtić pre nekih mesec-dva.
da, ima tu dosta navika svakako, ali i to je samo pokazatelj da se ne mora ici preko mosta u ovom ili onom smeru. nbg-u realno od svega sto si pobrojao fale pozorista, tj onima koji idu u pozorista. ja imam obicaj da odem jednom mesecno, ali srecom je to uvek uvece kad vise nema guzve, jedino ponegde za parking...sa druge strane, isto toliko cesto odem u bioskop, a najbolji bioskop u bg-u je cineplexx, koji mi je na 15tak minuta hoda...ili par minuta autom...mada cesce hodam...kosutnjak ne nudi nista vise od nbg keja, cak i manje, jer ne moze da se vozi bajs kao ovde, a avala je doduse druga prica, ali do nje mora de se voza gde god ziveo u bg, osim u jajincima 

Košutnjak nudi leti 'ladovinu koje nema na keju.
Ja sam prosle.godine bio na svadbi u onom restoranu na kosutnjaku satelit se bese zove. I malo sa.setao.ulicama i primetio kako je to.naselje lepo jer ima.dosta kuca sa ok dvoristima ima lepe sume.za.lad i mogu reci da.mi.se bas dopalo.
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Sto se tice voznje bicikla po stazi,25. Maj do Ade je najbolja,kod usca je malecka staza,ono se ni ne moze nazvati voznjom...
Celo leto preko dana je pakao dtu,kao i sa druge strane reke... Daleko je lepse provesti dan u svezoj prirodi,na brdu u sumi,nego pored reke,gde je preko dana 50 stepeni,a uvece lepljivo. A ako mene pitas,kosutnjak je neuporedivo bolji za voznju bajka,od obe staze pored reke,sa stare i nove strane. U bioskop se ide uvece,kada nije guzva,meni do Cineplexxa treba 10 min kolima. Do Usca 5... Ona sparina preko leta je osetno gora na nbg,a da ne pricamo da pola nbg smrdi kad god se izdignu podzemne vode,jer je tu ranije ipak bila mocvara koja je nasuta peskom da bi se dobio nbg... Nbg hvale samo ljudi sa nbga,velika vecina ostalih ljudi ga smatra bzvz. Gde pravite rostilje,na keju,ili u zvezdarskoj sumi,kosutnjaku?
A najveci razlog guzve izmedju grada i nbga jeste losa povezanost,sto sve ide na jednu stranu... Sve preko Pancevca ide kroz centar,a kada se to resi,guzva ce se prepoloviti... Mnogi ljudi koje znam,ne odu na nbg ni jednom mesecno,sto ne mogu reci za mnogo novobeogradjana i odlazak do centra...
Sent from my HTC One using Tapatalk
Celo leto preko dana je pakao dtu,kao i sa druge strane reke... Daleko je lepse provesti dan u svezoj prirodi,na brdu u sumi,nego pored reke,gde je preko dana 50 stepeni,a uvece lepljivo. A ako mene pitas,kosutnjak je neuporedivo bolji za voznju bajka,od obe staze pored reke,sa stare i nove strane. U bioskop se ide uvece,kada nije guzva,meni do Cineplexxa treba 10 min kolima. Do Usca 5... Ona sparina preko leta je osetno gora na nbg,a da ne pricamo da pola nbg smrdi kad god se izdignu podzemne vode,jer je tu ranije ipak bila mocvara koja je nasuta peskom da bi se dobio nbg... Nbg hvale samo ljudi sa nbga,velika vecina ostalih ljudi ga smatra bzvz. Gde pravite rostilje,na keju,ili u zvezdarskoj sumi,kosutnjaku?
A najveci razlog guzve izmedju grada i nbga jeste losa povezanost,sto sve ide na jednu stranu... Sve preko Pancevca ide kroz centar,a kada se to resi,guzva ce se prepoloviti... Mnogi ljudi koje znam,ne odu na nbg ni jednom mesecno,sto ne mogu reci za mnogo novobeogradjana i odlazak do centra...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
bas cudno, dolazim na nbg od pre nego sto su neki ovde rodjeni i nikad nisam primetio da smrdi na mocvaru...sto se tice bajsa, na kosutnjaku ih nema ni stoti deo onih na keju. nisu svi biciklisti kao ti...
a gde ti inace pravis rostilj? negde tu u centru, gde ne moras da ides kolima, ili...?
a gde ti inace pravis rostilj? negde tu u centru, gde ne moras da ides kolima, ili...?
Dolazis na nbgd 30 godina? 

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
More, niste vi bili u Borči. Još kada izgrade most, treći Bgd i te pi*da*ije, trčaćete ovamo (a neki se i vratiti) 
TT

TT
Poenta rostilja je bila poredjenje keja i kosutnjaka,zvezdare... I da,mogu peske do zvezdarske sume ,koja je udaljena 2.5 km od mene,sto je oko pola sata normalne setnje,manje od 10 minuta bajkom.Ali to nije bitno,jer nisam sada govorio o prednosti moje lokacije,vec starogradskog dela.
Sto se bajka tice,na koautnjaku imaju normalne biciklisticke staze,samo zemljane,jednako dugacke kao kej otprilike,a s obzirom da 99% ljudi vozi mountan bike,to nije problem. Nisam sigurno mislio na spustanje kroz sumu...
Sto se bajka opet tice,oko 20 puta vise biciklista ima na stazi od 25. Maja,do Ade,tako da za bike,nbg sigurno nije u prednosti...
Ne vidim kakve veze ima to sto ti 30 godina dolazis na nbg,kada ja kazem da sada cesto smrdi... Iskreno,ja dolazim poslednjih 15,poslednjih 8 ,sigurno 5 puta nedeljno,vecinom uvece,a ti ako nisi primetio povremeni smrad,onda taj kej koji potenciras kao prednost, koristis svakih 10 godina izgleda
Smrdi i krnjaca,da se razumemo,verovatno zato sto oni nemaju kanalizaciju... Mozda si od tako cestog dolaska na nbg i zivljenja tu,oguglao na taj neprijatan miris,ili imas problem sa nosem,ali ja definitivno nisam jedini koji ga oseca cesto uvece... Ili hoces da kazes da sada lazem zbog ovako svetski bitne teme?
Sto se bajka tice,na koautnjaku imaju normalne biciklisticke staze,samo zemljane,jednako dugacke kao kej otprilike,a s obzirom da 99% ljudi vozi mountan bike,to nije problem. Nisam sigurno mislio na spustanje kroz sumu...
Sto se bajka opet tice,oko 20 puta vise biciklista ima na stazi od 25. Maja,do Ade,tako da za bike,nbg sigurno nije u prednosti...
Ne vidim kakve veze ima to sto ti 30 godina dolazis na nbg,kada ja kazem da sada cesto smrdi... Iskreno,ja dolazim poslednjih 15,poslednjih 8 ,sigurno 5 puta nedeljno,vecinom uvece,a ti ako nisi primetio povremeni smrad,onda taj kej koji potenciras kao prednost, koristis svakih 10 godina izgleda

Poslednja izmena od Xepoj87 u 10 Dec 2013, 08:47, izmenjeno 1 put ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Smrdi reka ne smrdi nbgd. I valjda nije nbgd nasut peskom nego je napravljen nasip na Savi da se reka na bi izlivala.