Računari
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: Računari
Ok. Meni deluje kao vrhunski laptop, ali ne pratim tu klasu jer nisam gamer. Možda će neko biti upućeniji pa ti više pomoći.
Posetite www.garaza.rs !
Pa nije meni samo do igrica, hocu da predjem i na windows 8 da ne pocnem da zaostajem u znanju za tehnologijom, e sad, znam da ima i jeftinijih ali ja kad kupim lap top koristim ga par godina. Ovaj mi deluje bas dobar, cena jeste jaka ali ok mi je. Gledao sam razne testove, jedina mana mu je baterija, to mi nije veliki problem... Voleo bih da je dobra ali recimo bitnije mi je da pokrene sve igrice lepo nego sto mi je tesko da dignem dupe i utaknem u struju 

Nije razlika u kvalitetu već u tome što je "wall" kabl od pune žice, a "patch" od licnaste (da bi bio savitljiv). Cena je obično ista, ili je patch čak malo skuplji.sebekkg napisao:gagi videces po kvalitetu samog kabla, a i oznake, patch je za neke manje udaljenosti kao ispomoc, ko sto neko rece 8-10m, ali za vece udaljenosti se koristi jaci i kvalitetniji kabl.
Ђенерал Јанковић
Pazi dobar je laptop. Imaces dosta konjica da poteras i igrice i gradicku obradu ako hoces. E sad jedino sta mozes da uradis u dogledno vreme da ubacis ssd umesto ovog hard diska a ovaj hdd da bude kao eksterni.AcaKayak napisao:Pa nije meni samo do igrica, hocu da predjem i na windows 8 da ne pocnem da zaostajem u znanju za tehnologijom, e sad, znam da ima i jeftinijih ali ja kad kupim lap top koristim ga par godina. Ovaj mi deluje bas dobar, cena jeste jaka ali ok mi je. Gledao sam razne testove, jedina mana mu je baterija, to mi nije veliki problem... Voleo bih da je dobra ali recimo bitnije mi je da pokrene sve igrice lepo nego sto mi je tesko da dignem dupe i utaknem u struju
Verujem da ti nece zafaliti snage sa njim dobar period.
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Bitno je obratiti paznju na to da i7 u desktop masini i i7 u laptopu po performansama skoro da nemaju dodirnih tacaka.
Naravno, to vazi i za druge serije procesora.
Naravno, to vazi i za druge serije procesora.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Hvala na odgovorima 
Delija, meni stoni komp ne dolazi u obzir... Bio sam mesec dana u Italiji, juce sam stigao kuci i bicu tu nedelju dana a posle sam 5 nedelja odsutan...
Citao sam dosta testova i manje vise nigde nema ni jednu manu sem baterije.
Cak i ako ne bih igrao igrice mnogo, opet mi nekako bolje da sad kupim takav za 900e i prodam ga za 5 godina za 300 nego da kupim sad neki od 500 pa ga prodam za dve godine za 300 pa tad kupim za 500 nov koji je moyda opet losiji od ovog i prodam posle i njega... Sad samo na glas razmisljam, pisem cisto da me ispravite ako negde gresim.
Sebek, koja je prednost toga nad hdd? Video sam u oglasima da apple kompovima to dize cenu iako se dobije manje prostora... Nisam upucen pa ne znam prednosti, siguran sam da ih ima cim je skuplje.

Delija, meni stoni komp ne dolazi u obzir... Bio sam mesec dana u Italiji, juce sam stigao kuci i bicu tu nedelju dana a posle sam 5 nedelja odsutan...
Citao sam dosta testova i manje vise nigde nema ni jednu manu sem baterije.
Cak i ako ne bih igrao igrice mnogo, opet mi nekako bolje da sad kupim takav za 900e i prodam ga za 5 godina za 300 nego da kupim sad neki od 500 pa ga prodam za dve godine za 300 pa tad kupim za 500 nov koji je moyda opet losiji od ovog i prodam posle i njega... Sad samo na glas razmisljam, pisem cisto da me ispravite ako negde gresim.
Sebek, koja je prednost toga nad hdd? Video sam u oglasima da apple kompovima to dize cenu iako se dobije manje prostora... Nisam upucen pa ne znam prednosti, siguran sam da ih ima cim je skuplje.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Eh Aco, na forumu će se uvek naći neko ko će reći da grešiš. Ne ti lično, već o bilo kome da se radi, uvek se nađe neko ko drugačije misli.
Inače, što se W8 tiče, nećeš zaostati i ako ostaneš još neko vreme na W7. Ljudi teško prihvataju W8 i pitanje je kako će proći, bojim se da na bude kao sa Vistom. Doduše, Vista je imala milion problema, a W8 radi sasvim ok, ali prosto je ljudima suviše teško da se naviknu na njega. Tako da, videćemo šta će biti sa njim, ali ja ne bih žurio da pređem na W8, osim ako baš imaš želju i dovoljno živaca da se učiš na njemu.
Inače, što se W8 tiče, nećeš zaostati i ako ostaneš još neko vreme na W7. Ljudi teško prihvataju W8 i pitanje je kako će proći, bojim se da na bude kao sa Vistom. Doduše, Vista je imala milion problema, a W8 radi sasvim ok, ali prosto je ljudima suviše teško da se naviknu na njega. Tako da, videćemo šta će biti sa njim, ali ja ne bih žurio da pređem na W8, osim ako baš imaš želju i dovoljno živaca da se učiš na njemu.
Posetite www.garaza.rs !
w8 je pravljen za touch i potpuno je pointless koristiti ga na obicnom laptopu. Bar s moje tacke gledista, previse komplikovano i gube se bas te prednosti koje bi trebao da ima.
NexT napisao:w8 je pravljen za touch i potpuno je pointless koristiti ga na obicnom laptopu.
to je esencijalni problem windows 8.
zato je jedino i premenjiv na laptopu sa touch screen-om, ali ne i na desktopu sa touch screen-om, jer se dosta puta pogubi covek da li ce misem ili prstom nesto da pipne i slicno.
A ja mogu da instaliram windows 7 na ovaj lap top ako budem zeleo? Pretpostavljam da mogu. I sta bi za onu drugu vrstu skladisnog prostora, zasto je on bolji? 

- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Naravno, shvatio sam to, nego cisto treba znati da se od laptop-a ne mogu ocekivati performanse stone masine (vecina vidi i7, 3+ GHz... i misli da je to to), pogotovo kad su zahtevne stvari poput igara u pitanju - vise je usko grlo graficka od procesora, ali samo treba pogledati potrosnju desktop varijanti i sve je jasnoAcaKayak napisao:Delija, meni stoni komp ne dolazi u obzir... Bio sam mesec dana u Italiji, juce sam stigao kuci i bicu tu nedelju dana a posle sam 5 nedelja odsutan...

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
AcaKayak napisao:A ja mogu da instaliram windows 7 na ovaj lap top ako budem zeleo? Pretpostavljam da mogu. I sta bi za onu drugu vrstu skladisnog prostora, zasto je on bolji?
mozes da instaliras windows 7 bez problema.
ja sam ti preporucio da kupis ssd od 120 ili 250gb, ako mozes da prijustis. i kupis external case za 2.5" hdd (u tvom slucaju od 1TB), i onda na njega mozes da popakujes sve filmove, programe, serije, slike....
a da na ssd postavis os, programe i igre.
ssd je bolji izbor za jer je mnogo brzi od mehanickog hard diska, trpi iznenadni pad mnogo vise, trpi mrdanja, trpi okretanja pri radu...
ssd koji bih ti preporucio jeste samsungova 840 pro ili evo serija.
u pravu si, ali ovaj procesor je jedan od jacih, i ne moze se porediti sa onim ostalim mrcinama koje se valjaju po laptopovima, famozni dvojezgarni trt mrtevi.Delija napisao:
Naravno, shvatio sam to, nego cisto treba znati da se od laptop-a ne mogu ocekivati performanse stone masine (vecina vidi i7, 3+ GHz... i misli da je to to), pogotovo kad su zahtevne stvari poput igara u pitanju - vise je usko grlo graficka od procesora, ali samo treba pogledati potrosnju desktop varijanti i sve je jasno
- Milos_kg
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
- Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm
@Aca
Laptop je odlican, a kad vec imas para da priustis sebi takvu igracku, then go for it, dok te drugi ne ubede u suprotno!
Operativni sistem je stvar navike, koristim Win8 skoro 2godine na svom desktop racunaru, i ne razmisljam da se vracam na Windows7. Koristim uporedo Win7/Win8 (kuca, posao), i snalazim se podejdnako brzo na oba, razlika u interfejsu mi ni malo ne smeta. Jeste bolji uzitak koristiti ga na touchscreen-u (imam ga na tabletu), ali sve to moze da se simulira misom.
Kada bih planirao da izdvojim taj novac za laptop, uvek bih pre jurio neki Apple racunar, jer nije normalno kako ono radi, mnogo ozbiljnija igracka. Problem je sto je 15icu kod nas tesko naci za neki razuman novac, ali ako cesto putujes preko, mozes da iskoristis ove novogodisnje popuste, i ugrabis ga za neki malo manji novac.
Laptop je odlican, a kad vec imas para da priustis sebi takvu igracku, then go for it, dok te drugi ne ubede u suprotno!

Operativni sistem je stvar navike, koristim Win8 skoro 2godine na svom desktop racunaru, i ne razmisljam da se vracam na Windows7. Koristim uporedo Win7/Win8 (kuca, posao), i snalazim se podejdnako brzo na oba, razlika u interfejsu mi ni malo ne smeta. Jeste bolji uzitak koristiti ga na touchscreen-u (imam ga na tabletu), ali sve to moze da se simulira misom.
Kada bih planirao da izdvojim taj novac za laptop, uvek bih pre jurio neki Apple racunar, jer nije normalno kako ono radi, mnogo ozbiljnija igracka. Problem je sto je 15icu kod nas tesko naci za neki razuman novac, ali ako cesto putujes preko, mozes da iskoristis ove novogodisnje popuste, i ugrabis ga za neki malo manji novac.
1) Volkswagen Polo 6n2 1.4 16V Comfortline
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
2) Fiat Bravo GT 1.9JTD Suite
3) Alfa Romeo 147 1.9 16v JTDm Progression
Ne brže od života!! VIDEO za sve vozače!
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Aco SSD je uslovno rečeno nova generacija storage diskova i neuporediv je sa Hdd-om. Npr ako ti je sistem na ssd-u od pritiskanja power dugmeta do kompa spremnog za rad prodje reda 10 sekundi, a znaš i sam koliko je inače potrebno. Film od 20 giga preskačeš napred nazad instant klikom, nema zadrške kod premotavanja dok prebaci na kasniju ili raniju deonicu u filmu ili drugom video zapisu. Itd
HUAWEI P6 via TT
HUAWEI P6 via TT
pazi urose, na tip chipa u ssd-u i koliko je stvoren za vece random access-e, jer neki su podlozni stalnom takvom maltretiranju, neki ssd chipovi su napravljeni da duze traju, ali da je tako koncipirano skladistenje da im ne prija konstatno baratanje sa malim velicinama podataka itd.
zato npr ako neko hoce top ssd za sada, moze uzeti intelovu 530 seriju, ili samsung 840 pro,
a za manje para se uzme za vrlo malo "slabiji" 840 evo.
upali bi tu i neki modeli ocz-a, ali je pitanje kako se mogu nabaviti ovde po normalnoj ceni.
zato npr ako neko hoce top ssd za sada, moze uzeti intelovu 530 seriju, ili samsung 840 pro,
a za manje para se uzme za vrlo malo "slabiji" 840 evo.
upali bi tu i neki modeli ocz-a, ali je pitanje kako se mogu nabaviti ovde po normalnoj ceni.