Obrazovanje i školstvo
Re: Obrazovanje i školstvo
Master of science in..... se sada dobija, ne of....
TT
TT
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
I ako ne odrade i doktorske, nazalost, mogu da obrisu dupe sa tom diplomom...perfiko napisao:Magistarskih studija po novom programu nema, ali svi koji su upisali magistarske studije, mogu da ih završe, i ukoliko ih završe do 2015 imaju pravo prijave doktorsku tezu.
Sve ovo naravno važi ako nije u poslednjih par meseci skraćen ili produžen (pre će biti ovo) ovaj rok.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Zašto to je 7/2 stepen, više je nego 7/1.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
- Delija
- Kontakt:
Jel se to negde trazi?
Jel to donosi bolji posao?
Jel to donosi vecu platu?
Jel se to priznaje u inostranstvu?

Pogotovo u danasnje vreme kada je sve izgubilo smisao i kada se preko sumnjivih ruskih i litvanskih naucnih casopisa dolazi relativno lagano i zaobilaznim putem do uslova za doktorat...
p.s. Pitanje je i doktorat u Srbiji cemu sluzi ljudima koji nemaju pretenzije da ostanu na fakultetu...
Jel to donosi bolji posao?
Jel to donosi vecu platu?
Jel se to priznaje u inostranstvu?

Pogotovo u danasnje vreme kada je sve izgubilo smisao i kada se preko sumnjivih ruskih i litvanskih naucnih casopisa dolazi relativno lagano i zaobilaznim putem do uslova za doktorat...
p.s. Pitanje je i doktorat u Srbiji cemu sluzi ljudima koji nemaju pretenzije da ostanu na fakultetu...
Poslednja izmena od Delija u 09 Dec 2013, 18:52, izmenjeno 2 puta ukupno.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ovde ima sve lepo napisano.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
@Delija
Naravno
Naravno
Naravno
Naravno
Tebi se priznaje stepen stručnosti, koji god naziv on imao (novi ili stari, ili neki budući).
Za određene "funkcije" traži se 7/1 ili 7/2. 7/2 u tom slučaju ne mora, ali može biti prednost.
Uglavnom ako znanje i stečeno obrazovanje cenite prema parama koje za njega možete dobiti, zašto završavati fakultet, kad možeš biti maneken, frizer, kuvar. Više se traži i bolje plaća.
Naravno
Naravno
Naravno
Naravno
Tebi se priznaje stepen stručnosti, koji god naziv on imao (novi ili stari, ili neki budući).
Za određene "funkcije" traži se 7/1 ili 7/2. 7/2 u tom slučaju ne mora, ali može biti prednost.
Uglavnom ako znanje i stečeno obrazovanje cenite prema parama koje za njega možete dobiti, zašto završavati fakultet, kad možeš biti maneken, frizer, kuvar. Više se traži i bolje plaća.
Poslednja izmena od perfiko u 09 Dec 2013, 19:14, izmenjeno 1 put ukupno.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
- Delija
- Kontakt:
Mozda u nekom paralelnom univerzumu 

Niti razumem, niti je bitno da razumem, šta si time hteo da napišeš.
U jednoj drugoj temi forsira se teza kako ljudi treba da rade na sebi, a onda u ovoj temi ti pitaš zašto. Zato da ne propustiš priliku koja ti se eventualno može ukazati. Sasvim dovoljno.
U jednoj drugoj temi forsira se teza kako ljudi treba da rade na sebi, a onda u ovoj temi ti pitaš zašto. Zato da ne propustiš priliku koja ti se eventualno može ukazati. Sasvim dovoljno.
Poslednja izmena od perfiko u 09 Dec 2013, 19:15, izmenjeno 1 put ukupno.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
To smo vec utvrdili da fakultet nije obavezno garancija za posao koji donosi extra zaradu u odnosu na posao bez fakulteta. Samo je pitanje koji je fakultet zavrsen i koji se posao radi. I naravno trud i ambicija samog pojedinca, koji je mozda i najvazniji.

Evo, moj frizer ima bruto oko 4500 eura mesecno. Zaposlene dve radnice i par ucenika za dz. Covek se razbija od para a frizer. Jos je i najjeftiniji pa ti vidi.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Bas je oshishao. 

Pa jbg ima dosta ucenika smenjuju se stalno neki novi, koji uce, rade za neki hajde da kazemo dzeparac, daje im neku sitnu kintu mesecno a svrseni frizeri (srednja ta neka frizerska ili sta vec)
Dve ili tri radnice tu rade stalno, (zapravo jedna od njih je ustvari moja frizerka, ovaj lik je gazda) rade na procenat sto izadje nesto oko 30.000
Lokacija mu je odlicna, musko sisanje je 210 din, nema zakazivanja, i kada god dodjem, barem dvoje, troje ljudi ceka a cetiri stolice pune.
Salon radi svaki dan (on ne) nedeljom nesto krace, a moja frizerka mi kaze da subotom, i pogotovo nedeljom nadoknade tj. zarade za celu prethodnu nedelju (svadbe, mature, apsolventske veceri itd...)
Ko sad tu da bude pametan, ispada da bi mi bilo bolje da sam u frizere isao, nego sto sam zavrsio fax...
Dve ili tri radnice tu rade stalno, (zapravo jedna od njih je ustvari moja frizerka, ovaj lik je gazda) rade na procenat sto izadje nesto oko 30.000
Lokacija mu je odlicna, musko sisanje je 210 din, nema zakazivanja, i kada god dodjem, barem dvoje, troje ljudi ceka a cetiri stolice pune.
Salon radi svaki dan (on ne) nedeljom nesto krace, a moja frizerka mi kaze da subotom, i pogotovo nedeljom nadoknade tj. zarade za celu prethodnu nedelju (svadbe, mature, apsolventske veceri itd...)
Ko sad tu da bude pametan, ispada da bi mi bilo bolje da sam u frizere isao, nego sto sam zavrsio fax...
- Delija
- Kontakt:
Zato sto bez doktorata to ne vredi nicemu iz bar 4 razloga koje sam naveo...perfiko napisao:Niti razumem, niti je bitno da razumem, šta si time hteo da napišeš.
Aj' da te pitam jos jednu stvar - kao magistar iz Srbije, kako ti izgledaju doktorske studije u inostranstvu?
BTW, totalno ti je pogresna postavka stvari - jel to sto ja imam samo MSc. diplomu znaci da ne radim na sebi?

(jos uvek uspesno odolevam da ne upisem doktorske, iako su pritisci sa svih strana sve jaci

Ja mogu da upisem ali ne vidim poentu, nazalost.
TT
TT
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Ja ne znam da li imam prosek sad za to. Svakako nemam nikakvu zelju niti vidim korist u mom slucaju.